Luke28: Uke 16! Fire hele måneder.

Det har blitt luke 28 her i Ønskemammas forunderlige julekalender for voksne. Bare tre dager igjen av dette året. Måtte det nye året komme med fred og tygghet for mange flere enn dem som har det i dag, god helse og mange fine opplevelser.

I historien har det blitt uke 16! Prinsesse A har blitt like stor som en avokado, og inne i magehuset skjer dette:

Foster uke 16

Uke 16 og fire hele måneder av gravditeten unnagjort. Det er ikke til å tro. Så fort det går, både for dere og for meg! Nei, Ønskemamma tror det faktisk ikke. Selv om det jo har gått langt raskere for deg enn for Ønskemamma de siste ukene, synes jeg når jeg tenker tilbake at det har gått fort hit til firemånedermerket for meg også. Eller fort og sakte på en gang. Går de neste fire månedene like fort er Prinsesse A her før jeg en gang rekker å tenke på hva jeg måtte trenge av utstyr. Jeg kommer til å spørre dere til råds når graviditeten har kommet litt lengre, for her er det virkelig mye jeg ikke vet og kan. Cirka alt faktisk.

I luke 26 skrev jeg om sukkerbelastnigstesten. Tilbake på Rikshospitalet hos ernæringsfysiologen fikk Ønskemamma resultatene. De viste blodsukker på 4.7 både før inntak av 75 gram sukker og to timer etterpå. So far, so good. Håper jeg slipper unna svangerskapsdiabetes. Som en av dere skrev bør jeg kanskje be om en ny test hvis vi når uke 28. Det er langt, langt frem enda.

Ellers manglet jeg desverre noe jern. Det har vært en utfordring i åresvis, selv om jeg tar jern daglig. Sliter med opptaket. Så nå bytter vi jerntype, øker dosen og håper det tar seg opp. For visstnok synker jernet utover i graviditeten, og da er det dumt at det ligger under referansenivåene allerede i uke 16.

16 uker, tenk det. Etter mer enn tre års prøving er det virkelig en ny milepæl.

47 kommentarer

 1. Camilla

  Kjære Tina. Jeg blir så glad lang inn i hjerterota mi. Tenk om du endelig skal få oppleve å få barn. Det er det beste som har skjedd meg, og jeg håper du også får oppleve det. Unner det deg så mye! Sender en klem

  1. onskemamma

   Takk Camilla! Ja, måtte jeg få oppleve det.

 2. Cathrine Pedersen

  Så herlig! Ønsker av hele mitt hjerte at 2017 blir ditt år ❤

  1. onskemamma

   Mitt år, ditt år, alles år. ❤

 3. Gratulerer med 16 uker. Her gikk vi inn i 3.trimester i dag ❤ Håper mini holder seg i magehuset mitt i noen uker til, og du følger enda noen uker etter oss! ❤

  1. onskemamma

   Ooooo, så spennende Anne! Jeg følger mange, mange uker etter dere da. Hvilken måned har du termin? Min er i juni.

   1. Termin her er i sltten av mars ❤

   2. onskemamma

    Det er egentlig ikke veldig lenge til når kalenderen bikker over til 2017.

 4. Kathrine

  Fantastisk Tenk at du har en huleboer i magen. Det at vi kan gro et menneske inni oss er bare helt magisk! da L ble født sovnet hun og jeg side om side i sengen på sykehuset den første natten. Husker jeg våknet midt på natta og husket ikke helt hvor jeg var før jeg åpnet øynene og så inn i to vidåpne våkne brune øyne som bare stirret tilbake på meg. Javist ja, det var det som hadde skjedd, du er her ❤ det var helt wow!

  Når det gjelder utstyr så husk bare at det er stor forskjell på need to have og nice to have. Det er mye der ute som handelstanden synes du skal ha men som du fint kan klare deg uten. Så kommer det jo litt ann på pupp eller flaske (kanskje begge deler) men sånt finner man ut underveis! Pumpe er for eksempel kjekt og ha men man kan fint håndmelke også. Jeg kjøpe for eksempel en skikkelig pumpe men puppene mine nektet å samarbeide så den ble solgt igjen. Bilstol, vogn, bleier, seng og sengetøy, vognpose og litt klær er greit å starte med. Bæresæle kan være kjekt, ammepute (en god pute funker også). Stelleplass, trenger ikke være stellebord. Et mykt håndkle på en benk, vaskemaskin eller på gulvet gjør samme nytten Og hvis du lager en liste over hva du trenger er det kanskje mulig for oss som er ferdig med små barn å sende over noe pent brukt om det er ønskelig Hadde vi ikke bodd så langt fra hverandre kunne du fått bilstol av meg om du trengte.

  1. onskemamma

   Ja, tenk at mennesker kan gro nye mennesker Kathrine. Det er så underlig at vi ikke kan forstå det – selv om det fødes tusenvis av barn hver dag.
   Så sant, need to have og nice to have er veldig ulikt. Bilsete er jeg heldig og får arve fra en venninne (hun som var med til Praha) hvis dette holder. Den store utfordringen er at det i grunn ikke passer i min lille Yaris uten isofix…. Det gjør vel knapt en eneste vogn heller. Seng, ammepute, vogn og bleier må i hus etter hvert. Bæresjal/bæresele er nok også fint med bare to voksne hender i husholdet. Men både det og alt annet får jeg tenke på litt lengre frem i løpet. Foreløpig tør jeg ikke helt. Og ja, da skal jeg jammen lage en liste. Det tror jeg uansett er greit å ha.

   1. Kathrine

    Ofte kan setene festes i bare selen også. Det kan du sjekke. Det er kanskje ikke helt optimalt men man må gjøre det beste ut i fra det man har. Det du kan notere først som sist er at du vil alltid risikere kommentarer fra mammapolitiet på what to do and don’t do. Ingen barn eller familiesituasjoner er like og man må som nevnt finne de beste løsningene ut i fra de ressursene man har. Svigermor har også yaris og hun la ned seteryggen på den ene siden og fikk plass til en liten vogn. Bare finn en måte å feste vogna på slik at den kommer lengst mulig unna babyen og at den ikke kommer deisende ved evt kræsj eller bråstopp. skjønner dog at du ikke helt klarer å slappe av enda, men håper det blir bedre når sparkene kommer

 5. Spiser du mye c vitamin? Det gjør jernet mer opptakelig i kroppen 🙂

  1. onskemamma

   Ja, tar alltid jern sammen med vitamin C uten at det hjelper nevneverdig.

   1. Martine

    Hvis du ikke allerede vet det så er det viktig å unngå inntak sv kalsium samtidig som c vitamin og jern. Det hindrer opptaket av jern! Det er greit å vite hvis du f.eks spiser ost og melk til frokost og tar jern samtidig 🙂

   2. onskemamma

    Takk, det er jeg kjent med. Ikke noe stort problem her, da jeg bruker veldig lite melkeprodukter. Tar dermed kalsiumtilskudd, men ikke sammen med jern. :o)

 6. Håper du får samme dilla som meg under graviditeten da! Jeg hadde bare lyst på brødskive med leverpostei, og manglet aldri jern 😉

  1. onskemamma

   Min eneste dille så langt har dessverre vært Solo…av alle ting.

 7. Det ble jo som jeg sa – det fungerte denne gangen! Ett eller annet inni meg var bare overbevist om at du skulle få en baby nå… 16 uker har gått fort og jeg følger deg jevnlig, selv om jeg ikke legger igjen mange spor. Gleder meg veldig mye på dine vegne.

  1. onskemamma

   Ja, 16 uker har gått fort Liane. Faktisk så fort at jeg plutselig har begynt å tenke at dersom dette holder kommer det til å gå så fort at kanskje ingen ting er klart før bittelille er født.

 8. Hei gratulerer så mye:)
  Har fulgt bloggen din med spenning, har selv prøvd i 10år, og i dag er vi akkurat i uke 16 🙂 da med hjelp av surrogatmor, håper det holder hele veien 🙂

  1. onskemamma

   Å, så fantastisk Maria!
   Beunderer dere for å ha stått i løpet i ti år.

 9. Så glad på dine vegne,dette går veien!!Og for en heldig unge,hun har vunnet i lotto som får deg som mor:)

  1. onskemamma

   Herlig! Takk C ❤

 10. Prøvd Floradix formula mot jernmangel? Eneste som hjalp meg en gang i tiden 😉

  1. onskemamma

   Ja, Floradix er en av mange ting jeg har prøvd. Men kan jo kanskje gi det et nytt forsøk nå. Alt som ikke kan skade bør prøves.

 11. Martine

  Så helt, helt fantastisk!

 12. Kjære Tina!
  Jeg har lært så mye av bloggen din gjennom det siste året. Du har også fått meg til å tenke på hvordan årene går og at jeg må passe på meg selv om jeg vil ha barn. Kanskje må jeg ut av et berg-og-dal-baneforhold med to stebarn, for å kunne bli mor selv om det blir på egen hånd alene, men også uten særlig familie indr meg. Det siste er det vanskeligste, med døde foreldre og sjelden kontakt med søsken som uansett ikke bor i samme by. Skal man tørre å hoppe i det uansett? Jeg hadde stor omgangskrets før, men pga vanskelig livsforhold de siste årene har jeg få igjen. Spent på 2017 for både deg og meg!

  1. onskemamma

   Takk for en fin melding IJ.
   Jeg har lite nettverk selv. Jeg har en mor heldigvis, men ingen far, søsken eller søskenbarn. Og ingen mann. Jeg skulle ønske det var annerledes, og det har gjort det skummelt å hoppe i det. Så håper jeg fortsatt det blir annerledes. Det er jo mange som har barn og finner ny partner gjennom livet.
   Ikke vent for lenge. Det gjorde jo egentlig jeg. Hadde jeg kunnet leve om igjen hadde jeg hoppet i det for ti år siden. Måtte du få et fint år i 2017!

 13. Kjersti

  Veldig spennende å følge bliggen din!! Håper virkelig det går bra denne gangen 🙂 🙂 Aminojern fra apoteket er et godt jerntilskudd som kroppen tar lett opp. Jeg har all babyresearchen på tre e-poster som flere har hatt glede av! Sender deg gjerne.

  1. onskemamma

   Ja, nå har vi byttet til Aminojern. Er ikke veldig håpefull, men må bare prøve. Har brukt det tidligere også. Problemet er opptaket. Det eneste som har funger tildigere er intravenøse infusjoner.
   Blir kjempeglad for liste altså. Send den gjerne til onskemamma@gmail.com. :o)

 14. Gratulerer så mye! Spennende tider for deg og den lille svømmeren i magen ! Ang. jern, etter 20 år med anemi og å ha prøvd «alt», begynte jeg å ta Niferex i svangerskapet, og det gjorde susen! Det eneste som virker for meg! Håper du får verdiene opp igjen. Du trenger alt jern og krefter du kan når juni kommer!

 15. Kjersti

  Veldig fint å følge kalenderen din. Ønsker deg alt godt på den spennende reisen du har lagt ut på! Et lite tips: Har yaris selv og tfk twist lite barnevogn går rett i bagasjerommet. Vel uten dypvogndelen. Ellers har jeg hatt emmaljunga understellet i bagasjerommet også. Litt pes og spesielt om vinteren å få vognen inn og ut.

 16. Å ønskemamma Snart blir du mamma på ekte. Eg følte ingenting denne gangen når lille spire blei satt inn. Alle dei andre gongane har eg følt håp og hatt verkeleg trua – men denne gangen, ingenting. No når du har passert 16 veke så tenke eg at det var kanskje fint og ikkje føle noko, for ein glede det har vore å sjå deg nå milepel etter milepel. Sjølv håpar eg og at 2017 blir eit bedre år for deg, for meg og for alle. Eg skal gjennom ein ryggoperasjon i januar, eg håpar det blir ein ny start på ein kvardag med litt mindre smerter. Eg gledar meg til å lese bloggen din om 1 år. Gledar meg til å høyre om ei prinsesse A i juleantrekk, kanskje ein rød fin julekjole? 🙂 Håpar du i kaoset har tid til å fortsette og blogge av og til sjølv om dagane blir hektiske for du har ei fantastisk forteljarevne som gjer det og lese bloggen din til ein opplevelse.

  Godt nyttår ! 🙂

 17. 2barnsmamma

  Jern + c vitamin er gull

  1. onskemamma

   Det er det – i teorien. Men de siste ti årene har det dessverre ikke hatt god effekt for meg. Intravenøse infusjoner er det eneste som har gjort susen. Og det gir de ikke nå.

 18. Hurra, hurra! Dette er såå koselig Juni er en super måned å bli mamma for første gang i – det er jeg så heldig å få vite. Krysser fingrene med deg!

  Jeg hadde lavt jernnivå i graviditeten, og hadde stor suksess med jerntabletter av typen depot, kan sjekke navnet hvis du vil. Fikk ikke noe magetrøbbel av dem, det kan man jo ha fra før som gravid. Legen min sa også at hemjern (sånn kosttilskudd-type jerntabletter) ikke var tilstrekkelig for å få opp jernnivået når det er litt lavt. Jeg merket godt forskjell etter bare en uke på hestekur. Nyt de siste dagene i dette året, og måtte 2017 gi starten på mammalivet for deg!

 19. Er så hyggelig og spennende å lese❤️ Har fulgt med en god stund, og unner deg av hele mitt hjerte at det endelig blir bebis
  Ble mamma før første gang for 4 måneder siden, og har erfart at det er mye som markedsføres som livsviktig men som strengt talt ikke er det.. Og mye kan fint kjøpes brukt – svært lite disse små klarer å slite ut

  Elastisk bæresjal vil jeg anbefale da, elsker det! Mye mer skånsomt mot rygg og nakke enn bæresele har jeg merket (Kan forøvrig kjøpes til en brøkdel av norsk pris på ebay)

  1. onskemamma

   Ja, bæresjal er fint for de minste og sele for de litt større tenker jeg. Gratulerer så mye med familieforøkelsen!

 20. Sender deg gjerne et babyrede nytt og gratis 🙂 Når prinsesse A blir født. Bare gi beskjed om hvilken farge du ønsker :))

 21. Gunhild

  Det er så fint å lese hvordan ordene dine forandrer seg. Fra hvis til kanskje. Hils prinsesse A og si at nå er det bare å gønne på.

 22. Wow! Dette er så fantastisk nyheter! En liten pike!!! Får litt flashback til min situasjon i våres, kjente ikke liv før uke 20, så når man har begynt å kjenne liv blir man bekymret for om det er nok liv….»var jo mye mer aktiv igår». Men som en klok lege sa: er du like aktiv hver dag? De små miraklene har også lazy daysMye bekymringer men tenk, du er jo snart halvveis!!! Endelig blir det gull for Ønskemamma❤

 23. Vil forresten anbefale deg «ammehjelpsgruppen» på Facebook! Den er helt fantastisk! Også er bæresjal veldig kjekt. Fin måte å ha barnet nær seg på 🙂 hvis du ønsker en vogn som tar minimalt med plass, kan jeg anbefale bugaboo buffalo. Den er helt fantastisk på alle måter! Den er noe dyr ny, men du kan få den brukt for en noe billigere penge 🙂

 24. Så utrolig kjekt at det går så bra denne gangene. Har fulgt deg en god stund, men datt av en periode. Så ble glad da jeg leste at du venter en prinsesse. Har selv akkurat fått barn nr 2… var alene med første i 2år, så vet verdien av å ha eb liten prinsesse. Denne gangen er jeg ikke alene, og nyter mamma tilværelsen til de fulle. Unner virkelig deg dette. Hadde selv veldig lavt jern, og fikk i uke 32 så lavt jern at jeg fikk i v. Gikk supert 😉 lykke til videre. Gleder meg til å lese innlegget når prinsessa har kommet 🙂

 25. Så langt du er kommet 😀 😀 Syns det er gøy å følge deg, og ekstra gøy med at vi er så lik i løypa. Sagt det før men sier det igjen: bloggen din inspirerte meg til å ikke vente på offentlig hjelp (som for meg hadde tatt litt tid, BMI grensen) men heller hoppet rett i det private. Jeg har vært heldig(?!) og ikke hatt mye symptomer men samtidig synker det ikke helt inn at jeg er gravid, gleder meg til VI kjenner bevegelser 😉 og ser fram til bloggingen din i 2017 PS for en hææærlig kjole til prinsesse A <3

  1. onskemamma

   Så fantastisk Anna! Da gjetter jeg at kanskje du også skal på ordinær ultralyd i januar? Gleder meg veldig til VI forhåpentligvis kjenner det lille livet i magehuset.

   1. Jeg skal første uka i februar, når jeg er i uke 20 (19+) så jeg er vell ett par-tre uker bak deg kanskje (!?!). Blir spennende å høre hvor langt du er, når vi kommer i sanntid. Når du sier 16 uker, er der 15+ eller 16+ du mener? Blir litt forvirret av betegnelsen er i uke/begynner i uke, syns også helsepersonell bruker det litt forskjellig og. Litt flisespikkeri, men noen sammenhenger viktig. Som i dag da jeg skulle ta noen blodprøver som skulle tas mellom uke 10-15, og jeg er 14+3 (uke 15) da nådde jeg det vel akkurat denne uka…. Bla bla ble mye skravel her 😉 Ha en fin torsdag og enda finere nyttårsfeiring 🙂

 26. Det er så deilig å se at det går bra med dere så langt!<3 jeg gleder meg over det!:) tror at vi er maange som går og tenker på deg og bittelille i magen nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *