Ny kontroll på Riksen

En hektisk dag er snart over. Eller, det er den ikke, men nå begynner den hyggelige delen av dagen – middag hos en mamma med ei jente på 2.5 år. Det gleder Ønskemamma seg til!

Tusen takk for massevis av fine barnevogntips! Tenk å ha en hel, fin stall av eksperter å spørre til råds. Jeg er heldig. Skal ta meg en tur i butikk en dag for å kikke litt, kjenne litt og prøvetrille litt. Prøvetille! Weeeee, altså.

I dag har en av mange ting på planen vært ny kontroll på Rikshospitalet.

Rikshospitalet flodhest

Sjekk av blodtrykk, urin, hjertelyd og alt som seg hør og bør sto på planen. Føler meg godt ivaretatt. Jordmor er så fin! Vi hadde først en god prat, blant annet om Aftenposten sin artikkelserie om eggdonasjon og fertilitetsbehandling for enslige. Så var de tid for å hente frem doppleren og høre på Prinsesse A sine hjerteslag. Ønskemamma la seg til rette på benken. Jordmor lette. Lette videre….og lette mer. Men nei, ingen hjerteslag å høre, hvor mye hun enn lette. Skrekk altså!

«Ikke bli stresset, jeg finner en lege og et ultralydapparat», sa hun. Farten på skrittene hennes gjorde at jeg var ganske sikker på at hun var litt stresset selv. Hun fant jo hjerteslagene så fint sist.

En kvinnelig, grønnkledd lege kom til. Ultralydapparatet ble trillet inn i rommet, og koblet i veggen. «Jeg ser først, og prater etterpå» sa hun. Ultralydskjermen var vendt bort fra meg. Det var nok en bevisst plassering.

Etter et lite minutt smiler legen stort, og vrir ultralydskjermen mot meg. «Se, der slår hjertet», sa hun «med 152 slag per minutt. Og en stor morkake ligger som en støtpute  foran hele fosteret.»

«Hvem er det som er der inne?» spurte jordmor. «Det er lille A», sa Ønskemamma og pustet letter ut. Vi pustet alle ut. Så deilig! Lille Prinsesse A. ❤

Vi ble enige om å vente litt med å måle blodtrykket etter den opplevelsen….

I følge jordmor veier den lille prinsessen cirka 400 gram nå. Snart er hun stor som en pakke smør. Tenk det!

Ønskemamma kunne gå hjem igjen etter en god og lang prat, med vissheten om at Prinsesse A ser ut til å ha det fint der inne selv om jeg ikke kan kjenne henne.

Jeg er så takknemlig over helsevesenet vi har i Norge!

17 kommentarer

 1. Så bra at alt står bra til med lille A 🙂 Er det blødningene som er grunn til at du får komme til ekstra ultralydundersøkelser? Eller er det del av oppfølgingen man får som del av fosterdiagnostikken for mødre som har fylt 38+? Bare nysgjerrig altså, så du trenger ikke svare om du ikke vil 🙂

  1. onskemamma

   Hei Ida. Bakgrunnen er blødninger, høy alder, flere tidligere aborter, at jeg har en hjerterytmeforstyrrelse som ofte forverres i svangerskap og at jeg dermed selv har bedt om ekstra oppfølging på grunn av alder, helse og vekt. Det synes tydeligvis Rikshospitalet også at er en god idé. Takknemlig for god oppfølging så langt.

 2. Hei,
  Skrekk og gru for et mareritt, men så fantastisk at det bare var morkaka som lå i veien:) tenk 400 gr allerede det er jo bare helt vidunderlig!
  Rikshospitalet er fantastisk, de passer så godt på og ivaretar meg og min lille baby L så godt:) var på min siste kontroll der i går før de setter i gang fødselen på onsdag 18 januar, og da ble jeg selvfølgelig innlagt til observasjon. Heldigvis ser det ut som at blodtrykket stabiliserer seg så da får jeg forhåpentligvis dra hjem i mårra:)
  Jeg håper morkaka flytter seg slik at du snart kan begynne å kjenne liv selv, det hjelper veldig på nervene 🙂 og er man i tvil så er det bare å spise en banan eller drikke et glass med saft så starter aktivitetsnivået på babyen ganske fort og de fleste bekymringene forsvinner 🙂

  1. onskemamma

   Å, herlighet Marita!
   Igangsetting allerde på onsdag. Nå fikk jeg sommerfugler i magen altså! Gjør de noe for å stabilisere blodtrykket, eller følger de bare med?
   Ja, jeg pleier å spise/drikke noe med litt sukker før undersøkelser, i håp om at hun våkner der inne.

   1. Marita

    Hei igjen:)
    Jeg har fått en medisin til som jeg tar nå frem til onsdag:) blodtrykket er stabilt igjen og jeg fikk dra hjem:)
    Ja det er noen spennende dager jeg går imøte nå:) snakket lenge med jordmor før jeg reiste hjem i dag, og hun kunne fortelle at jeg måtte regne med 3 døgn før min lille prinsesse kommer:) så det er bare å stålsette seg og tenke positivt og glede seg til å endelig få treffe dette lille underet:) er så spent på hvem hun er, hvordan hun ser ut og personligheten hennes:)

   2. onskemamma

    Herlighet, så spennede!
    Neste helg Marita – neste helg….❤

 3. Så herlig ❤️ Jeg hadde en lignende opplevelse , doppleren fant ikke hjertelyden…Heldigvis hadde jordmoren en ULdame som kollega Hurra for god service !

  1. onskemamma

   Ja, hurra for helsevesenet altså!

 4. Annette

  Fytti katta, nå holdt jeg pusten, gitt!! Så glad på dine vegne at alt står bra til ❤

  1. onskemamma

   Jeg også – veldig!

 5. Ann-Karin

  Huff, mye en skal gjennom. Men du, hos meg lå morkaka foran tvillingene, og jeg kjente veldig lite liv. Lærte meg å kjenne hvordan det var for oss i stedet for å bekymre meg så mye, heldigvis. Og de to femårige krapylene jeg har nå har vært verdt alt sammen, også alt strevet som har vært etter fødselen . Sender deg masse gode tanker hver dag, synes det er flott at du lar oss få ta del i livet ditt

  1. onskemamma

   Fem år gamle tvillinger! Så fantastisk Ann-Karin.
   Vi får si som jordmora sa i går: «Jammen synes jeg det er urettferdig at de la den morkaka akkurat der.» :o)

 6. Christine

  Så bra at alt er bra med lille jenta 🙂 Jeg hadde også morkaken forran,og kjente ikke baby før i uke 24/25!
  Lykke til videre i svangerskapet og i tiden etterpå- det er fantastisk å få barn,og jeg unner deg det av hele mitt hjerte : )

 7. Så fint det står bra til inni hulen 🙂 det,å kjenne spark er nok rett rundt hjørnet:)

  1. onskemamma

   Det håper jeg Line. Gleder meg!

 8. Katrine

  Først hjertet i halsen, så tårer i øynene og smil om munnen <3

  1. onskemamma

   Herlig! ❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *