Halvveis til dette?

Søndag morgen, og vi teller 20+1 uker av graviditeten. Vi er midt i januar, og jammenimeg midt i graviditeten også. Ut fra tellingen å regne altså. Selv tenker Ønskemamma at det nok er risiko for at Prinsesse A vil komme før termindato, men det vil tiden vise.

Om uke 20 sier appen Pregnancy+ dette:

Foster uke 20

Tenk at hun er mer enn. 25 cm allerede. Sånn cirka halv estimert fødselslengde. Det er så rart å tenke på, dette med et lite menneske inni et stort.

I går var Ønskemamma ute og møtte syv andre enestående mammaer –  fire med barn på armen….også var vi fire med barn i magen. Veldig koselig. Ønskemamma fikk låne både en prins og en prinsesse mens mammaene spiste litt, og på bildet øverst ser dere den fire måneder gamle prinsen. Han smilte, lo høyt og koste seg med alle damene. Og hylte ditto høyt hvis han trengte å markere sin misnøye med noe. Så herlig!

Ønskemamma og Jonas

Tenk at jeg kanskje er halvveis til dette! Tenk det….. ❤

God søndag til deg.

28 kommentarer

 1. Lillian

  Tenk det, jeg ønsker det så veldig for deg ❤️

  1. onskemamma

   Holder pusten og håper hardt Lillian!

 2. Det er til å gråte en elv av gledestårer av!

  1. onskemamma

   Jaaaa, det er det. I dag har jeg grått noen sånne fine tårer.

 3. Kjære deg, jeg er så inderlig glad på dine vegne! Har fulgt deg siden tidlig i høst, og har trålet bloggen side opp og ned for å lese både gamle og nye innlegg. Selv er jeg 9+4 i dag med en etterlengtet og egenprodusert liten spire. Opplevde en blødning på 8+6, og da var det veldig betryggende å ha lest om dine blødninger i dette svangerskapet, og vite at det likevel har gått bra med lille prinsesse A! Men den frykten man kjenner i øyeblikket kan ikke beskrives, den var fullstendig lammende… Håper både du og jeg slipper flere slike episoder. Selv kan jeg nesten ikke vente til 12 uker, og tenker veldig mye på hvordan vi skal fortelle nyheten til kjente og kjære. Og at den evigvarende kvalmen forhåpentligvis slipper… gulp… 😉 Masse lykke til videre!

  1. onskemamma

   Ååååå, så koselig Synne!
   For meg slapp kvalmen i uke 15, men mange sier at uke 7-10 er verst. Håper det snart går over.
   Ja, sånne blødninger er utrolig stressende. Ikke bare i øyeblikket heller, men hver gang man går på toalettet i laaang tid etterpå. Sånn tror jeg det er for mange. For meg også.
   Søk litt på pregnancy announcement på Google og YouTube. Da får du masse morsomme ideer for hvordan dere kan fortelle nyheten. Krysser fingre for dere!

 4. Hei ønskemamma, har sendt deg en melding på fb, kan du lese denne?

  1. onskemamma

   Ja, det kan jeg :o)
   Måtte bare våkne litt først, og snakke med mor på telefonen. Fast søndagsmorgentradisjon. Og så skal jeg bare snufse litt, men nå har du fått svar.

 5. Så glad på dine vegne <3 Håper baby velger å bo inne i magen til i hvertfall uke 37. Heia Prinsesse A!

  Er det for seint å skrive om favoritt babyplagg? 🙂 De første månedene er omslagsbodyene + sparkebukse med bred strikk (eller t-skjorte + sparkebukse/snekkershorts for varme dager) er det enkleste. Små smekker i bomull er bra for de kan byttes ofte ved gulping/sikling (i steden for hele overdelen). Jeg bruker gjerne ullbody m/korte (eller ingen) ermer (f.eks nøstebarn) og bomull genser over, fra 3 år bruker jeg ull singlet og bomull over. Fordeler: lett å vaske genseren, varmt med ull innerst, besparende (slipper å kjøpe så mange ullbodyer og ullgensere). Alder 7 til 24 mnd griser til overdelen sin hver dag nesten (spising, kravling på mage og i tillegg alt som de gjør i bhg hehe).

  1. onskemamma

   Takk Nina – på ingen måte for sent! Blir kjempeglad for gode tips. Ja, omslagsbodyer må jeg lete etter. Det samme med ullsikle og så ull. Ull er gull! Dyrt, men gull. Nå er/blir det jo salg på en del ull, så jeg handler nok kanskje litt for å ligge i forkant. Små smekker har jeg faktisk snikhandlet noen av allerede, sånne trekantsmekker.
   Og ja, nå håper jeg hun holder seg inne – i alle fall til uke 34. Etter det gjør Rikshospitalet ingen forsøk på å stoppe en fødsel sa jordmor, for da regner de barnet som lite, men fiks ferdig.

 6. En liten ting jeg kom på: amme/gulpekluter får man aldri nok av. Det rimeligste er å kjøpe flanellsengetøy på salg og sy gulpekluter selv 😉

  1. onskemamma

   Ja, gårsdagens prins minnet meg på at det er veldig lurt å ha :o)

   1. Vi bruker våre enda, men nå ved middagsbordet for å tørke hender/søl!

 7. Prøv å legge bort «kanskje» nå, du ER halvveis til dette og det blir fantastisk ❤

  1. onskemamma

   Her varer kanskje minst til uke 28-30 Linn. Eller 40. Men jeg gleder meg samtidig.

   1. Forstår «kanskje» kjempegodt. Hadde med kanskje helt til hun kom. Gleder meg sånn på dine vegne!

   2. onskemamma

    Ja, kanskje blir det nok hele veien ut Nina.

 8. Inger-Lise

  Når det kommer til ullklær til barn, vil jeg anbefale deg å ta en titt på lanullva sibe klær. Både de tynne bodyene, longsene og det litt tykkere siklesmekkene, heldress osv. Og de kommer i LILLA

  1. onskemamma

   Ja, det har jeg sett Inger-Lise, og de ser kjempefine ut. Elsker den syrin-lilla ulldressen!

   1. Inger-Lise

    Mi lille jente har hatt lanullva ulldress med lue i lilla, og i brunt. De er fine farger sammen også. Vi elsker de klærne til både barn og voksne. Nå har hun tynn body og longs i barnehgaen, med ulldressen utenpå under yttertøyet. Elsk på de klærne altså! Like gode som nøstebarn, men ikke fult så dyre. Og muelestingfri ull 🙂

 9. HildeSu

  Dette er så stort…..!

  Håper du klarer å glede deg 100% innimellom… Selv om du er klar og tydelig på den usikkerheten som følger deg ennå…

  Klem fra HildeSu

  1. onskemamma

   80% innimellom HildeSu :o)

 10. Hei:-) Ville bare si at den pysjen fra Lilleba som du ønsket deg er nå på tilbud på kidsan.no 🙂

  1. onskemamma

   Takk
   ….og hos Lillemaja….kremt! :o)

 11. Hei. Gratulerer:-) Tips til kjøp av gode ullklær, følg med på slutten av vinteren da er det masse salg på de aller fleste sider selger gode ullklær:-) Følg med på nettsider med barneklær, så er et ofte salg på både gode klær i ull og bambus. Og et godt tips til fra en alenemamma – en god lekegrind er supert. Her ligger barnet godt og trygt som liten når man må gå fra barnet for å gå på kjøkkenet og badet:-)

  1. onskemamma

   Ja, det er allerede en del salg på ulltøy ser jeg. Kanskje blir det enda mer mot slutten av sesongen. Håper på å kanskje få lånt lekegrind av en venninne. For jeg har også tenkt at det er smart. Fingers crossed!

 12. Rikke M M

  Ønsker å tipse deg om å.bøi med i forskjellige kjøp/salg grupper på facebook! F.eks kjøp og salg av ullklære/barnevogn/og annet babyutstyr! Jeg kjøpte masse fine pakker med barneklær, og ullklær til en billig penge! Var faktisk så heldig å vinne budrunde på Stokke vogn også, og fikk trailzn til kun 4000 kr! Fikk også 8-9 ullbodyer til kun 300, i str. 56-62. Så meld deg inn og kjøp brukt mange legger ut billigere på facebook enn på finn! Så la facebook grupper bli din neste venn!

  1. onskemamma

   Ja, jeg er med i flere slike grupper men har ikke hatt hellet med meg der så langt. Kanskje etter hvert? Synes det er masete at mange kjører budrunde på det de selger i flere grupper samtiidg. Har liksom ikke tid til å sitte å følge med på bud som kommmer susende fra ulike grupper. Men har et halvt øye innpå. Gode kjøp du har gjort.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *