Sosialt inkompetent kvinne med laboratoriebarn fra ei kald høne i magen

Denne uka var følgende artikkel å finne på trykk i Agderposten:

Eggdonasjon debattinnlegg

I følge artikkelforfatter er Ønskemamma, og andre kvinner i samme situasjon, sosialt inkompetente mennesker  som går rundt med et laboratoriebarn fra uinteresserte høner i magen – eller på armen. Hva skal man si…?

At det finnes både politikere og andre som er uenige i at eggdonasjon skal tillates er både naturlig og greit tenker Ønskemamma. Eggdonasjon, og i sær eggdonasjon for single, innebærer mange etiske dilemmaer – det kommer vi ikke unna.

Uenighet om tema er greit, og forventet. Det jeg dog tenker er ugreit er ordbruken. Det ville jeg tenke uansett hvem som skrev. Når det er en lærer som skriver tenker jeg at det er enda verre, fordi barn og ungdom lærer hva som er akseptabel atferd av oss voksne.

Barna betegnes som laboratoriebarn. Eggdonorer som uinteresserte høner. Kvinner som velger eggdonasjon beskrives som kvinner som ikke funger såpass godt som mennesker at de er i stand til å få et forhold til et annet menneske og få et barn.

«Det er vel heller ingen heldig situasjon for barnet, at dets biologiske mor bare fungerte som ei «høne», som ikke er interessert i det? Det hadde i alle fall jeg stusset på om jeg var et laboratoriebarn.»

«Tenk hvis Arbeiderpartiet får det som de vil, da kan hvem som helst i fremtiden kjøpe et barn. Man trenger ikke lenger kunne fungere såpass godt som menneske, at man er i stand til å få et forhold til et annet menneske for å få et barn.»

Slik skriver læreren.

Meningene sine får hun eie. Det er fritt land. For meg fremstår dog dette som både stigmatiserende og kunnskapsløst. Jeg kjenner mange kvinner som har barn alene. Jeg kjenner få med dårlig sosial kompetanse. Tvert imot. De jeg kjenner er flotte, oppegående damer. Mange av dem ønsket seg kjernefamilien. Så ble det ikke sånn, av ulike årsaker. Flere var i forhold som tok slutt der befruktningsdyktig alder nærmet seg slutten. De kunne valgt å forbli barnløse. De kunne valgt å ta seg en tur på byen. For let`s face it – det krever på ingen måte høy sosial kompetanse å finne noen å ha sex med som kvinne. Det gjør virkelig ikke det. Det er bare det at de jeg kjenner som har valgt å få barn alene med sæddonor, eggdonor eller dobbeltdonor ikke kunne tenke seg å bare finne seg noen for å få et barn. Det ville vært enklere å gå på byen kanskje. Det ville vært raskere. Det ville definitivt vært billigere. Men de tenker som meg, at etikken i det ville vært dårligere.

«Får Ap gjennomslag for sin fantastiske «kvinnefrigjøring», kreves det altså ikke lenger gode sosiale ferdigheter for å få barn.»

Jeg tror artikkelfortatter må ha misforstått når hun tror det per i dag kreves høy sosial kompetanse for å få barn. Det gjør ikke det. Alle i befruktningsdyktig alder uten fertilitetsproblemer kan få barn i dag, helt uavhengig av sosiale ferdigheter. Det kreves verken tester eller edsavleggelser. Så er heldigvis de fleste foreldre gode foreldre, men det kreves altså ikke spesielt gode sosiale ferdigheter for å bli gravid.

Mange som reiser ut av landet for eggdonasjon er for øvrig ikke single. De er par, der kvinnen  har et fertilitetsproblem. Jeg kjenner flere av de parene. De er flotte foreldre. Til helt vanlige unger – ikke laboratoriebarn, som artikkelforfatter har valgt å kalle barn unnfanget via prøverørsmetoden.

Selv mener artikkelforfatter at ordet laboratoriebarn er et nøytralt ord. Det viser debatten som fulgte under artikkelen hennes, som hun selv la ut på den åpne Facebookprofilen sin:

Eggdonasjon debatt

Laboratoriebarn er ikke et nøytralt uttrykk. Laboratoriebarn er en neologisme – altså et nyord. Et ord som foreløpig ikke eksisterer. Hadde læreren slått opp i ordboka ville hun sett at det er et ord som ikke finnes.

Laboratoriebarn

Når en person med det som utvilsomt fremstår som en klart stigmatiserende holdning skaper en neologisme er det vanskelig å tenke seg at neologismen er nøytral. Den fremstår også som stigmatiserende. Vi kaller vanligvis verken barn for laboratoriebarn, soveromsbarn eller samleiebarn. Vi kaller dem helst barn.

At lærer og FrP-politiker Ingelinn Gleditsch Lossius er motstander av eggdonasjon for single har jeg ingen problemer med. Det er det mange som er – dog ikke flertallet i hennes eget parti. Jeg tåler godt at noen mener valget om eggdonasjon er et ugreit valg. Det jeg synes er synd er at en som ønsker seg inn på Stortinget velger en så stigmatiserende ordbruk. For det er barna hun sier hun vil beskytte hun stigmatiserer ved å skrive som dette. Det synes jeg er trist.

Eggdonasjon folkeavstemning

Flere politikere i hennes eget parti mener noe annet enn Lossius om eggdonasjon – som Kari Kjønsaas Kjos i denne artikkelen.

Det er mye mer i dette innlegget i Agderposten man kunne grepet fatt i, som det merkelige science fictionsamunnet Lossius skriver om. Jeg velger å la det ligge.

Under et bankende, varmt hjerte bærer jeg datteren min. Hva jeg har av sosiale ferdigheter får det være opp til andre å bedømme. Det jeg vet er at datteren min ikke kommer fra en uengasjert høne, men fra en eggdonor som hadde venner med fertilitetsproblemer. Hun så hvordan det påvirket dem, og bestemte seg etter det for at hun ønsket å hjelpe noen noen andre. Det var noe av det jeg fikk vite om henne.

I ni måneder skal jeg bære Prinsesse A under hjertet. Etter hvert skal jeg forhåpentligvis føde henne, amme henne, trøste og bysse henne. Tørke snørr, bæsj og gulp. Synge sanger og slite med leggerutiner. Være mamma. Kanskje møter vi etter hvert også en prins på vår vei, kanskje ikke. For selv har jeg aldri tenkt at den norske mannen er overflødig. Jeg har bare ikke funnet ham jeg kunne dele livet med – eller han har ikke funnet meg. Så er jeg spent på hva fremtiden bringer.

En dag skal hun forhåpentligvis begynne på skole, den lille datteren min. Jeg kan bare håpe at når den dagen kommer så møter hun kloke, varme og fornuftige lærere – som velger bort stigmatiserende språkbruk uavhengig av eget ståsted. Så blir en av mine oppgaver å ruste henne for å tåle meningsforskjeller.

Samtidig skal jeg lærer henne at stigmatisering – det skal ingen måtte tåle. Verken fra voksne som jobber med barn eller fra andre. Jeg håper den videre politiske debatten rundt eggdonasjon vil holde et annet nivå enn dette.

43 kommentarer

 1. Heilt enig i at her var det mangen uheldige vendingar! Sjølvsagt skal ein få meine det ein meiner, men å få det fram på ein god måte er vel ein viktig del av den sosiale kompetansen…. og her meiner eg at ho feiler.. Eg er usikker på korleis eg kom inn på denne bloggen, men trur kanskje det var gjennom Marna sin blogg. Eg er 22 år gammal, og syns det er fantastisk at dette er mulig, og at du skriv så ope og fint om det! Eg ynskjer sjølvsakt ein a4 familie, men i dagens samfunn verkar det umogleg.. Eg er prippen fordi eg ikkje vil gå heim med nokon eg traff på byn, og det er visst slik ein startar forhold i dag. Så eg tenkar ofte at eg blir nok evig singel, men vil ha born! Då håpar eg at den gongen det vert aktuelt er det lov og gjere det på denne måten! Og det trur eg er fordi du og andre har vore opne og vist at det er ein fantastisk ting!

  1. onskemamma

   Takk for det R!
   Og ja, jeg var det en del uheldige vendinger og unødvendig språkbruk.
   …men du, bevar troen på at A4-familien er mulig lenge enda. Det finnes mange flotte folk i verden. Heldigvis.

 2. Ann-Karin

  Takk

  1. onskemamma

 3. Jeg eier ikke ord! Helt sinnsyk lesning, som tyder på at forfatteren bærer preg av uvitenhet. Skulle gjerne tilføyd flere ord, men er oppdratt på en slik måte at alle skal anses som likeverdig og at man skal eie folkeskikk. Sitter her med tårene i øynene. Hilsen singel som skal til Danmark for å få hjelp til fertiliitetsbehandling <3

  1. onskemamma

   Ja, det er nok en del uvitehnet rundt temaet Isa.
   Så er det selvsagt en del rene meingsforskjeller også. Det tenker jeg er greit i et etisk brokete terreng, men jeg skulle ønske ordbruken ble holdt på et mer saklig nivå enn det artikkelforfatter valgte her.

 4. Liv-Anna

  Det er vel ikke tvil om at du, desverre, kommer til å møte mange slike meninger. At du velger og møte dem på en reflektert måte, og at du uansett hva andre sier står opp for ditt valg og din datter er så tøft av deg at jeg nesten ikke har ord. Jeg har enorm respekt for ditt valg, og ønsker deg og din datter all lykke i fremover.

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Liv-Anna.
   Ja, vi kommer til å møte mange slike meninger. Heldigvis velger de andre en annen språkform. Det gjør også jeg. Det vil jeg fortsette med, for drittkasting gavner ingen.

 5. Gunn Berit

  Dette er ikke greit! Hun har tydeligvis ikke satt seg inn i hva eggdonor og eggmotaker må gjennom før de begge godkjennes for denne behandlingen. Alle eggdonorer som hjelper kvinner som selv ikke kan få barn med egne egg bryr seg ikke, når de gjør det uten å motta annen kompensasjon enn å få dekt sine utgifter? De gjør noe fantastisk i mine øyne! En mor som gjennomgår eggdonasjon har ikke høy sosial kompetanse? Jeg vil vel heller si det motsatte. Og barn er barn uansett på hvilken måte de er skapt! Er ikke det viktigste at barn som blir født virkelig er ønsket og blir elsket slik de fortjener?

  1. onskemamma

   Ja, det kan du si Gunn Berit.
   Det er nok mange som deltar i debatten som ikke har satt seg veldig mye inn i den. Samtidig er det nok en del som har satt seg godt inn i tematikken, og som bare mener etikken er ugrei. Det kan jeg forstå, for det er mange vanskelige spørsmål i dette. Jeg skulle bare ønske debatten ble ført på et bedre nivå enn dette.

 6. Meningsforskjeller er både bra og sunt. Men jeg blir helt matt av måten det fremstilles på i denne artikkelen. Godt gjort å kommentere den på sånn en klok og tilsynelatende bakoverlent og fornuftig måte, når jeg regner med følelsene inne i deg ikke er fullt så avslappet.
  Dessverre vil Prinsesse A kunne møte på folk med denne typen argumentasjon i sitt liv. Akkurat som alle andre barn også står i fare for det, bare med andre temaer. Man kan ikke skjerme dem fra det. Men man kan bidra til å gjøre dem istand til å velge hvordan de reagerer på det, gjøre dem robuste og kloke nok til selv å gjøre gode valg. Og jeg tror nok Prinsesse A vil ha med seg en god verktøykasse når hun skal ut i livet. Det vil nok hennes kloke, omtenksomme og nære mamma hjelpe henne med.

  1. onskemamma

   Tusen takk for fine ord. Ja, slikt vil Prinsesse A dessverre kunne møte på sin vei Torita. Jeg skal gjøre det jeg kan for å gi henne noen verktøy for å kunne tåle det. men hvor enkelt eller vanskelig det vil bli for henne, det vet jeg jo ikke.
   Det beste er å holde en rolig tone rundt et vanskelig tema tenker jeg. Jeg sier som Michelle Obama: «When they go low – we go high.»

 7. Cathrine Pedersen

  Jeg er rystet.. Det finnes dessverre mange foreldre som har barn og som ble lett gravide som ikke burde hatt barn, som ikke egner seg som foreldre! Og så finnes det mange foreldre som sliter med å få barn men som ville vært fantastiske foreldre! Å være omsorgsfulle FORELDRE har ingen ting med DNA eller gener å gjøre! Er ikke i tvil om at du vil bli en fantastisk mamma for prinsesse A! ❤

  1. onskemamma

   Takk Cathrine. Det håper jeg. jeg skal i alle fall forsøke som best jeg kan – slik de fleste foreldre gjør. Også får det bli en mammajobb å forsøke å ruste henne til å tåle meningsforskjeller.

 8. Kjenner jeg blir provosert av det menneske der. At det går an. Fullstendig uvitende og nedlatende.

  1. onskemamma

   Jeg tenker at det er helt ok at hun mener at eggdonasjon ikke bør tillates. Mange vil mene det samme. Det jeg synes er synd er formen hun bruker for å formidle eget ståsted.

 9. Juliane

  Hårreisende.. Greit å være uenig, men for en måte å skrive og formulere seg på da!

  Full støtte til deg herfra iallefall!

  1. onskemamma

   Ja, innlegget ble ikke likt av mer enn en håndfull av de neste 500 Facebookkontaktene hennes heller så jeg, så heldigvis er det nok flere som tenker at dette var uheldig språkbruk. Det gavner liksom ikke synet verken på den ene eller den andre siden å argumentere på den måten.

 10. Jeg tenker at frøken A ikke hadde kommet til verden om du ikke hadde gjort det du har- der er ikke noe alternativ for henne. Ideelt sett skulle hvert barn selvsagt hatt en fantastisk mor og en far i livet sitt, i tillegg til fantastiske besteforeldre osv. Men livet er ikke slik, mange har det tøft og noen vokser opp med foreldre som hater hverandre. Eller enn av foreldrene som ikke bryr seg. Jeg tenker det er vanskeligere å takle, enn at man ikke har en far. Våre barn er høyt ønsket og elsket! De jeg kjenner gjør alt for barna sine og gir barna andre viktige voksenpersoner i livet sitt. Stemningen hjemme er kanskje bedre enn hos andre hvor det krangles mye.

  1. onskemamma

   Ja, ideelt sett skulle jeg ønske min datter hadde andre rammer C. Som jeg tror de fleste i min situasjon hadde ønsket. Så har du rett i at hadde det vært annerledes så hadde hun aldri blitt. Til sist kan bare hun selv avgjøre om valget var godt eller dårlig, men jeg skal i alle fall gjøre mitt for å gi henne et godt liv :o)

 11. Inger-Lise

  Jeg syns det virker som stor mangel på sosialkompetanse å i det heletatt klare å lire utav seg noe sånt. Det kreves absolutt ingen ting annet enn at man er fertil for å lage et barn ved å ha samleie. Det være seg ressurssvake mennesker, utviklingshemmede, rusmisbrukere, ressurssterke og høyt utdannede. Ikke alle disse barna har en god oppvekst. Slik jeg ser det er det kun kompetente mennesker som virkelig ønsker seg barn som betaler for å få hjelp til å bli mor eller far. Enten man adopterer eller velger donasjon/ ivf så koster det. Det koster penger og det koster energi, psykisk stress osv. Det krever mye mer «enn bare et ligg». Det å få et barn på denne måten er ikke noe man gjør sånn uten videre, og vitner om at man har ressurser og kjærlighet nok til å følge opp og gi et barn det det trenger.

  Kos deg med graviditeten du, og vit at ditt barn uansett hvordan det er lagd er høyt elsket, sterkt ønsket, og vil få en fantastisk oppvekst med en fantastisk mamma. Og hvem vet. Kanskje dukker det opp en farsfigur også med tid og stunder.

  1. onskemamma

   Det er riktig Inger-Lise.
   Og ja, jeg håper han dukker opp på veien et sted :o)

 12. Har fulgt deg lenge nå, og som alltid skriver du så utrolig fint og reflektert. Jeg beundrer deg

  1. onskemamma

   Takk Pia!

 13. Lykkemor

  Hjelpe meg. Har store problem med å forstå logikken her. Iflg Facebooksvaret hennes er laboratorium noe kaldt og upersonlig, men i de UNNTAKENE der det er par som får hjelp, er det ikke upersonlig lenger. … Er jeg helt på jordet når jeg antar at det er langt flere par enn single som får assistert befruktning ? Hun prøver å konstruere ett ord for upersonlig befruktning av barn, og som skal ha en negativ klang. «Prøverørsbarn» er jo ikke i utgangspunktet noe fint ord heller, men i min verden ser en vekk fra opprinnelsen, og tenker mer at det betyr «et barn som var så etterlengtet at foreldrene gjorde hva de kunne for å få det».
  Temaet assistert befruktning bør og skal diskuteres, og vi må ha respekt for ulike meninger. Men vi må søke kunnskap om metodene som er mulig for de som sliter med å få egne barn, og i en slik diskusjon må en være ekstrem opptatt av å ikke komme med sleivete og forenklede vendinger, temaet er så uendelig sårt.
  Men en sak er sikker etter min mening: egg og sædceller blir idag forskjellsbehandlet. En mann med testikkelkreft blir sendt til Trondheim for å få fryst ned sæd, en dame med en eller annen form for kreft i underlivet får ikke ta vare på egg, selv om det er sjanse for at hun etter behandling kan være i stand til å bære frem ett barn. Dette kan ikke være noe annet enn et økonomisk spørsmål, siden det er åpenbart lettere og billigere «å høste» sæd enn egg

  1. onskemamma

   Enig med deg – logikken i innlegget var ikke spesielt god. Det finnes bedre måter å fremme sitt syn på.
   Jeg føler meg ganske sikker på at eggdonasjon for par vil bli tillatt i Norge. Spørsmålet er når, og under hvilke betingelser. Det foreliggende forslaget er ikke godt.

 14. Katrine

  Jeg tror de aller, aller fleste i dagens samfunn har litt mindre snevert syn på dette her. Det fins så mange familiekonstellasjoner, og stort sett er det ikke voksne, reflekterte og høyt utdannede enslige som skaper det verste grunnlaget for en trygg oppvekst. Jeg vet om altfor mange barn som kommer inn i denne verden uten å være planlegt eller spesielt ønsket, de kan få en tøff start. Prinsesse A vil jo vite at hun er inderlig, inderlig ønsket. Det vil mitt eventuelle barn også vite.

  Jeg rister bare på hodet av slike innlegg, og legger det bort. Det handler om uvitenhet og kanskje redsel? Ihvertfall ikke noe poeng å synke ned på deres nivå.
  Det eneste som virkelig provoserer meg er alle som har sagt til meg, kan du ikke bare ta en tur på byen da?
  For det første, jeg er skeiv, så tanken byr meg fullstendig imot. For det andre, jeg har sammenvoksninger og en eggestokk som ikke samarbeider. Da er det ikke så enkelt. Men dette har de jo strengt tatt ikke noe med! Og på hvilken planet er det bedre å påtvinge et barn på en mann uten hans viten?

  1. onskemamma

   Ja, er det ikke spennende og rart at en del synes det ville være et bedre valg Katrine? Det vitner om at de egentlig ikke har reflektert veldig mye tenker jeg.

 15. Barn som kommer til ved hjelp av diverse fertilitetsordninger vet nok en ting helt sikkert: de er ønsket! Du bruker ikke massevis av tid og energi (og penger, for den saks skyld) på å bli gravid dersom du ikke ønsker barn! Jeg synes det høres veldig rart ut at man skal finne på å donere egg fordi man ikke bryr seg også forresten. Er det ikke slik at eggdonorer må igjennom hormonkurer før de donerer? Dessuten, jeg vil tippe at å høste egg er omtrent like «festlig» som å sette inn spiral, så det tror jeg ingen gjør av mangel på omtanke for andre. På vegne av egen yrkesgruppe skammer jeg meg over at en lærer kan få seg til å skrive om så lite gjennomtenkt!

 16. Først – gratulerer med prinsesse A ❤️
  Så utrolig tøft av deg å møte denne kritikken. Det er så viktig! For når jeg leser denne artikkelen blir jeg trist, for jeg tenker at hun ikke vet bedre.. Da er det så bra du kan være opplysende! Jeg er heldig, fikk mine to skatter med hjelp av ivf i siste liten (som viste seg å være når jeg var 30). Vil jeg ha flere barn trenger jeg eggdonasjon. Selv med mann og selv om jeg tilsynelatende er i «fertil» alder.

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Limm. Så heldig du er som endte opp med to helt vanlige barn. Ikke laboratiroebarn – bare barn.

 17. Kjenne at eg blir skikkelig provosert av uvitenheten hos andre mennesker… Har to guter, den første er «soveromsbarn» mens lillebror er det ho kaller «labratoriebarn»… Her er det snakk om samme far til begge. Burde vi da latt være å få fleire pga at det ikkje gikk på den «naturlige» måten?? Nei veit du ka, Dei er lika høgt elska begge to. Men jubla nok meir for positiv test med lillebror enn med storebror…
  Trur nok at dei som seie slike ting aldri har kjent på følelsen av å streve med å få barn.. Og for hennes del får eg virkelig håpe at ho aldri treng det heller…
  Eg heier virkelig på deg og Prinsesse A. Og ja eg er for eggdonasjon og all mulig annen hjelp innenfor fertilitets området…men kommer nok aldri til å stemme FRP, når det er sånn dei tenke om oss strevere.

  1. onskemamma

   Ja Lene, det er nok enklest å ha sterke synspunkter hvis man ikke har stått i vanskelige valg. Jeg tror vi mennesker ikke virkelig vet hva vi vil velge før vi er trengt opp i et hjørne med få valg igjen. Sånn tror jeg det er på mange arenaer i livet. Så heldige dere var som endte opp med to gutter! Det ville være en underlig tanke å mene at en av dem ikke skulle vært der. Men det mener også noen. Spennende å kalle det science fiction forresten. Lurer noen ganger på hva de samme menneskene tenker om mange former for moderne medisin. For dette er jo et stort spørsmål på mange stadier i helsevesenet – når bør man la mennesker lever eller dø?

 18. Etisk sett synes jeg barna fortjener å vite identiteten til spærm -/ eggdonor, om de ønsker det. Ønskemammaer og deres barn er kommet for å bli, og med etterspørsel kommer alltid et tilbud, enn så lenge kun i utlandet. Ved å tillate av eggdonasjon kan Norge i mye større grad regulere prosessen, og forhåpentligvis gi barna lettere tilgang til sitt genetiske opphav. Etisk sett synes jeg eggdonasjon er vanskelig tema, men ikke mer vanskelig enn sæddonasjon. 🙂 Jeg er uansett overbevist om at donormammaer og fedre er like gode/dårlige/snille/overbeskyttende/tiger foreldre som alle andre, jeg ønsker meg bare at barna skal få flere rettigheter enn de har i dag. 🙂 Heia Ønskemamma og prinsesse A <3

  1. onskemamma

   Enig med deg Mie. Jeg håper dagen kommer da dette blir regulert fra Norge (for dem som måtte ønske behandling i vårt eget land), og at all donasjon etter hvert må være åpen. Dr.Olivares ved Barcelona IVF, der både egg-og sæddonasjon per lov er lukket mener at det bare er et spørsmål om tid før lovene må endres. For det finnes per i dag DNA-tester alle kan ta. Det gjør anonymitet uansett vanskelig. For barnas del skulle jeg ønske all donasjon av kjønnsceller var åpen, og håper det ikke er alt for langt unna.

 19. Morbær

  Min umiddelbare tanke er at forfatteren skyter både seg selv og Lillesand FrP i beinet med denne artikkelen; har vanskelig for å tro at partiet uansett ståsted i saken kan forsvare en så kunnskapsløs og stigmatiserende framstilling. Ser den forøvrig ikke på facebooksiden hennes nå, så mulig hun har gjort det eneste fornuftige…

  1. onskemamma

   Ja Morbær, jeg tror faktisk her at hun kanskje ble bedt av eget parti om å fjerne dette innlegget. Det tenker jeg i tilfellet at var en klok beslutning.

 20. Takk for at du orker å ta kampen og diskusjonen. Det er det eneste som virker, men jeg synes det er krevende om temaer som er såre. Og takk for at du deler! Ønsker deg alt godt i tiden som kommer.

  1. onskemamma

   Takk for gode ord Lise! Ja, det er krevende rundt såre temaer. Men når noen av oss gjør det slutter kanskje temaene å være så betente på sikt. Vi får se.

 21. Jeg kan bare applaudere svaret ditt, og si at du fremstår som alt annet enn en lite sosialt tilpasset jente! Derimot virker du veldig reflektert og åpen for andres meninger. Prinsesse A er veldig heldig som får akkurat deg til mamma!

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Synne!

 22. Kristin

  FYSJ! Hun gjør skam på en yrkesgruppe(men er sikkert ikke alene!!) Å være lærer er en fantastisk jobb(og jeg tror aldri jeg har tenkt på hvilken «høne» de søte små kommer fra;) men at sosial kompetanse ikke kommer «automatisk» det sant. Stå på, uenighet er fint, usakeligheter derimot… Jeg stoler på at lille Prinsesse A og hennes flotte mor vil møte mange gode lærere <3

  1. onskemamma

   Ja, det er stor forskjell på uenighet og usaklighet Kristin.
   Jeg tror heldigvis som deg, at sjansen er størst for at Prinsesse A vil møte gode lærere. Det er flest av dem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *