20.uke starter nå

Søndag formiddag. I går var Ønskeamma på besøk hos Marit og tvillingjentene, som nå har passert fire måneder, store deler av dagen. Det var så koselig! Nydelige jenter – alle tre. Og jammen ble det med en pose med tøy til Prinsesse A hjem også. Blant annet denne kjolen, som nok ikke ble brukt fordi jentene ble født på høsten og denne er str 56. Aaaaaaaw! Måtte det bli bruk for den!

Kjole

I går var det også 19 fullgåtte uker her i Ønskemammagraviditeten. Det betyr at den 20.graviditetsuken starter i dag. Snart halvveis. Rart å tenke på! Det føles fortsatt utrygt.

I magehuset skjer dette:

Foster uke 19

Tenk at Prinsesse A allerede har halvparten av de eggene hun skal bli født med. Forunderlig! Forhåpentligvis er det mer enn 20 år til hun skal bruke dem.

Frem til den ordinære ultralyden har jeg gått på Klexane, som er blodfortynnende sprøyter, daglig. Nå bytter jeg til blodfortynnende tabletter, 75 mg acetylsalisylsyre per dag. Så nå er siste sprøyte i magen kanskje satt, og bollen kan tømmes. Det ble en fin liten samling. En hel, stor bolle full faktisk. Inkludert noen uker med progersteronsprøyter er det vel en 150-160 sprøyter cirka. Akkurat det synes jeg heldigvis har vært helt greit. Jeg har stått opp dusjet, stukket med i magen og dratt på jobb. Det har bare tatt et par minutter ekstra på morningen. Mange lever jo liv med en masse daglige stikk – diabetikere f.eks. Det slipper jeg. For Ønskemamma er sprøyteperioden nå trolig over.

Sprøyter kelxaneSprøyter Klexane

Enda kjenner jeg ikke Prinsesse A der inne. Det er skummelt synes jeg. Håper hun snart sparker fra seg på en måte som kjennes…og at jeg etter hvert angrer på at jeg ønsket meg spark som sikkert skal gå helt opp i ribbeina etter hvert.

Og dere, takk for alle kloke Nøstebarnpleddtips. Skjønner ut fra alle kommentarene at jeg må se på ullsilkegarnet når jeg etter hvert tar turen til butikken.

Hos Marit i går tok vi forresten den store klær-og utstyrspraten. Hva trenger man, og hva trenger man ikke, til et nytt lite menneske? Så der tenkte jeg at jeg skulle høre litt med dere kloke lesere også utover neste uke.

Ønsker deg en fin vintersøndag!

55 kommentarer

 1. Jeg hadde som deg morkaka plassert foran. Når den ligger der demper den endel av bevegelsene fra magen. Jeg kjente også liv ganske sent i forhold til mange andre.
  Plutselig en dag kjenner du det nok du også, det er betryggende når man gjør det ❤

  1. onskemamma

   Ja, det håper jeg Terese. Det vil forhåpentligvis gi litt mer ro.

 2. Eit tips frå ei som lever med diabetikere og sprøyter er å samle desse sprøytene og ta dei opp i ei brusflaske og skru godt igjen om du skal kaste dei i vanlig boss, då sleppe du risiko for at dei flinke folka som tømmer søppelet vårt stikker seg på det. Vi bruka og samle dei i små vatnflasker/brus-flasker då dei er litt stivare enn mange av dei nye store. Er Iallfall det rådet vi har fått frå apotek, ellers skal helsestasjon, legekontor kunne ta i mot 🙂 men veit apoteket ikkje alle plassar tar i mot 🙂

  1. onskemamma

   Jeg jobber på et sykehus Mathea, så jeg kaster dem heldigvis trygt der. Jeg ville ikke kastet brukte kanyler i vanlig søppel. Hadde jeg jobbet et annet sted hadde jeg levert dem inn på apoteket. Det har jeg gjort når jeg har oppholdt meg andre steder, og det har gått fint.

   1. Mathea

    Jeg trudde og at du jobbet på sjukehus, men var usikker på om du jobba på sjukehus, på klinikk eller privat 😉 Det var ikkje meininga å være frekk eller hinte om at ej trudde du ville hive det i vanlig boss uten beskyttelse. Vi alle veit jo at du er ei reflektert dame som tenke grundig gjennom ting, så tanken var berre å slenge inn et generelt tips då eg hugser en bekjent var heilt rådvill då apoteket ikkje ville ta i mot om kor vedkommande kunne henvende seg 🙂 Er ikkje alle som jobbar på sjukehus eller har tilgang til å levere dei inn grunna busituasjon og anna og då er det greit å vite at en kan hive i vanlig boss om en samla opp i flasker 🙂 Masse lykke til framover iallfall 🙂 Kryssar fingre og tær for at dette går vegen. På utstyrsfronten er ikkje eg noko hjelp, men kjekt å følge lell.

   2. onskemamma

    Jeg synes ikke du var frekk. :o) Jeg er bare heldig som har et sted å kaste brukte kanyler uten å tenke mer på det. Ellers har apoteket tatt i mot for meg, men det kan sikkert variere fra sted til sted. Jeh tror man kan kaste dem slik du sier, i en plastflaske med kork. Jeg får meg bare ikke til å kaste brukte kanyler i vanlig restavfall selv. Og for nå har jeg valgt å ta vare på kanylene til det som forhåpentligvis blir et bilde til sommeren. Men så tar jeg dem nok med på jobb og kaster dem der.
    Nei, på utstyrsfronten har jeg mye å lære gitt. De innleggene starter sånn forsiktig i ettermiddag.

 3. Elisabeth

  Jeg hadde også morkaken i front, og kjente de første bevegelsene rundt uke 20. Det er et øyeblikk jeg aldri glemmer. Da var det meg og henne mot verden <3

  1. onskemamma

   Aaaaw, så koselig Elisabeth! ❤
   Ja, fastlegen min sa at med en så stor, foranliggende morkake måtte jeg forvente å ikke kjenne noe før i uke 20. Hopefully getting there very soon.

 4. Nå er det like før du kjenner sparkene, vil jeg tro. Med morkaken fremme kjente jeg først i uke 19

  1. onskemamma

   Her har vi jo vippet inn i uke 20 nå Julie, så da håper jeg at jeg snart kjenner henne.

 5. I forrige svangerskap hadde jeg morkaken på fremsiden, og da kjente jeg ikke noe til vesla før jeg var nærmere 22 uker på vei til tross for at jeg er veldig slank, så jeg tror ikke du har noen grunn til bekymring, sparkene kommer nok snart 🙂

  1. onskemamma

   Godt å høre Ida! Kjøper en ny tube med tålmodighetskrem så lenge :o)

 6. Jeg har også morkaka forran og kjente bare små dult til å begynne med, bevegelser jeg var i tvil om egentlig var minien vår. Nå derimot har jeg stadige harde spark i ribbeina Og «krafsing» nedentid, føles ut som h*n graver seg nedover 30 uker nå!

  1. onskemamma

   Weeee, 30 uker! DA snakker vi Anne.

 7. Kristin

  Fantastisk milepæl å snart være halvveis. Ikke mange ukene igjen til barnet er levedyktig utenfor livmoren heller, det føltes veldig godt å komme dit også, husker jeg.
  Jeg hadde morkaken foran med min eldste, og kjente ikke spark (som jeg skjønte var spark) før i uke 26! Da hadde jeg nok kjent det i noen uker, men det var i uke 26 (på kvinnedagen faktisk) jeg kjente det første, tydelige sparket som ikke gjorde at jeg ikke var i tvil. Nervepirrende uker men heldigvis hadde jeg ultralyd tre ganger før det, så jeg visste det var liv der inne.

  1. onskemamma

   Å, uke 26 er enda leeenge til!
   For en fin markering av kvinnedagen det må ha vært.

 8. Jeg lurer på om eggdonoren din får vite av klinikken om forsøket er vellykket eller får hun ikke vite noe?
  Ha en fortsatt god søndag 🙂

  1. onskemamma

   Hei Britt!
   Dette har jeg skrevet om tidligere, men gjør det gjerne igjen. Dette varierer fra klinikk til klinikk. Ved den klinikken jeg har brukt får eggdonorer ikke vite om eventuelt avkom. Klinikken har diskutert dette mye, og tenker selv at de er usikre på om de har endt på rett beslutning. Men for nå har de i alle fall bestemt at eggdonorer ikke skal få vite. Begrunnelsen er at de bruker eggdonorer både med og uten barn. De tenker at dersom en eggdonor uten barn senere selv av ulike årsaker ikke får barn, kan det å vite at det finnes genetisk avkom andre steder i verden kanskje kunne gi dem vansker. Ved noen andre klinikker får eggdonorer etter det jeg har forstått vite både om de har blitt opphav til barn, antall barn og kjønn på barn. Så praksisen varierer.

 9. Gikk på blodfortynnende etter blosprobb i 12 mnd etter fødsel. Og jeg blødde daglig. Noen ganger lite, andre dager mye. Nå var jo jeg ikke lengre gravid, så hadde ingen frykt ang blødninger, men kan det være grunnen til dine blødninger tro ?

  1. onskemamma

   Det har jeg spurt om Line, men de tror ikke det er årsaken. Men hva årsaken er, nei det vet de heller ikke.

 10. Blodpropp hehe.

 11. Kan også berolige med at jeg kjente lite til datteren min i magen. Tror ikke jeg kjente bevegelser før oul i uke 19, og etterhvert kjente jeg mer dult og rotering av kroppen inni magen. Morkaken lå foran da. Nå har jeg hatt et svangerskap med morkaken på bakre vegg og jeg foretrakk den første versjonen:) i ettertid, såklart! Akkurat da jeg ikke kjente baby var jeg jo urolig. Du kjenner nok snart mer til henne:)

  1. onskemamma

   Ja, det håper jeg at jeg gjør Lisa.
   Fingers crossed!

 12. Hei!
  Gratulerer med snart halvgått svangerskap! Har fulgt bloggen din lenge. Jeg er 33 uker gravid etter ivf-behandling. Kanskje jeg er litt rar, men jeg har tatt vare på alle sprøytene og embalasjen til de andre medikamentene jeg har brukt i forbindelse med behandlingen. Tenker på at det etter hvert vil bli et fint minne og et bevis på hvor sterkt barnet er ønsket. Ville bare si det før du kaster sprøytene dine. Det ligger jo så mye kjærlighet i de 🙂

  1. onskemamma

   Ja, vet du det er enn så lenge derfor jeg har tatt vare på dem. Tenker at de skal være med på et babybilde. Planen er klar :o)

 13. Jeg sparker i gang utstyrspraten Det er jo så gøy!
  Anbefaler omslagsbodyer i starten. Ull eller ull/silke er gull, også i juni, da slipper man å skifte hele tiden, de tåler litt gulp og melkesøl.
  Man trenger nok ikke mer enn 6-8 bodyer egentlig, to-tre pysjer/heldrakter, noen strømpebukser, bukser, soveskinn og noen tepper. Man ender opp med masse mer uansett, det er jo såå nusselig og koselig å kjøpe, og du vil få gaver. Trist med alt det fine tøyet man faktisk ikke får brukt.
  Av utstyr er babynest og bæresele helt supert. Eldste vår brukte aldri sprinkelsengen sin, sov bare med oss. Vippestol er nødvendig etter hvert, f.eks når du skal dusje (og ikke vil ha badet «ryddet» samtidig)

  Til slutt anbefaler jeg å planlegge frem i tid og kjøpe på salg. Man vet ca størrelse neste vinter f.eks, og det er masse masse å spare på å kjøpe vinterdress og ull på slutten av sesongen.

  Lykke til videre, håper prinsesse A gir noen dytt til mammaen sin snart

 14. Jeg har termin samme dag som deg, venter også jente og har også foranliggende morkake. Har ikke kjent noenting enda heller. Blir spennende å se hvem av oss som merker noe først 😉
  Synes det er bra at du tenker å dele tips om utstyr og sånt, for det trenger jeg også!

  1. onskemamma

   Ja, da blir det spennende Anneli. Du får holde meg oppdatert.
   Og ja, nå kommer den store utstyrspraten fremover. Jeg har masse å lære, men heldigvis veldig mange kloke, erfarne lesere. Så noen uker frem i tid kan nok både du og jeg mer.

 15. Katrine

  Er så godt å ha venner som har fått barn, da får man mange gode råd om så mangt. Jeg har gjort meg noen tanker allerede om hva jeg kommer til å trenge.Vogn er viktg, og det har jeg tenkt jeg vil kjøpe nytt. Den vil man trenge i 3-4 år, så det er viktig å ha en som både er komfortabel og trygg for barnet, men som er god å trille for den voksne. Jeg ønsker en jeg kan bruke både på asfalt og i terreng, for jeg elsker å gå tur i naturen med hundene mine. Emmaljunga er selvsagt en av favorittene. En annen grunn til at jeg tenker å kjøpe vogn ny er rett og slett fordi de ikke er så billige, de som selges brukt. Og så er det stas å ihvertfall ha EN ny ting til den lille. Bæresjal er noe annet jeg ønsker meg. Da jeg bodde i 3 uker hos en venninne og hennes nyfødte, så jeg behovet for det. For han ville jo helst bli bært (og det måtte han jo få lov til) da var det ikke enkelt å få noe gjort.. Og så ønsker jeg meg en slik babyseng som man kan ta ned den ene siden og feste i sin egen seng. Da kan barnet sove i sin egen seng, og er enkel å flytte over i voksensengen om natten når det vil ha mat. Samsoving er koselig, men man kan også trenge litt armslag. Babynest liker jeg ikke. Er så redd babyen skal få hodet helt inn i putekanten og kveles. Det er de tingene jeg har kommet på til nå, som jeg tror er uunværlig. Stellebord er bare tull. Ammepute er også bare tull. Noen liker nyfødt «innlegg» til badebalje, men det går helt fint uten også. Vippestol er greit til når de blir litt større, men nyfødte rygger skal jo helst ligge flatt de første månedene, så unødvendig den første tiden. Skinnfell på gulvet er mye bedre. Lekegrind er greit om man har hund eller søsken, så er nok noe jeg vil trenge, men det gies jo bort på finn så. Husk at baby/barneklær selges til gi-bort-priser på finn. Ofte er det klær man nesten ikke har brukt, for de vokser jo så fort. Kjøpte nettopp en full IKEA pose med barneklær til fadderbarnet mitt. 250 kr. Kjempefine klær, alt fra finklær til yttertøy og ullundertøy.
  Jeg er så spent på fortsettelsen. Bare noen få uker til, så kan hun overleve skulle hun bli født (selv om vi håper hun blir inni der noen måneder til!

  1. onskemamma

   Ja, vogn må man ha. Jeg kjører jo per nå en Toyota Yaris fra nittenhundreogsteinøks, og trenger – men har ikke råd til – ny bil. Den har bagasjerom om lag på størrelse med en mygg. Så om det i det hele tatt finnes vogner som går inn i den bilen vet jeg ikke. Kunne jeg velge vogn på øverste hylle ville jeg hatt Stokke Trailz.

   En slik seng du snakker om bestilte jeg meg faktisk på Black friday, for da var den mye satt ned. «Chicco next to me» heter den vel. De tradisjonelle babynestene er jeg også skeptisk til, så det står ikke på ønskelisten. I motsetning til deg vil jeg ha stellebord. Det trenger man med mindre man vil stelle på gulvet eller har en vaskemaskin eller kommode å legge stelleputen på. Det har jo mange, men det har ikke jeg jeg, og med min prolapsbefengte rygg har jeg slettes ikke tenkt å stelle på gulvet når jeg ikke må. Jeg er heller ikke enig med deg i at ammepute er tull. Det er til god hjelp for mange. Som fysioterapeut ville jeg personlig ikke satset på å amme/mate mye uten. Likte godt «My brest friend» som en venninne av meg har brukt. Bæresjal står også på ønskelisten, og der ønsker jeg meg nok et lilla Bobasjal. Bæresele blir det også, for litt senere.

   Finn.no er selvsagt. Elsker Finn.no, både for kjøp og salg. Det fungere kjempefint. Der er jeg allerede innom stort sett hver dag for å kikke litt. Her i huset kommer definitivt det aller meste til å kjøpt inn brukt, men jeg tør ikke begynne å handle så mye riktig enda. Men når hun har blitt så stor at hun kan overleve utenfor magehuset, ja da skal utstyret i hus. Og du har rett…det er ikke veldig mange uker til nå. Men vi håper hun holder seg i magehuset minst frem til mai.

   1. Katrine

    Bleieskift gjør jeg helst på fanget, eller i sengen, eller i sofaen. haha.. derfor jeg ikke gidder investere i et stellebord. Ammepute har jeg sett mange av mine venner/søsken kjøpe, for så aldri å bruke. De bruker heller en god sofapute, hodepute eller et pledd. Men vi er alle forskjellige. Du får finne ut hva du synes er bra.
    Du har investert i en slik seng? Spent på å høre hvordan den fungerer da! NÅR (ja, jeg skriver når) du får bruk for den. Sitter ofte på youtube og studerer de forskjellige bæresjalene, og hvordan man knytter dem. Ser også på tøybleier. Tenker du å bruke engangsbleier? Jeg synes tøybleier virker fantastisk!

   2. onskemamma

    Ja, her blir det definitivt både stellebord og ammepute. Håper jeg altså! Skal si fra etter hvert hvordan next-to-me-sengen funker. Den var vel på 40 % eller noe slikt på Black Friday. Mitt første litt større babykjøp.
    Her i huset blir det papirbleier, men jeg kjenner flere som er veldig godt fornøyde med tøybleier, og som har fått dilla på å handle inn bleier i søte mønstre. Men den dilla skal ikke få ta meg :o)

   3. Duangdaw

    Jeg har den senga hos foreldrene mine! Den fungerer kjempebra, og både lille J og jeg trives godt med, og i, den!
    Trenger du lagringsplass for babyklærne så er stellekommode genialt! Det måtte jeg ha, for å få et sted å legge klær. Og med hjul, så den kan flyttes på.

   4. Hei
    Jeg har tre barn- og har brukt stellebord og ammepute til alle tre. For oss har iallefall stellebord vært kjempenyttig! Ammepute har også vært veldig fint å ha for meg for å avlaste. Jeg brukte det like mye til nr tre som nr en- selv om jeg ble veldig dreven på amming!!
    Er utrolig ulike preferanser ute og går. Og noe varierer fra barn til barn. Brystpumpe var f.eks helt nødvendig med nr to- men ubrukt på de to andre. Også er det greit å vite at butikkene ikke stenger etter jenten er født. Selv om det viktigste er på plass så kan det være fint å se barn og behov litt an.

   5. onskemamma

    Ja, får ta det viktigste på forhånd og spe på etter hvert som jeg ser hva behovene er. Noe vet jeg heldigvis om på forhånd, som at stellebord/stellekommode og ammepute skal i hus her.

 16. Jeg hadde morkaka foran og jeg kjente ikke ordentlige spark før uke 23-24! Skjønner at du er utålmodig. Det er veldig koselig. Og ikke minst ganske morsomt å se det utenpå. Men det blir heller ikke like ekstremt utenpå når man har morkaka foran:)

 17. Jeg ville hatt med meg ammepute på fødestua, slik at jeg kunne «lært meg» amming med pute der! 🙂 En godstol med høye armlener er også gull, så slipper man å overbelaste ryggen 🙂 IKEA sine stoler er billige og gode! 🙂
  Vogn – velg en som kan brukes vinter som sommer. (Tenker mest på hjul og ventilasjon/trekk). Seng- den tryggeste senga mot krybbedød er en av de billigste på IKEA 🙂 Velg en hard madrass som puster, men dropp de til flere tusen med sølv og diverse! Tisselaken trenger du kanskje ikke, spørs om du har en som lekker 😉 Bleier – prøv deg fram, huden og babyformen er forskjellig fra barn til barn 🙂 Gratis prøvepakker kan googles 🙂 «vingene» på bleien må ut, dette visste vi ikke før 3 uker da ei venninne/ førskolelærer var på besøk – sparer mye søl 🙂

 18. Hei du. Så hyggelig at du er kommet så langt i svangerskapet. Jeg skjønner at du er urolig, og når jeg var gravid, nesten 40 år, var jeg redd hele svangerskapet. Redd for at han skulle dø, redd for abort, redd pga jeg hadde blødninger fra uke 16 og ut svangerskapet. Og redd fordi morkaken lå foran akkurat som hos deg. Og når han ble født, var jeg engstelig for krybbedød. Jeg var livredd de første årene, men værst det første. Jeg hadde helt panikk når jeg våknet og skyndet meg bort til sengen, hvor ungen sov fredelig. Engselig fordi han ikke la på seg nok, engstelig for han ikke sov nok. Ja stort sett det meste. Det er en foreldres lodd i livet å være engstelig for barna sine. Så du er ikke alene. Kanskje du skal kjøpe deg en doppler. Det hadde jeg, og hørte hans hjerteslag når jeg ble redd noe var galt. Ellers hadde jeg vel løpt ned dørene på sykehuset her. Jeg syns doppleren var et smart og lurt kjøp. Jeg brukte den aldri lenge ad gangen. Bare hørte etter hjerteslagene, og la den vekk. Jeg begynte å bruke den i uke tolv og helt til han beveget så mye på seg at jeg ikke behøvde den lenger. Da solgte jeg den via finn.

  1. onskemamma

   Ja, jeg ser i grunn for meg at jeg kommer til å være engstelig hele livet ut dersom dette går bra. Sånn er det, og jeg er av den engstelige typen. Den engstelige, modige typen. Hehe!
   Doppler prøvde jeg i uke 15-16 uten hell. Så det konseptet la jeg bort litt, men plukker det kanskje opp igjen etter hvert.

 19. Cathrine Pedersen

  8 uker til nå, så har hun store sjanser til å overleve uten varig men! Krysser fingre, og håper du snart kjenner liv! Og utstyr kan du kjøpe brukt eller låne, bortsett fra vogn, den ville jeg kjøpt ny. Skulle gjerne gitt deg masse siden mine er store, men har allerede gitt det bort.

  1. onskemamma

   Ja, hun bare MÅ holde seg der i minst ni uker til. Helst 19 :o)
   Mange sier det med at man bør ha ny vogn. Vi får se. Tør liksom ikke tenke på den vogna riktig enda….

 20. Karianne

  Vi har yaris og jeg får understellet til bugaboo buffalo inn i det bittelille bagasjerommet og legger den andre delen inn i baksetet! Ligge/sittedelen kan slås sammen 🙂 Det er så mye man kan kjøpe til babyen, men min erfaring er at det er lurt å vente med en del til du vet om du trenger det. Vogn, bilsete, stellebord, seng og klær trenger man uansett, men man trenger ikke så veldig mye klær. Noen elsker vippestol, noen nekter å sitte i den, noen ammer i timevis og har behov for ammepute, noen spiser veldig fort og trenger det ikke, noen vil bæres og noen trives best i vogna. Bli kjent med nurket og se hva dere trenger etterhvert er mitt råd. Og vær spesifikk på hva du ønsker deg fra de rundt deg som gjerne vil komme med gave, da får du det du trenger 🙂

 21. Åååh, utstyr er så gøy! Trenger ikke så mye, men det er jo fint å slippe å angre på det man har kjøpt, så du gjør sikkert lurt i å høre med folk.. Men så er det jo så mange ulike preferanser da.. Jeg ville ikke hatt ammepute med på barsel, følte jeg ble avhengig av den når jeg skulle amme, og grepet til barnet ble feil så jeg ble sår. Med nummer to og tre holdt jeg barnet i nakken og liksom plasserte hodet riktig. Det var vanskelig med puten.. Følte altså at puten gjorde ammingen vanskelig i starten med nummer en. En venninne av meg har faktisk med seg ammeputen rundt overalt, og kan ikke amme på kafe f.eks pga at hun ikke vet hvordan hun skal legge barnet til uten puten. Ville altså lært amming skikkelig før bruk av pute.. Støtte må man selvfølgelig ha altså! Ellers blir det mye stive skuldre og nakke vil jeg tro.. Babynest hadde vi ikke til nr.1 og 2, men det var så deilig til nr.3. Aldri tenkt på fare for krybbedød, tror egentlig det var mer fare for krybbedød når vi sovnet med babyen mellom oss i sengen, uten babynest. Det aller, aller, aller beste kjøpet vi har gjort, var bilstolpose i dun. Vår er fra odenwalder, men det finnes jo fra mange leverandører. Du vil vel ikke trenge en før til høsten, men de er veldig billige på kjøp/salg grupper på facebook, så kanskje lurt å kjøpe om du kommer over en brukt. Vi brukte vår fra september til mai på vårt sommerbarn. Fantastisk, fantastisk oppfinnelse. Man trenger da svært lite tykke ulldresser, ytterklær etc, for barnet kan plasseres rett i bilstolen i bare innetøy. Så åpner du opp posen dersom det blir varmt i bilen. Bilselen blir også mye sikrere festet når babyen slipper tykke klær på den lille kroppen. Ble mye mas dette, men det var altså mine innspill Mengder med klær trenger man ikke, du kommer uansett til å vaske yndlingsplggene og bruke dem om og om igjen, så sitter man der med en masse ubrukt som barnet har vokst fra. Siste tips er å ha et par hele bommulls eller ull/bomullsdresser fra petit bateu med på sykehuset. Str.3 mnd passer babyer fra 2800g til 4 kg er min erfaring, og de sitter så fint! Sjekk de ut

  1. onskemamma

   Petit Bateau hadde jeg aldri hørt om. Nydelig var det! Passer altså 3 mnd helt ned til 2800 gram, som jo er mindre enn nyfødt?

   1. Annett

    Ja, sant de er fine. De er så smske ig fine i modellen og passer perfekt til nyfødte. De sparker seg liksom ikke ut av drakten.. Jeg har brukt str.3 mnd til alle mine (fra 46 cm 2800g til 48 cm 4kg). Veldig smått i str. Ser de har det i ull/bomull til halv pris på babyshop og på barnas hus nå Mine barn har bodd i de draktene de første 3-4 mnd, og bruker de som pysj når de blir eldre Ellers sverger vi til ull/silken fra nøstebarn Åååh, så gøy å handle til de små nurkene!

   2. onskemamma

    Så det er så smått ja. Må se på det etter hvert.
    Ullsikledressene fra Nøstebarn er så fine, men samtidig ditto dyre.

 22. Gratulerer med nok en milepæl!

  Her kommer «min» utstyrsliste:
  – vogn med myggnetting og regntrekk
  – babydyne av beste kvalitet (bæreevne 12-14)
  – babyteppe som i innlegget ditt
  – stellebord (veldig greit å ha noe i «din» høyde og så har du et sted for klær og bleier)
  – bilstol
  – lammeskinn (som er sydd til vogn – perfekt str!)
  – ammepute (faktisk veldig mye lettere «å legge til» som nybegynner – barnet er i perfekt høyde og du får ikke så vondt i skuldre og har begge hender fri til å styre baby og pupp sammen 😉
  – body og strømpebukse (noen babyer et veldig varme eller allergisk for ull, så jeg hadde ventet litt med å kjøpe inn alt for mye)
  – masse «gulpekluter»/ tørrservietter
  – babynest (ser noen synes det var tull, men jeg synes det var trygt å legge baby opp i dette på sofa på dagtid når han sov og i senga vår for å beskytte han litt)
  – vippestol (men til litt senere)
  – skumgummimatte til gulv (allerede fra starten brukte jeg den for å gjøre bekkenøvelser du får på sykehuset mens baby trente mageleie)
  – Brystpumpe: brystspreng på dag 4-5 er et helvete!! Så digg å «lette trykket»….!!!
  – iotinol «rumpesalve»
  – klorheksidin (til navel)
  …og ellers er vel butikken ikke langt unna 😉
  (Evt et par ferdige blandet mme og en flaske om amming går i stå en sen natt?)

  Ang klær: du får masse!! Og ang salg: jeg har brent meg mange ganger på å kjøpe en sesong før. Plutselig så arver vi, barnet vokser ikke sånn jeg tror eller behovet er rett og slett ikke der.

  Jeg venter plutselig tvillinger(!!!) og googler meg også ihjel på utstyr!

  Gøy å følge deg. Tøft å stille opp i Aftenposten.

  Heia!!

 23. Doppleren skal holdes mye lenger ned enn du tror for å høre hjerteslag. Jeg tror jeg holdt den helt nede ved hårkanten, og deretter beveget den sakte oppover. Litt vanskelig de første gangene, men så vet man etterhvert hvor man skal lete. Lykke til ❤

  1. onskemamma

   Neida, jeg forsøkte så langt ned som over hodet mulig – og så videre rundt. Jeg vet jo etter mange kontroller hvor både fastlege og jordmor har funnet hjerteslag med doppleren. Da har jeg også kunnet guide dem til hvor jeg tror hun ligger hvis de har strevd litt. Men jeg fant det altså dessverre ikke selv, hvor mye jeg enn lette. Produsenten tror derfor jeg kan ha endt opp med en doppler med produksjonsfeil. Prøver muligens igjen litt senere.

 24. Gratulerer med snart halvveis!!
  Ser du et skeptisk til babynest. Sjekk ut nestet fra Sleepyhead. http://www.sleepyheadofsweden.com Den er laget i pustende materialer og kanten rundt er mye stivere enn disse hjemmelagde nestene. Vi brukte vår myye. Gull verdt om du skal ha lille i sengen din. :-). Ellers anbefaler jeg deg å kjøpe det man MÅ ha, og eventuelt ta resten når du finner ut hva akkurat du har bruk for. Og får du en gulpebaby trenger du langt mer enn 6-8 bodyer om du ikke vil ende opp med å vaske klær hele dagen ;-).
  Lykke til videre, gleder meg til å følge bloggen din fremover 🙂

 25. Bare av nysgjerrighet, hvordan stiller du deg til eventuelt sponset babyutstyr? Ser det er vanlig hos andre store bloggere, og det kunne nok spart deg noen kroner for f.eks. en real barnevogn. Du trenger selvsagt ikke å svare på spørsmålet mitt, hvis dette er noe du ikke ønsker å dele. Gode tanker til deg som ruger!

  1. onskemamma

   Du, det vet jeg faktisk ikke Heidi. Jeg har ingen samarbeidsavtaler eller innlegg jeg tjener penger på per nå. Det har vel bare nettopp de store bloggerne – de som har dette som jobb. Jeg ga bort noen produkter ulike produsenter ville gi bort i desember, men jeg tjente selv verken penger eller produkter på det. Så svaret er at jeg vet ganske enkelt ikke, og tror det ikke er en reell tematikk.

 26. Inger-Lise

  Jeg hadde også morkaka foran, og kjente ikke spark før i uke 22, så det kommer nok skal du se 🙂

  1. onskemamma

   Det håper jeg! I dag fikk jeg i alle fall høre hjertelyden hos fastlegen min. Det var koselig.

 27. Lisa Mari

  Jeg hadde også foranliggende morkake, og kjente første tegn til liv i uke 21. Men da skal jeg love deg at det ble urolig inne i magen også ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *