Luke27: Straks uke 15 og første 3D-ultralyd

3.juledag. Urd har feid over landet, men er heldigvis i ferd med å roe seg. Håper ikke hissige Urd ødela noe hjemme hos deg. I denne luken har det blitt uke 14+5. Snart 15 fullgåtte uker – tenk det. I virkeligheten  har Ønskemamma kommet bitte litt lengre. Men i dag til det som skjedde akkurat denne dagen.

Ønskemamma tror jo stadig at hun ikke er gravid. Buksene passer fortsatt. Vekten har økt med 600 gram etter snart 15 uker, men det kan like godt være den kransekakestanga jeg spiste på julemarkedet på Bærums verk som et lite menneske som bor i magehuset føles det som. Ønskemamma føler seg i alle fall ikke snev av trygg på at Prinsesse A har det bra, og tar derfor turen tilbake til gynekolog Nahid. Hun er så fin. Rolig, omsorgsfull og trygg.

I dag blir det en blanding av 2D-og 3D-ultralyd. Vi ser henne med en gang. Lille Prinsesse A ligger helt, helt stille. Ønskemammahjertet fryser straks til is. Jeg kjenner at jeg blir redd for at noe er galt – at jeg skal oppleve igjen det jeg har opplevd flere ganger tidligere. Se, hun sover, sier Nahid.

Sover? Er du sikker på det tenker Ønskemamma, og spør forsiktig om det er hjertelyd å finne. Det er det. Nahid finner det lille hjertet og setter på lyden. Dunk-dunk-Dunk-dunk sier det i rommet. 150 slag per minutt. Den fineste lyden av alle! ❤️

Så våkner hun….sparker litt med beina, og strekker seg.

Ønskemammahjertet smelter og renner tilbake på plassen sin. Jeg ser på denne lille filmsnutten om og om igjen etter timen hos Nahid. Jeg synes den er så utrolig koselig.

Bittelille datteren min. ❤

Jeg tenker at jeg skal gjøre alt som står i min makt for å passe på henne.

…og i morgen, ja i morgen beveger vi oss videre. Nå er det ikke tidsmessig mye mer som ligger mellom deg og meg i historien. Snart er vi i rute – du og jeg.

Håper du koser deg i romjulen.

50 kommentarer

 1. Å, herregud!! Jeg dævver!! Så fin hun er <3 Jeg fant ut i går at jeg er gravid vha IVF, kjenner på angsten om dette kommer til å vare eller ikke.

  Jeg ønsker deg og prinsesse A all hell og lykke 🙂

  1. onskemamma

   Er det sant? Så fantastisk!
   Gratulerer så mye Helene!
   Ja, den angsten tror jeg er en del av pakka for mange av oss. Krysser fingre for dere.

 2. Fantastisk fin og fantastisk at du er 15+ Tenker at det er godt å tenkte på at neste jul er denne mageskatten blitt en skatt som skal koses, trøstes, snakkes med, bæres og feire julen sammen med♥️

  1. onskemamma

   Ja, tenk at vi kan se de små på denne måte Kat.
   Det er et under i seg selv.

 3. Dette er helt fantastisk ♥det er så rørende og følge med på historien din.
  Selv om det ikke alltid er like lett å Være åpen om et slikt sårt tema. Tusen takk for at du deler med oss.
  Ønsker deg en fortsatt fin jul.

  1. onskemamma

   Takk for gode ord Hege.
   Så sant, ikke alltid like enkelt. Men forhåpentligvis en poståpner for noen andre i min situasjon.

 4. Fantastisk
  Du er over en kjempekneik. Bare resten igjen så har du ei datter I armene. ❤ så herlig med video. Nydelig å se på 🙂

  1. onskemamma

   Hadde bare ikke resten vært så lenge Monica….
   Takk for gode ord.

 5. Gratulerer med 14+5+litt mer Ønskemamma!

  Jeg er nysgjerrig som vanlig… 🙂 Snakket dere om det mørke området i placenta, like ovenfor ansiktet til Prinsesse A?

  Romjulsklem!

  1. onskemamma

   Nei, det snakket vi ikke om.

   1. LuminA

    Veldig mulig dette ser annerledes ut på min mobil enn i virkeligheten. På min lille skjerm ser jeg en liten mørk lomme mellom membranene (hvitt) og placenta (grå), eller mellom de to membranene. Ambion og chorion membranene klistrer seg sammen omkring uke 14, så lomma kan være et lite område som gjenstår i klistreprosessen. Alternativt er det litt blod som ligger der. Jeg er ikke veldig god på UL-bilde tolkning, men jeg ville si ifra siden du har opplevd blødninger.

   2. onskemamma

    Veldig interessant LuminA. Har ikke sett det før du ser det, men akkurat slik ser det ut – som en ganske romslig fylt, mørk lomme. Skal virkelig spørre om dette på 18-ukersultralyden. Takk for info, mitt Orakel.

   3. LuminA

    Nå har jeg sikkert sett filmen av dere hundre ganger jeg også 😉 Synes at jeg ser vaskulatur (mørke kanaler) fra den mørke flekken og opp i placenta når UL bildet ruller over. I så fall er «lomma» bare fylt av blod i normal bevegelse ved festestedet til navlestrengen, og legen vil avgjøre dette med 100% sikkerhet vha doppler UL ved 18 uker. Det er en del av rutinekontrollen 🙂

 6. Cecilie

  Fantastisk,jeg gleder meg på dine veiene❤❤

  1. onskemamma

 7. Cathrine femsmåbarnsmor

  For en LYKKE…. Å for en nydelig liten PRINSESSE

  1. onskemamma

   Veldig, veldig fin Cathrine. ❤

 8. Susanne

  Så fantastisk fin ❤Det største i livet. Eg er takknemlig for å ha opplevd dette 3 ganger. Å no er eg så inderlig glad på dine vegne. Tusen takk for at eg får følge Fortsatt god jul,å gleda meg til fortsettelsen. Klem fra Susanne

  1. onskemamma

   Så heldig du er med tre fine barn Susanne!
   Håper dere koser dere i romjulen.

 9. Kjære deg… Ikke tenk så mye på at du ikke kjenner noe liv enda eller ikke har lagt på deg det er også normalt. Det gikk lang tid før jeg kjente noe liv, selv når jeg var flere mnd. gravid var det ganske så stille inni magen. Babyen lå nok litt langt inni magen min oppå magesekken også, noe som gjorde at jeg spiste mindre enn jeg pleide og dermed ikke la på meg… men tok faktisk av. Når jeg ble litt bekymret av og til når det var stille drakk jeg et glass med iskaldt vann, da våknet babyen til liv he he
  Masse lykke til videre ❤️❤️❤️

  1. onskemamma

   Takk for gode ord Pia. Her hjelper verken iskaldt vann eller andre triks på det å kjenne liv foreløpig, men kanskje noen uker frem i tid. Fingers crossed!

 10. Fantastisk ❤️ UL er utrolig fint , spesielt for slike som oss som bekymrer oss litt for mye. Jeg hadde noen ekstra i løpet av svangerskapet kan du si…

  1. onskemamma

   Ja, det blir dyrt men det har opplevdes nødvendig så langt.

 11. Vi krysser alt vi har

  1. onskemamma
   1. onskemamma

    Ja, her krysses både armer og bein.

 12. Se!!! Så fantastisk fin. Lille mirakelet ❤ for ett vidunder man kan lage! *smelt*. Kroppen er jaggu fin der altså ❤

  1. onskemamma

   Ja, livet er virkelig et forunderlig mirakel i seg Kaia. Det er så vannvittig forunderlig at vi slettes ikke kan forstå det tror jeg. Så blir vi opptatte av små, rare uvesentligheter i stedet.

 13. Dette er bare helt fantastisk å se. Du er gravid med en liten prinsesse i magen ❤Jeg ble gravid med ivf, tvillinger. Enegga. Kjente ikke liv før uke 17 -18. Morkaka lå visst fremme.

  Jeg heier og krysser det jeg har

  1. onskemamma

   Aaaaaw, eneggede IVF-tvillinger.
   Kan man ha så flaks? Fantastisk!

 14. …og jeg tenkte mange ganger at jeg ikke var gravid, når jeg ikke kjente liv, så skjønner så veldig godt hvordan du har det. Men snart er du der hvor du kjenner liv hele tiden.

  PS! Den første tiden hvor du kjenner liv er litt stress for det kommer litt uregelmessig.

  1. onskemamma

   Takk for gode ord Mira. De hjelper.

 15. Prøverørsmamma

  Det varmer i hjertet å lese om deg ❤️ Fantastisk!

  1. onskemamma

 16. Benedicte

  Så koooos ❤

  1. onskemamma

   Veldig fint Benedicte!

 17. Gratulerer og hipp hipp hurra for at DU skal bli mamma. Så nydelig film du har av frøkna! Sender noen varme og styrkende tanker til deg i disse tider med blanding av venting, håp, bekymringer og glede over liv i astronauten.
  Hilsen meg som også har uendelige rekker av forsøk, skuffelser, venting, morkakeprøve, vanskelige overveininger å ta stilling til og til slutt sitter igjen med to herlige verdensborgere.
  Du kommer i mål, det er jeg sikkert på!

  1. onskemamma

   Å, tenk at du kom i mål etter en så vanskelig historie Cala – også med to mirakler til og med!

 18. Ser ut som prinsessa koser seg i magen til mammaen

  1. onskemamma

   Ja, det håper jeg Monica!

 19. Hei 🙂 har fulgt deg lenge, føler du fortsatt er litt tilbakeholden. Men, herregud du skal bli mamma, synes du skal rope det ut:))))))) jeg er selv gravid med donoregg og er nesten like langt på vei som deg, termin 4 juli. Når er din termin? Synes dumskap være glad og stolt, alt sier at dette går veldig bra, DU SKAL BLI MAMMA:))) JIPPI :)))))

  1. onskemamma

   Det er helt riktig Maren. Etter å ha mistet tre fostre gjennom mine to forrige graviditeter, og med mange episoder med blødninger i denne graviditeten, er jeg forsiktig optimist men tør enda ikke rope det ut. Her veksler det mellom engstelse og fin, stille glede. Terminen kommer på nyttårsaften :o)

 20. Christina

  For et fantastisk mirakel! Dette unner jeg deg over alt i verden! Krysser alt jeg har for månedene fremover, og gleder meg til å følge med på reisen deres 🙂 <3

  1. onskemamma

   Takk Christina! Ja, her krysses alle fingre.

 21. Kjære deg!
  For en koselig og rørende film:) jeg ler og gråter om hverandre hver gang jeg er i ul eller hører hjertelyden på min lille prinsesse 🙂 jeg følges tett opp av RH å er så heldig å få sett og målt henne hver 3 uke.
  Når det gjelder liv så kjente jeg ikke noe sikkert før i uke 19/20 men når jeg først begynte å kjenne liv så kjente jeg det mange ganger om dagen:) det kommer til å gi deg en trygghetsfølelse så du har noe å se frem til 🙂
  Er i uke 34+1 i dag og har heldigvis bare gått opp 7 kg, men det kjennes godt, brukte vanlige klær helt frem til uke 25, men da begynte det å stramme godt rundt magen 🙂
  Jeg har masse babyklær du kan arve etterhvert hvis du vil:) stortsett bare i rosa:) det er bare å ta kontakt om du er interessert 🙂 mi lille prinsesse skal komme i begynnelsen av februar, så jeg er ikke så langt foran deg 🙂
  Gleder meg til enda en oppdatering i dag:)
  Marita 🙂

  1. onskemamma

   Å, det ville jeg blitt kjempeglad for Marita. Takk! ❤ Tenk, nå er du snart 36 uker….of snart, veldig snart, er hun her. Send meg en mail på onskemamma@gmail.com når det måtte passe.

 22. Camilla

  Glem Love Actually. Den lille filmsnutten der er en av de fineste filmene jeg har sett denne julen! 🙂 Tenk at de kan ligge sånn å sparke og turne – uten at det merkes i starten. Fine greier.

  1. onskemamma

   Ja, det er den fineste kortfilmen jeh jar sett Camilla.
   Jeg har allerde nominert den til årets beste kortfilm her i huset.

 23. Kjære ønskemamma. Jeg er endelig blitt gravid med nummer to, icsi og tredje forsøk. Vi er bare i uke 10 (pluss 5). Jeg er 38 og vurderer NIPT testen. Men så er jeg så engstelig Da, for alle ultralydene som barnet allerede er blitt utsatt for. Har hatt blødninger og litt engstelse så vi har allerede hatt 4. Hva tenker du om ultralyd og kombinerte du ultralyd på riksen og NIPT test/ ultralyd? Setter pris på svar. Stor klem fra meg

  1. onskemamma

   Gratulerer med graviditeten!
   Personlig er jeg ikke ensgelig for ultralyd, og hadde mange i løpet av gravditeten. Mer enn ti vil jeg tro. Jeg valgte Harmony i København og var veldig fornøyd med det.
   https://www.ultralydklinikken.dk/scanning/harmony-testen.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *