Barnevogn

Snart halvveis inne i svangerskapet er det kanskje på tide å begynne å tenke sånn helt forsiktig på utstyr. Det har Ønskemamma tatt en lang prat med tvillingmamma Marit om sist helg. Vi snakka om cirka alt tror jeg….eller hva vet jeg? Jeg vet jo ikke hva alt er.

I alle fall snakket vi om veldig mye. Med et unntak – barnevogn.

Prinsesse A skal bli født i overgangen mellom vår og sommer. Går alt som det skal ligger juni, juli, august og september der som våre første måneder sammen. De beste månedene i året! Da håper jeg på mange fine trilleturer utendørs.

Men hva skal det trilles i mon tro? Hvis jeg kunne velge på øverste hylle ville jeg nok valgt en Stokke trailz vogn. Lilla selvsagt!

Stokke trailz

Den vognen er, det lille jeg har prøvd den, lettrillet. Men viktigere enn det er at selve bagdelen er relativt mye høyere enn på de fleste andre vogner jeg har bøyd meg nedi. Med en historie med mange prolaps hadde det vært gull med en vogn der man ikke behøver å brette seg helt i to for å plukke opp lillegull, eller hjelpe til med en smokk eller et teppe.

Men både pris og bil gjør nok at jeg slettes ikke kan velge på øverste hylle. For Stokkevognene er ikke akkurat billige. I tillegg er realiteten at Ønskemamma putrer rundt i verden i en bitte liten Toyota Yaris fra nittenhundreogsteinøks. Eller 2001 som året het. Den har verken servo, isofix, aircondition, sentrallås eller…..ja, den mangler i grunn det meste unntatt hjul og horn.

Dét skulle jeg veldig gjerne endret på før jeg får barn. Det må jeg egentlig, men det er bare ikke sjanse i havet dessverre. Ny og litt større bruktbil er det på ingen måte råd til etter tre år med fertilitetsbehandling utenfor Norges grenser, så jeg får være glad så lenge Ramona (som Yarisen heter, hun måtte jo ha navn) i det hele tatt sier seg villig til å rulle.

For dere som ikke har sett inn i bagasjerommet på en Yaris: det er lite. Veldig lite. Faktisk ganske mye mindre enn i en Polo, som jeg kjørte rundt i før. Nesten som et litt stort frimerke. Feriekofferten min går ikke inni der. Så hva slags vogn kan det bli da tro, som både er fin for henne, fin for meg og mulig å ta med seg?

Barnevogn

Alle kloke innslag mottas med takk og dyp neiing.

PS: Nå har jeg vært innom Nøstebarn og handlet to hesper med ullsilkegarn og  et mønster til babyteppe. Så da får vi se…. Men først må jeg strikke ferdig et par sokker som burde vært ferdig før jul. I voksen størrelse. Det må jeg.

133 kommentarer

 1. Trailzen er en flott vogn, og den tar faktisk ikke så mye plass. Ligger en del på Finn også. sportsdelen trenger du heller ikke første halvåret, så den kan du jo vente med å kjøpe? Ellers er vel bugaboo de som blir minst pakket sammen

  1. onskemamma

   Ja, jeg tenker at jeg må ha understellet i bagasjerommet og bagdelen i baksetet. Tror du understellet på en trailz ville være lite nok?

   1. Tja, mulig – vi har ikke det største bagasjerommet, men får inn understellet ved å lirke det inn på skrått. Du får nesten prøve – pleier å være behjelpelige med det på barnas hus etc. Understellet er smalt slått sammen, men litt langt. Men virkelig en god vogn! På alle fører. Bagdelen er også veldig romslig som er veldig kjekt for da kan du bruke den lenge (hvis hun ikke er en av de som skal ut og undersøke verden tidlig da;)) ellers er jeg enig med de som skriver under, veldig greit å trille til steder hvis de er i nærheten 🙂

   2. onskemamma

    Ja, jeg må ut i verden og prøve ut ulike tips etter hvert. Det blir spennende!

 2. Emilie desiree cherry

  Jeg har britax go next. Mulig den passer kriteriene dine 🙂

  1. onskemamma

   Spennende Den har jeg aldri hørt om, så da skal jeg ta en titt på Google.

 3. For min del var vogn med dyp bag noe som aldri ble brukt. Brukte kun bæresjal frem til de satt greit selv 🙂

  1. onskemamma

   Her blir det vogn altså. Ryggen min vil ikke tåle fullbæring.

 4. Kjersti

  Er jo synd hvis bilen du har akkurat nå skal styre hele vognvalget… Er du sikker på at du må kjøre mye bil i hverdagen? Er f.eks helsestasjonen i gangavstand? Kan være lurt med en ekstra liten vogn som passer i bilen og en stødig god vogn til hverdagsbruk. Mathandel kan f.eks gjøres på kolonial.no. Bæresele kan benyttes ved bruk av bil på småhandling. Masse bra brukt på finn.no Babyjogger city elite er høy med bag på. Bagen kan også brukes på understellet til Babyjogger city mini som er en god mindre vogn. Emmaljunga har en ny vogn som heter NXT90F. Den ser kjempefin ut!! Men ikke så veldig høy tror jeg. Tror Britax Smile 2 også er bra!

  1. onskemamma

   Ja, har tenkt litt på om jeg kan ha en liten og en stor Kjersti. Det er muligens en god idé. Helsestasjonen er en 20-25 minutters trilletur unna i fint terreng. I samme område ligger også butikker, post, apotek og slike ting jeg bruker til daglig. Der er for øvrig også trikk og T-bane. Enig med deg, litt dumt hvis det bagasjerommet skal styre vognvalget.

   1. Kjersti

    Da trenger du nok ikke bilen i hverdagen Mye greiere å legge mini i vognen hjemme, så blir det soving mens du går hit og dit. Ut og inn av bil synes både mini og jeg at er litt styrete.. Og ikke minst tungt for ryggen… Cybex Sirona som kan snus 90 grader er nok et godt bilsete nr 2 til deg, men det er jo en god stund til

   2. onskemamma

    Virkelig noe å tenke på Kjersti.
    Ja, de bilsetene med 90 graders rotering er gull! Jeg har sett dem, men ikke visst hva de heter. Takker og neier.

  2. Signerer sirona bilsete!!! Genialt, spesielt mtp ryggen din! Men den kan ikke tas ut og bæres med på butikken f eks..

 5. Kristine

  Britax smile 2 blir veldig liten og praktisk pakket sammen ☺

  1. onskemamma

   Smile – koselig navn. Den må jeg ta en titt på.

 6. Mye pent brukt på Finn, mange penger å spare på å kjøpe brukt. Vil også anbefale deg å melde deg inn i gruppen «Barnevogner» på Facebook Lykke til med alt fremover!

  1. onskemamma

   Finn.no har vært min venn i mange år, så vi skal nok fortsette å være gode venner :o)

 7. Vi har prøvd noen vogner til våre to små, og babyjogger er relativt rimelig (Mimmis.no), og blir helt flat sammenlagt (se på YouTube). Vi er veldig fornøyde med Babyjogger City Elite. Nå hadde vi aldri bagdel til denne vogna, men tror den er helt fin. Og vogna ellers er helt super. God og dyp sittedel, hvor ryggen kan legges omtrent helt flatt. Fotbrett som kan brettes opp (kjekt ved soving), superlett å trille, stabil og god selv med bare 3 hjul, lett å legge sammen (også for de med kranglete rygg). Hjulene kan tas lett av, så blir den enda mindre. Og sittedelen er lang og romslig, sånn at ungen har god plass helt til vogna blir stående igjen hjemme Vi pleier å ha en fullstappet Toyota til ferieturer, og får alltid skvist inn vogna på toppen. Anbefales

  1. onskemamma

   Takk for godt tips Silje. Skal sjekkes ut!

   1. Tvillingmamma

    Signerer denne! Vi har babyjogger nå, og i butikken stod det mellom den og trailz. Jeg trodde jeg skulle går for trailz, men plutselig så den så stor og klumpete ut ved siden av babyjogger city elite. Når vi i tillegg fikk den til halve prisen av trailz på jollyroom.no ble valget lett! Med bag er den forresten like høy som trailz mener jeg. I allefall ikke langt ifra. En del lavere med sportsdelen, men det går helt fint å løfte ut lillemann, selv med bekkenløsning og tvillingmage.

 8. Har en yaris som er ett par årsmodeller eldre en din 😉 Har isofix i min faktisk. Sjekk det ut kan hende din har og 🙂 Hadde en TFK vogn,fikk akkurat understellet i bagasje rommet og måtte ha bagen i baksetet. I så små biler blir det litt annerledes løsninger 😉 Man kan i hvertfall ikke ha me så mange andre 😉

  1. onskemamma

   Min Yaris har dessverre ikke isofix. Det var nemlig hjemmetjenesten som eide bilen før meg (hvilket synes på bulkene på bakskjermen), og de prioriterte ikke ekstrautstyr av noe slag….for å si det sånn.

   1. Aner ikke om det er nevnt før, men vi fikk iallefall ettermontert isofix i bilen. Det kostet ikke mye heller, og var fort gjort!:-))

   2. onskemamma

    Ja, det er mulig i noen biler – ikke mulig i andre. Billig i noen biler – dyrt i andre. Skal definitivt sjekke.

 9. Camilla

  Britax go next er liten når den er sammenlagt og med sortsdelen på, vi har stor bil A6 men skal ha den fordi vi også har hund som må ha buret sitt bak å med den vognen er det forsatt god plass 🙂 det er også plass til den med sportsdelen på, bak førersetet (festet med sikkerhetsseler) 😉 ellers er det en super vogn 🙂
  Ellers sa de på barnashus at bugaboo er minst, de sa også at en bak kunne brettes sammen for å ta mindre plass tror d var bugaboo sin ?
  Men det beste er å skrive ned hvilke krav som er viktige for deg, hvor skal den brukes mest? Terreng, grus, asfalt, mye inn å ut av bil o.l åsså gå på barnashus eller lignende butikk der du kan få prøve ut de div vognene du tenker på, prøv å slå de sammen, sette oppp igjen og ta inn og ut av bilen, trille litt i butikken o.l. Da viler det være mye lettere å velge 🙂
  Utseendemessig vil vi/ jeg ha emmaljunga mondial den hvite eller den i hvit å grå :p
  Men våre krav er
  God på terreng
  Enkel å ta inn og ut av bil, da det blir en del kjøring
  Lett å løfte, slå sammen, ta opp igjen, lett å trille for her er det mye bakker.
  God demping
  En vogn de fleste greier seg med hele vognperioden ( emmaljunga bytter de ofte ut når de er ferdig med baggen)

  Synes også at stokke var fin men den er jo nesten like stor /brei som emmaljunga

  Masse lykke til
  Selv har jeg 53 dager igjen til termin å vogna har vi ikke kjøpt enda

  1. onskemamma

   Takk for tips Camilla! Får ta meg en tur i butikk. Bugaboo vil jeg helst ikke ha, fordi de er så lave. Så målet er noe høyere, som likevel får plass i minibilen.

 10. Vårt bagasjerom er også knøttlite og vi har gått for en bugaboo buffalo vogn. De er blant de minste vognene sammenlagt, men har likevel solide hjul (viktig hvis du skal på mye trilleturer), 4 hjul, god plass både i bag- og sittedel, og en sittedel som kan vendes både mot og fra deg. Jeg tror ikke det er mulig å finne en vogn som oppfyller absolutt alle kriterier man har, hvertfall ikke for oss. Men denne kom nærmest! Vi vurderte også emmaljunga nxt90, men der er sittedelen ganske smal og kort så den vil antagelig måtte byttes ut fortere. Vi så også på stokkevognene, men de ble dessverre for stor sammenlagt. Ellers har man jo også enkelte vogner med tre hjul som blir veldig små sammenlagt, f.eks babyjogger city elite, men her er også et problem (syns jeg) at man ikke kan vende sittedelen mot seg – de er jo ganske så små når de begynner med sittedelen og da er det kjekt å kunne se mamma tenker jeg:) Vogner med tre hjul var egentlig aldri et alternativ for oss, for syns det er tryggere og bedre å trille de med fire hjul.

  1. onskemamma

   Takk for tips. Bugaboo vil jeg helst ikke ha, for de vognene er så lave. Får ta meg en tur i butikken for å kikke litt.

 11. Jeg anbefaler trailzen på det sterkeste, har den til min nr 3 nå og er storfornøyd, er den beste vognen jeg har hytt av alle (5) vognene jeg har hatt, men usikker på Om den får plass i en yaris:/ hør med marna om du kan få prøve å ta hennes vogn i din vil mener hun har trailz;)

  1. onskemamma

   Ja, jeg syntes også den var så god da jeg prøvde den med en liten en i. Har Marna den ja? Da skal jeg jammen høre med henne. Takk for tips!

   1. Ja hun hat hvertfall hatt den:) vognen er fantastisk å trille og i tillegg er den nydelig å se på, men det er jo bare en pluss:) masse lykke til med graviditeten og vognvalget<3

   2. onskemamma

    Tusen takk Lene. Har allerede sendt Marna en mail for å høre. :o)

 12. Jeg har selv kikket en del inne på Jollyroom, mer spesifikt petite cherie sin vogn. Hadde emaljunga mondial med førstemann men slet rett og slett med at den var veldig tung og ikke minst romstor! Denne gangen vil jeg ha en vogn som er lett men samtidig stødig, det dumme med å handle merker på nett som man ikke finner i butikken er jo at man ikke får prøvekjørt de før de kommer levert på døra, dog har man fri retur.. Uansett har man mulighet til å få tak i langt mer rimelige vogner på nett 🙂

  1. onskemamma

   Sant, at vogna ikke er tung er viktig. Petite cheri har jeg aldri hørt om. Ska ta en titt på den.

 13. Inger lise

  Babyjogger city elite er genial 😉 jeg solgte nettopp min, men masse jente dill på Finn, søren altså, kunne du fått kjøpt den heller, den ble latterlig billig mtp alt som hun fikk med. Men det er den beste vognen som finnes.

  1. onskemamma

   Selv for oss som helt garantert ikke jogger? Hehe!
   Skal sjekkes. Takk for tips!

   1. Inger lise

    Aldri jogga med den jeg 😉 min mann gjorde d og denne fungerer like godt i ulendt terreng, flat vei, is og snøføre og handlesenter sol jogging 😉

   2. onskemamma

    Høres bra ut Inger Lise.

   3. Tvillingmamma

    meg igjen! Må bare legge til at vår er garantert ikke jogget med. Hehe! Løpt litt til bussen med bare 😉

 14. Vi har ikke bil selv, men jeg har lånt en Yaris ved flere anledninger av en venninne og kan bekrefte at det går fint an å få plass til en Bugaboo Buffalo i bagasjerommet på den 🙂 Kan for øvrig ikke få fullrost denne vogna nok, den har vært i daglig bruk i omtrent alle tenkelige situasjoner og settinger i snart to og et halvt år siden vi ikke har bil, og vi kunne ikke ha vært mer fornøyd 🙂

  Signerer ellers de som sier at du kanskje ikke trenger bilen så mye som du tror mens du er ute i permisjon? (helt avhengig av hvor du bor selvfølgelig – vi bodde tidligere sentralt i Oslo og bor nå på Bekkestua og klarer oss altså fint uten bil til tross for at vi snart blir tobarnsforeldre :))

  1. onskemamma

   Jeg bor, som deg, på Bekkstua :o)
   I sånn 20-25 minutter trilleavstand fra Bekkestua sentrum. Jeg er ikke så begeistret for Bugaboo sine vogner, av den grunn at bagdelen er så lav på dem. Jeg har flere venner som HR de vognene, og jeg får vondt i ryggen av å bøye meg nedi der….og det skal jo gjøres mange, mange ganger. Men lekre er de!

 15. Martine

  Kjære Ønskemamma, Dette med vogn tenkte jeg selv endel på i høst. Jeg ble nettopp mamma for første gang pga alle rundt oss triller jo på dyre vogner. Selv om vi er så heldige å ha god råd, så utfordrer mannen min meg på hva som egentlig er bedre med de dyre vognene? Annet enn at det selvfølgelig er stas å trille på en nydelig designvogn. Etterhvert ble jeg enig med ham i at det for oss er viktig at vognen er trygg, praktisk, liten (vi kjører elbil) og har god verdi for pengene. Vi endre opp medå kjøpe Britax smile 2 som har vunnet best i test i Sverige mange år på rad og kunne ikke vært mer fornøyd. Super vogn vi fikk ny for bare 5500 kr:) Vet den også finnes i lilla. Ser den er på salg med bilstol inkludert bla. her nå http://lekmer.no/barn-og-baby/barnevogner-og-barnevognstilbehor/duo-kombivogner/britax-smile-2-duovogn-mineral-purple-britax-römer-primo-2016-pakke . Lykke til med valget og håper du snart kjenner livet i magen! PS. Vi sparte mye penger ved å sammenligne priser på barneutstyr på Prisjakt.no

  1. onskemamma

   Ja, Prisjakt er genialt. Bruker det alltid.
   Jeg er ikke hekta på design heldigvis, så jeh sjekker ut alle forslag. Det viktigste for meg er at vogna er fin å ligge/sitte i for Prinsesse A, at den er god å trille og at den er så hly at jeg ikke får et nytt prolaps. Det siste er en utfordring, og årsaken til at jeg så langt liker Stokkevognene godt.

  2. Det er en veldig god deal, og det virker som en bra vogn. Vurderte den selv, men jeg endte opp med å kjøpe en brukt Emmaljunga City Cross (som jeg da fremdeles ikke har brukt, hehe). Men Emmaljunga tar stor plass i bagasjerommet, så de bør du styre unna.

 16. Camilla

  Jeg anbefaler en god og stødig vogn med fire hjul og ikke svinghjul. Syns de vognene med svinghjul er så ustødige. Så jeg anbefaler Emmljunga Edge Duo. Helt sikker på at du ikke har Isofix? Har du kjent mellom setet og ryggen? I våres Volvo 2001 modell er det. Trodde ikke vi hadde før vi kjente etter festene. Lykke til med vognvalget

  1. onskemamma

   Skal dobbeltsjekke isofix.
   Fire hjul og ikke svinghjul altså. Jammen har jeg mye å lære!

   1. Nina S

    Du må ha svinghjul! Sinnsykt mye lettere å trille. Men på bugaboo buffalo og babyjogger city elite kan de uansett låses hvis føret er vanskelig. 🙂

   2. onskemamma

    Svinghjul skal sjekkes ut. En hel vitenskap dette. :o)

   3. Duangdaw

    Svinghjul er et must for dårlig rygg! Hadde ALDRI klart meg uten! Tenk hvor mye vipping det blir for å snu ei vogn med fire faste hjul! DET er belastning for nakke, skuldre og rygg det!!
    Etter 12 år jobb i bhg har jeg opplevd et utall av elendige vogner, men heldigvis også noen gode! Men ingen vogner på norsk marked kan måle seg med Stokke sine når det gjelder høyde på bag! Trailz har også plass til 4 stappfulle poser med matvarer i kurven under, og 2 pakker bleier oppå posene! Jeg kaller den «traileren min», frakter omtrent alt med den!
    (Skrev en kommentar på Facebook også, vet ikke om du så den?)

   4. Duangdaw

    Og forresten: fagpersoner som jobber med barn og tilknytning fraråder sterkt å bruke framovervendt sittedel til barn under 1-1,5 år!! Barna ser ikke mor, noe som kan føles utrygt, og barnet har ingen mulighet til å skjerme seg mot alle inntrykk som kommer rasende rett i ansiktet på de. Å få verden servert midt i fleisen uten mulighet for å beskytte seg, kan være både voldsomt og brutalt når man er 8-10 måneder gammel, og ofte yngre! Tilknytnings psykolog Haarklou ønsker faktisk at slike vogner skal gå ut av produksjon!

 17. Lillegutt her er to måneder, og jeg har enda ikke brukt vogna! Bruker kun sjal. Og jeg ser du har problemer med ryggen, men det skal ikke være tungt for ryggen å bære, hvis man bruker riktig bæretøy og strammer godt. I alle fall ikke de første månedene, når babyen er liten. Dermed kan det godt være at du kan hoppe helt over bagdelen, og gå rett på sportsdel – som betyr penger spart, pluss de tar mindre plass i bilen. Jeg kan love deg at hvis det er noe som er hardt for ryggen, så er det å løfte vogn inn og ut av bilen!!! Jeg tok keisersnitt selv, og kunne ikke løfte på minst seks uker. Vogn inn og ut av bil kunne jeg dermed bare glemme. Også noe å tenke på.

  Uansett er Finn gull! Hvis du bor i blokk må du også tenke over hvor vogna skal oppbevares.

  1. onskemamma

   Så koselig med en tomånding. ❤ Her blir det bagdel altså. Finn har jeg brukt i mange år, så det er et naturlig valg. Jeg bor ikke i blokk, så oppbevaring tror jeg skal gå relativt greit.

 18. Silje H

  Så spennende at du er kommet så langt at du begynner å tenke utstyr Jeg må også anbefale babyjogger city elite. Den har også litt høyde på bagdelen, og bagen kan også slås sammen. Denne vognen tar veldig lite plass, spesielt om man tar av hjulene! Også er den genialt enkel å slå sammen, og ikke så tung.
  Det er masse å velge i, så ta en tur i en barnebutikk med godt utvalg av vogner, de vil garantert kunne hjelpe deg med å velge ut noen alternativer som kan være passende til deg og lille prinsesse A Det ligger masse pent brukt utstyr på Finn.no! men da må man vite hva man er på utkikk etter lykke til!

  1. onskemamma

   Ja, her er Finn.no det naturlige stedet å handle.
   Da forstår jeg at Babyjogger city elite definitivt skal sjekkes ut, selv for en ikkejogger som meg.

 19. Jeg brukte ei paraplytrille med full liggestilling med mykbag festet i vognselene inni til bilvogn. Tar ingen plass. Chicco er f.eks billig.

  1. onskemamma

   Takk for tips!

 20. Definitivt Baby jogger city elite! Lett og hendig. Enkel å slå sammen. Svinghjul er digg, så slipper man å nærmest «løfte» vognen for å svinge.

  1. onskemamma

   Skjønner at det er en vogn jeg definitivt må sjekke ut. Gjetter dog at den også kanskje er lav i ligge/sittedelen?

   1. Kamilla

    Vi har baby jogger city elite, og er egentlig en vogn jeg anbefaler. Bagdelen kan fås i to versjoner, enten delux (stor bag) eller softbag (liten bag, bra for din bil). Når bagen er på, sitter den høyt. Og kalasjen har en ekstra vippeting, så sola må jobbe hardt for å komme inn til babyen. Den legges lett sammen med enhåndsstropp-funksjon, tar liten plass i bil, og hjulene kan lett tas av.
    Men, når du går over til sittedelen, så sitter barnet fremover og da kan du ikke alltid se det. Den er fantastisk å sove i, men jeg liker når barnet kan sitte mot meg, så vi bruker nå Stokke scoot V2. Sammenlignet med babyjogger, syntes jeg Stokke vognene er tyngre å dytte. Og Stokke vognene sin sittedelen er veldig lav fra sitt-til-kalasj. Sønnen min på 2 år dunker hodet snart oppi.
    Men tilbake til babyjogger, flott vogn, men barnet sitter fremover i sittedelen.
    Ingen vogner har forresten alt (tror jeg).
    Lykke til 🙂

   2. onskemamma

    Takk for tips Kamilla!
    Babyjogger skal definitivt sjekkes ut!

 21. Sigfrid

  Hei og gratulere så masse med prinsesse A! Jeg vil også anbefale baby jogger city elite, vi er kjempefornøyd med den. Er lett og stødig å trille, kan trilles på de fleste underlag. Den tar liten plass og er lett å slå opp/ned. Bakdelen er at den har sportsdel som er vendt fra deg. Men for vår lille prinsesse med både lakenskrekk og vognskrekk var det først når hun fikk sitte fremovervendt ar vi kunne begynne å gå på trilletur. Babyer er så forskjellige så andre vil sikkert oppleve det annerledes. Baby jogger har andre modeller der en kan ha sportsdel vendt mot en, men de har jeg ingen erfaring med.
  Vi bor i by og har erfart at vi ofte synes det var lettest å ta vogna med på buss og bane. Det var mer styr med bil. Som regel hvis vi brukte bil var det til butikk/kjøpesenter og da hadde vi adapter på understellet på vogna og bare festet bilsetet på.
  Vi har kjøpt det meste av utstyr og vogn på Finn og har fått tak i mye fint.
  Ønsker deg lykke til videre. Heier på deg!

  1. onskemamma

   Tror kanskje jeg skal ta en titt på etterfølgeren til den – premium. For den har fått vendbar sportsdel har jeg lært nå. En hel liten vitenskap dette.

 22. lise olsen

  vi kjøpte en emmaljunga edge duo med sportsunderstell. fant fort ut at den var stor, tung og upraktisk. gikk derfor heller til innkjøp av en babyjogger city elite. super fornøyd og har aldri angret på den. vi så på den i butikk, og fikk demonstrert litt div. gikk deretter hjem og bestilte den på nett. er ofte salg på jollyroom og lekmer har i nyere tid kjøpt en britax b motion. den fikk eldste jenten, så overtok lillemann babyjoggeren. sistnevnte triller mer behagelig, har mer dekkende kalesje og lettere å slå sammen. men smak og behag. du må nesten titte litt rundt omkring. lykke til.

 23. Bugaboo Buffalo! Kjøp brukt! 🙂
  Det er en fantastisk vogn, og tar liten plass. Min venninne har også kun en liten Yaris, og den gikk inn! Dra til en butikk og prøv ut. 🙂

  1. onskemamma

   Er bare ikke så begeistret for Bugaboo sine vogner fordi ligge/sittedelen er så lav at jeg år vondt i ryggen prompte. Har flere venninner som har de vognene. Fine, men dessvere ikke gode for meg.

 24. Bugaboo buffalo!! Den er helt perfekt. Den tar bitteliten plass i bagasjen. Jeg fikk selv plass til to vogner i mitt bagasjerom nå med buffalo. Hadde tidligere emmaljunga mondial, og da var hele bagasjen full med bare den vogna. Den har stødige svinghjul som kan låses. Den er smal, men likevel en romslig bag. Sittedelen er ergonomisk (som på Stokke trailz) og det gjør at de sitter perfekt! Du kan også ha barnet begge veier. Den veier ikke så mye så du kan fint løfte vognen i bøylen som sitter på. Den er den perfekte vogn i storbyen. Og på snøen for den del. Noe stiv pris, men finner den brukt på bruktsider og Finn.

  1. onskemamma

   Er bare ikke så begeistret for Bugaboo sine vogner fordi ligge/sittedelen er så lav at jeg år vondt i ryggen prompte. Har flere venninner som har de vognene. Fine, men ikke gode for meg.

 25. Baby Jogger City Elite! Er høg, fungerer på alle føre (har testa både strandlivet i Hellas, og snø og is i Telemark). Blir genialt liten, god bag og stor og god sportsdel (veldig god vektkapasitet). Husker når eg kjøpte første vogn at eg bare var opptatt av vogna med bagdelen, men den blir jo i realiteten bare brukt 6-9 mnd, mens sportsdelen brukes gjerne 2-3 år! Å tenka «fare for prolaps» må du nesten legga vekk, for da blir mykje bøying og bæring, spesielt inn og ut av låg bil, men med ryggvondt sjølv har eg lært meg å bruka knea når eg bøyer meg og ikkje ryggen.

  Me har forøvrig Simo, Beemoo Duo Premium, Babyzen Yoyo+ og Baby Jogger City Elite, og hadde eg kjøpt Baby Jogger’en først, hadde eg nok aldri trengt dei andre vognene! Dekker alle behov! Glede meg til å sjå kva valg du endar på!

  1. onskemamma

   Jeg måtte omskolere meg fra fysioterapeut til psykolog etter å ha fått mange prolaps, så det er definitivt ikke en tanke jeg skal legge fra meg. Det er noe jeg skal passe godt på, på de områdene der det er mulig. Høyde på vogn er et av de områdene. Da høres Baby Jogger city elite en vogn je definitivt skal prøve ut. Og siden jeg frekventerer både Telemark og Hellas er det jo fint med noen som har prøvd den ut både her og der. :o)

 26. Hei,
  Du vet at du kan dra baksetet bitte litt frem sånn at bagasjerommet blir bitte litt større?

  1. onskemamma

   Nei, det vet jeg ikke.

   1. https://m.youtube.com/watch?v=5b2q0NVsPOk
    Se fra ca 3min inn i denne videoen. Dette trikset endret min yaris fra å kunne romme en 4-pakk Pepsi max i bredden til å takle en urban jungle vogn

 27. Katrine

  Emmaljunga super viking. Den får til og med i en liten polo. Enkel, lett og knall god vogn.

  1. onskemamma

   Bagasjerommet på en Polo er større enn det er i en Yaris. Jeg har eid en Polo før Yarisen. Men Emmaljunga skal sjekkes ut.

 28. Luckymama

  Du har fått mange gode tips! Skal berre gi deg et å tenke på om det ikkje allerede er med i betraktninga. Har du tenkt på om du vil ha vendbar sportdel? For min del var det veldig viktig å ha ei vogn der eg kunne ha frøkna vendt mot meg når vi bytta frå bag til sportsdel. Man bytter jo ofte rundt 5-6 mnd alder og eg synes det er viktig å kunne kommunisere og ha augekontakt når vi trillar + sjå ho når ho sover. Berre et lite innspel.

  1. onskemamma

   Ja, jeg har tenkt at jeg aller helst vil ha vendbar sportsdel.

   1. Nina S

    Til tross for at sportsdelen ikke er vendbar anbefaler jeg virkelig city elite 🙂 Jenta vår nekta å ligge i vogn, her ble det sportsdel fra rundt 7 mnd. Vi brukte bugaboo buffaloo først, så hun satt mot meg. Men hun ble aldri komfortabel med vogna før hun fikk sitte den andre veien og følge med.. 😉 Vi kjøpte city elite nå i vinter for å bruke i barnehagen. Den er fantastisk som sovevogn, stor og romslig og kan brukes lenge. I tillegg til nesten flat liggestilling.. bedre liggestilling i den enn i buffaloen, og vogna koster under halvparten som ny 🙂 Lykke til med valget 🙂

  2. Tvillingmamma

   Meg igjen her
   Det er nok det eneste aberet med baby jogger city elite ja.. savner å kunne snakke med gutten mens vi triller. Jeg løser det med at jeg triller med kalesjen nede når det ikke regner (siden jeg er bergenser er det mye opp og ned med kalesjen gitt ). Når han sover er det en luke i taket jeg kan se gjennom. Når det er sagt byttet vi til sportsdel allerede da han var 6 mnd fordi han hatet å ikke kunne se noe. Jeg tror ikke han hadde trivdes med å sitte mot meg på tur. Med regntrekk på drar han seg nesten ut av åpningen for å kunne se godt til begge sider og ved mage mot magebæring i sele går hodet nesten rundt fordi han vil se frem.

   Men det finnes mange billige vogner på nettet i en mellomfase dersom man vil ha bakovervendt med en gang man bytter over. Jeg vurderte det helt til jeg oppdaget av fremovervendt fungerte bra for oss.

   Unner deg sånn å få tenke disse tankene ❤️

 29. Hei❤ Dette er bare så fantastisk!!!
  Jeg har Emmaljunga og den er tung, men helt nydelig til de første dypvogn-månedene. God plass også under hvor du skal ha med deg alt mulig, men først og fremst trygg!! Jeg likte 4 jul på dypvogn, det føltes på en måte stødigere. Bagen er lett å ta av og har til og med små meier, slik at du kan vugge den, når du hadde den ned deg inn noe sted. Noe jeg hadde ofte. Det ble hans lille hule, uansett hvor vi var.
  Jeg kjøpte BJ city mini GT da L var 10 måneder. En lett sportsvogn som også er helt topp. Den har 3 hjul, men det foran kan låses ved behov. Smart.
  Ryggen kan legges helt ned, slik at den er god å ta en høneblund i til neste vår, da hun er større.
  Lykke til i jungelen.

  1. onskemamma

   Takk for fine tips Linn.
   It is a jungle out there.

 30. Var ikkje meint som noko frekt altså, ordla meg litt feil i den setningen! Syntes også overgangen fra bagdel til sportsdel som var vendt mot meg var stor. Og du, baby i Hellas er luksus, alle er hjelpsomme og dei små sove så godt! ☀️

  1. onskemamma

   Det går så fint. Det er bare at man stort sett kjenner sin egen kropp og helse best.
   Grekere er så fine med barn. Håper inderlig jeg får tatt med meg Prinsesse A dit en vakker dag. :O)

 31. Jeg har stokke trailz og har vært fornøyd med den på veldig mange måter, MEN det er tungt å legge den sammen synes jeg. Kanskje du burde prøve å legge den sammen og løfte den i butikken for åse hvordan ryggen din reagerer? Bare et tips! Det er mulig at det er jeg som er svak også Vogna tar ganske stor plass i golfen vår, men vi får plass til et par bager i bagasjen pluss en stor sekk i forsete om vi skal på ferie. Jeg har ikke så mye å sammenligne med for det er min første og eneste vogn, men jeg har mange ganger lurt på om jeg skal kjøpe en litt mindre vogn til å ha i bilen. Det som stopper meg er at vi tross alt har en vogn til 12000kr og da burde den brukes så mye som mulig Lykke til!! Det er en jungel der ute

  1. onskemamma

   Ja, Stokkevognene er veldig dyre. Tung å legge sammen er ikke så bra for meg. Takk for tips! Må dra i butikken for å prøve litt.

 32. Min erfaring er at det var ekstremt sjelden jeg hadde behov for å ta vogna med i bilen.

  De gangene jeg skulle handle eller gjøre ærend tok jeg enten buss eller gikk slik at babyen fikk ligge i fred i vogna. Vogna er også en suuper lagringsplass for det man eventuelt måtte handle. Tenk gjerne på at vogna bør ha lasteplass om det er en løsning du ser for deg. De letteste og netteste vognene har nemlig kanskje skrelt vekk akkurat det.

  Om jeg kjørte brukte jeg bare bilsetet og satte det oppi handlevogna på Obs eller Ikea eller hvor jeg nå var.

  Jeg ordnet det slik at det sto en vogn fra Finn (til 300 kr) hos foreldrene mine, som var det stedet jeg kjørte til oftest og jeg hadde behov for vogn.

  Jeg hadde en TFK Joggster Twist, den var veldig god å gå med, men hadde litt klønete tilgang til handlekurven under vogna når vi kom så langt som til sportsedelen og ryggen var nedslått for soving.

  Fikk den inn i bilen, men det er jo både tungt og kjedelig å slå opp og igjen de vognene altså. Mye enklere å bare ta bussen;-)

  1. onskemamma

   Lurt med en billig vogn et annet sted Bente. Som hos moren min som bor noen timer med bil unna. Det kan absolutt være en løsning. Dere har jammen mange gode tips!

 33. Britax Smile 2 har høy bag/sittedel (mye høyere enn f eks Emmaljunga og Bugaboo), den tar liten plass, og er lett å trille! Og så er den ikke så dyr som enkelte andre merker, men har kommet bra ut i tester.

 34. Den nyeste mountain buggy eller city elite får plass i vanlig personbil. Ang det å bøye seg ned- det blir mye av det skal du se 😉

  1. onskemamma

   Det er kjempestor forskjell på bagasjerommene i såkalte vanlige personbiler. Yaris har nok et av det aller minste bagasjerommene. Ser at veldig mange av dere nevner City elite, så den må i alle fall sjekkes ut.

   1. Må nesten se det ann da. Kan du f eks gå til helsestasjon eller må du kjøre? Er butikken/venner/familie i gåavstand? Er det gode bussforbindelser? Det er slett ikke sikkert du trenger å stappe en vogn inni bilen din 😉 Det er litt slit og stress uansett- jeg foretrekker faktisk å gå det kvarteret det tar til butikken og bære posene hjem igjen enn å styre med vogn/baby/bilsete 🙂

 35. Hei Ønskemamma!
  Digger at vi kan prate om sånne morsomme ting her som babyutstyr. Akkurat som dine lesere har ønsket deg.

  Jeg foreslår at vi løsriver oss fra vognene som er fine i design og farge og tenke steg for steg:
  – Plass der du skal oppbevare vogn. Smal dør? Liten heis? Trang? Trinn? Må du bære baggen med baby opp to etasjer hver dag i 4 mnd, vil jeg anbefale den letteste baggen i verden. Osv. Det er hver eneste dag du skal inn/ut av den plassen.
  – Plass i bilen – der forstod jeg at det var lite… igjen, du skal faktisk løfte hele vogna inn/ut av baggasjerommet…
  – Terreng: shoppingsenter, skogstur, bygata? Vogna på ditt bilde er f.eks ikke en type for å trille i marka. Røff terreng liker store hjul, lufthjul, støttdemping, god sideslengsstabilitet, låsbar (ikke svingende) framhjul, håndbrems… Kjøpesenter – svingbare hjul, liten størrelse, lett vekt etc.
  – Vil du ha en kombivogn (bag for baby som byttes med sittedel for barn fra 6 mnd)? Da er det viktig å vurdere den utgaven av vogna også! Vogna på ditt bilde har veldig høy sittedel. Kanskje bra for løfting, men det vil ta forever for babyen å lære å klatre inn/ut selv. Min unge klatret selv (først med litt skubbing fra meg) fra 1,5 år i vår lave vogn. Og det var særdeles avlastende for min rygg. Uansett dine hensyn, det sluttes ikke ved 6 mnd, vognperioden varer til 3-4 år. Noen kjøper bagvogn som de bytter med sportsvogn senere (sittevogn). Men det kan kanskje være dyrere i alt.
  – Det er flere karakteristikker ved en vogn du ikke tenker over på forhånd nødvendigvis, som det med type brems, dekk, tre/fire hjul, sving på hjul og mye annet. Kanskje hjelper det å kikke i en større butikk og stille spørsmål rundt forskjellene mellom vognene A, B og C? Prøvetrille noe meter?

  Hva angår meg, har kjørt i stykker en brukt Simo først, deretter en billig sportsvogn. Eier en reisetrille (sammenleggbar). Kjøpte ny TFK joggster twist (3 hjul, sving på framhjul som låses, gode dekk, håndbrems, høy bag, men lav sittedel for større baby og veldig lang og romslig sittedel som legges flat for soving). Den elsker jeg og passasjeren. Noe slitasje på svingemekanismen, som kan sikkert fikses. Sånn selges brukte. Relativt lett, lett å slå sammen, ikke sååå stor når lagt sammen.

  Jeg stiller uten problem opp med den hvis du vil testlegge den i baggasjerommet (prøver ikke å selge, skal bruke selv i ett par år til hehe).

  Lykke til med valget!

 36. hadde emmaljunga city cross til den første og det var Kjell vogn. takk halve bagasjerommet , men den var bare å sette rett inn uten å ta av hjul. nå til frøken nr to ble det brio smile og den er vi veldig fornøyd med ( heter britax smile nå etter at de kjøpte opp brio). grunnen til at vi byttet vogn var at med et stort hundebur i bagasjerommet, så trengte vi ei Ogna som var god og på samme tid tok plass. prøvde både vite elite og denne, men ble mest fornøyd med brio da du knapt velge selv hvilken vei du vil ha den. hadde vi valgt elite , ville jeg ikke fått samme kontakten med frøkna. så anbefaler den. fire hjul, to svingbare som kan låses. lang frøken og ho hadde god plass i vogna, også med vinterfiske i. frøkna er åtte mnd no og no ville den nok vært litt liten, bytta pga at ho ikke ville ligge i ro og bare opp å sitte/krabbe

 37. Vi har to vogner til lillebror; en «buss» Emmaljunga Edge Duo og en Babyzen Yoyo 6+ (som for så vidt er på tilbud her nå i råååsa: http://lilleprinsen.no/epages/Lilleprinsen.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/Lilleprinsen/Products/BBZYOYO%5B9%5D). Den lille vognen kan man også kjøpe en bitteliten bag til, og det er dyrt, men gull verdt. Det ligger mange slike vogner ute på finn.no (eller eldre utgaver av samme vogn). Veier minimalt og får plass i hattehyllen på flyet 😉 «Bussen» er turtrillevognen – den vi har med om lillebror skal sove, og han passer godt oppi bagdelen fortsatt, selv om han er en lang 8mnd baby med voksipose oppi.

 38. Bambine

  Siden du har en liten bil ville jeg gått for en «hjemmevogn» og en «bilvogn». Jeg hadde en vogn som heter quinny zapp extra som bilvogn for minstejenten min. Understellet kan brukes sammen med maxi cosi babysete, noe som er genialt for de med dårlig rygg. Babysete med en baby i blir fort veldig tungt I tillegg er sittedelen på denne vendbar både mot den som triller og fra etter som ungen blir eldre. Sittedelen kan også legges godt ned så en nyfødt kan faktisk sove veldig godt i den, det gjorde i alle fall jenten min. Den er i tillegg super hvsi man skal ut å fly. Da har du en fullverdig vogn på små turer, og du sparer ryggen veldig med å slippe å løfte en tung hovedvogn inn i bilen. Som hovedvogn ville jeg valgt en vogn med en stor bag som har plass til en god vinterpose i. Det er skikkelig kjedelig å måtte bytte til sportsvogn midt på vinteren når jenten din kunne ligget godt å lunt i bagen, snakker av erfaring. Tenk også over at enkelte vogner er sportsdelen kun vendt bort fra deg.

 39. Vognsynser

  Gratulerer med prinsessen som er på vei!:-) Hva med å kjøpe en større/vanlig vogn til turer i nærmiljøet, og en trille som passer bilsetet? Vi bruker vanlig vogn og trillen med påkoblet bilsete om hverandre hele tiden! Superdeilig bare å kunne klikke bilsetet rett over på trillen uten at hun må vekkes når man er på farten (våkner jo gjerne lettere hvis de må løftes over i vogn). Har barn nummer tre nå, og skulle ønske jeg hadde hatt en sånn løsning da vi hadde de to andre! Utrolig deilig når babyen sovner med en gang i bilen og du f. eks skal på butikken. Pluss at trillen vår slås opp/ned med én bevegelse. Anbefales varmt! Vi kjøpte brukt på finn for en billig penge. Lykke til med alt fint du har i vente:-)

 40. Gretchen

  Hvis prolapsen tillater det ville jeg gått for elastisk bæresjal i starten. Ergonomisk bæring (for deg og prinsesse A) er langt lettere enn man tror, men her kjenner du din egen kropp best! Dessuten blir det langt mindre bøying når bebis henger fast på brystet ditt. Handsfree amming, amming on delane og enorme mengder nærhet er andre positive ting ved bæring. Jeg hadde problemer med å trille vogn etter bekkenløsning, men ergonomisk bæring har aldri vært problematisk. (Og her må jeg bare tilføye at baby bjørn sine seler fortsatt ikke er optimale verken for baby eller bærer, men de skal ha cred for å ha gjort bæring «stuerent», men sliter du med ryggen så ville jeg ikke vurdert BB!)
  I Oslo-området er vi så heldige å ha mange dyktige bære-coacher, blant annet i Oslo Sling Library. De kan gi gode tips når man har utfordringer som feks prolaps.

  Mange vogner er jo strengt tatt mulig å putte inn i en bil, det kommer bare an på hvor mange deler du vil plukke fra hverandre. Jeg prøvekjørte nemlig Aygo og den er enda mye mindre enn yarisen…

  1. Gretchen

   «Amming on demand» skulle det stått om ikke autokorrekturen hadde levd sitt eget liv!

 41. Henriette

  Babyjogger City Elite er den beste vognen vi har hatt, og når den er klappet sammen er den litt mindre enn de andre vognene i samme kategori. Anbefales! Du skriver at du bor på Bekkestua, det gjør vi også – da var det deg jeg så der like før jul, da! Fantastisk sted å bo med barn!
  Lykke til med valg av vogn (og en drøss andre ting, men det er jo litt gøy også) – og mest av alt – gratulerer med halvgått svangerskap! Endelig var det din tur!

 42. Bellabella

  Hei ønskemamma. Tenk at du er der – at du for alvor kan begynne å tenke på vogner og annet utstyr. Jeg jubler og gleder meg noe helt vanvittig på dine vegne! Jeg krysser alt jeg har for at drømmen din blir virkelig denne gangen ❤️

  Nå har du jammen meg fått mange tips. Men jeg vil gjerne gi deg et til. TFK er helt fantastisk. Den har høy bagdel, svingbart hjul som også kan låses. Sportsdelen er vendt bort fra deg. MEN: Her kan man kjøpe en bagdel som heter Multi X i stedet for vanlig bag. I den kan man også løfte ryggen når barnet er blitt så stort at det ikke vil ligge helt flatt mer, slik at barnet kan sitte mer oppreist. Denne kan brukes begge veier og er strålende når barnet er litt for stort til å ville ligge, men også litt liten til å snues. Et stort pluss er at sportsdelen er romslig og kan brukes lenge. Hvis du f.eks tenker frem mot barnehage er det er stort pluss hvis barnet kanskje skal sove i den helt til de er 2-3 år. Jeg har selv ryggproblemer og elsker vognen.

  TFK er like høy som babyjogger, men jeg synes den er VELDIG mye mer stødig. Pluss også for håndbrems. Blir liten sammenlagt.

  Da babyjogger city elite kom kom TFK litt i «skyggen» av den og mange kjøpte nye. Ligger derfor mange TFKer rimelig på Finn. Men hvis du vurderer ny vogn (det er jo stor stas hvis du har mulighet og ikke nødvendigvis mye dyrere) er det også mulig å bestille til nesten halv pris ny via Tyskland (se link:http://www.camillamaries.com/?p=640) Jeg gjorde dette selv ved å følge oppskriften i linken, sparte veldig mye på å bestille vogn og bilsete der (maxicosi cabriofix som kan klikkes på understellet på TFK) Og jeg tror faktisk den finnes i lilla ❤️

  Lykke til uansett valg av vogn. Min erfaring er at de aller fleste er veldig fornøyde med sin vogn, uansett hvilke type de har valgt

 43. Hva med å kjøpe en quinny zapp extra til å ha i bilen? Den er luten og lett og er den perfekte reisetrilla(kan ha den med frem til gate på fly) og så kan du klikke babybilsetet på understellet.

  Da kan du se om du finner en brukt stokkevogn som du hovedsaklig bruker hjemme, så slipper du å styre med å få den inn og ut av bilen:)

 44. Ida Victoria

  Hei! Vi solgte nettopp vår trailz og kjøpte en City Elite babyjogger. Som deg likte jeg trailz veldig godt; den er pen å se på, enkel å slå sammen, høy og.. ja. Nevnte jeg pen å se på? Hehe.. uansett, her er et par grunner til at vi endte med å selge:
  Solskjermen er ubrukelig. For kort! Vi endte med å kjøoe en ekstra solskjerm som kynne knytes på, men dette var jo veldig kronglete… Også er sportsdelen er så merkelig formet, umulig å sove i for mini som liker å sove på siden (altså ingen mulighet til å ligge flatt). Med City Elite babyjogger får du en vogn som ungen kan ha til den er ferdig med vogn. Ser ikke for meg at trailz hadde holdt så lenge, da Sportsdelen sitter like høyt oppe som bagdelen og barnet ikke får klatret ut og inn selv. Vi er megafornøyde altså. Og jeg er ganske sikker på at bagdelen på babyjogger er like høy som på trailz.

  Ps.: vi kjører Toyota aygo… modellen som er hakket mindre enn din, hehe. Eneste løsningen for oss er å slå ned det eneste baksetet og legge vogna inn den veien. Stilmessig er City Elite mindre når den er slått sammen. Billigere er den og!

 45. Har du sjekket mellom setene om det er isofix likevel. Vår bil hadde ikke ble jeg fortalt, sjekket med verksted om det var mulig å ettermontere (nei), og så sjekket vi tilfeldigvis. Hadde isofix. Veldig positiv overraskelse. Har også vært veldig fornøyd med baby jogger city elite, god sovevogn når barnet blir større. Ikke brukt den med bag til. Eneste er at barnet sitter vendt fra deg.

 46. Jeg tenker litt at det ikke finnes en vogn som er optimal for alt. Lett, stabil, god å trille på asfalt OG i skogen, billig, fin osv. Må nesten bare finne ut hva som er viktigst og så velge ut ifra det. Jeg synes hvertfall det er viktig at barna kan ligge ned, ikke sitte i for stor grad. Sånne ‘sittevogner’ som er så populære for tiden, selv for små babyer, ville ikke jeg valgt. Av hensyn til babyen. Og så må den være god å trille andre steder enn inne på parketten, jeg blir så frustrert når jeg låner andres fancye vogner, men som bare takler dansegulv. Og husk at ditt barn er på sitt største i en bagvogn akkurat samtidig som hun ligger i en tykk pose, så det bør være god plass i den.
  Ellers tenker jeg jo at dette er gøy, men man må ikke bruke mer tid på det enn at det et nettopp det. Sett en del som blir helt frustrerte i sin leting etter det optimale. Lykke til med valget!

 47. Jeg kjenner noen som kjører Yaris og ikke bytta bil selv når det måtte inn to bilstoler bak De hadde en bumbleride-vogn, og den blir pitteliten sammenlagt! Gikk helt fint bak i yarisen og krevde ikke mye kreativitet eller full demontering for å få den inn!

 48. Hei Nå har ikke jeg lest de svarene du har fått her, men har jo en del erfaringer jeg og med diverse vogner. Problemet er vel at smaken er som baken, så keg anbefaler deg å prøvetrille litt også før kjøp.. Jeg ville helt klart gått for bugaboo buffalo, svingbare forhjul som kan låses er veldg, veldig viktig for meg. Har aldri hørt noen angre på den vogna, og kjenner så mange som har bytta til den etter en stund. Da er det kanskje bedre å gå for førstevalet med en gang Med nummer en hadde vi teutonia spirit s3. Elsket den vognen, og alle som trillet den gjorde også det. Liggedelen er veldig god og ganske høy. Den er enkel å legge sammen og blir liiten Sittedelen kan være vendt mot deg (et absolutt kriterie mener jeg). Det beste med denne vignen er at den selges superbillig brukt!! Tror det er fordi mange butikker har sluttet å selge den. Ville virkelig sjekket den ut om jeg var deg, og prøvd den! Husker den fikk en dårlig karakter i en test en gang pga at den virket litt «kulten» dersom man hang mye tungt over styret. Vår har aldri veltet, men hanger ikke kilovis med bagger over styret uansett. Sittedelen på bugaboo og stokke liker jeg bedre da, men det er jo og smak og behag. Vi har hatt alle de tre vognene jeg nevner her. Totalt mest fornøyd med bugaboo, men teutonia er og blir den beste å trille synes jeg

 49. Ang det å sitte vendt mot deg – min baby hang ut av vognen fra 4-5 mnds alder, han ville opp og se frem.. Så har både buggyen og eliten tittevindu 🙂

 50. Karianne

  Jeg har plass til to bilseter i baksete på yarisen, ett cybex sirona til 1-åringen og et digert besafe-sete til 3-åringen og i tillegg vogna i bagasjerommet. Den rommer mer enn man skulle tro det lille frimerket 😀 Jeg har buffalo men det går sikkert an å smyge understellet til trailz også på et vis. Jeg har litt plass å gå på faktisk 🙂 Man må ikke kjøpe vogn ny, det finnes så mange på finn som selger vogner de omtrent ikke har brukt at man fint kan spare en del og likevel ha en flott vogn 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *