22 uker fullført

Lørdag morgen. Snart februar, og forhåpentligvis snart mars også. Ok, ikke såååå snart for Ønskemamma har masse som bør ordnes før våren kommer og magen virkelig begynner å ta mye plass. Cirka en zillion ting faktisk.

I dag er 22 uker fullført, og appen Pregnancy+ sier dette:

Foster uke 22

Stemmer godt med både leggkramper og ryggsmerter (jada, jeg tar magnesium), så denne uka begynte jeg i fysioterapibehandling. Får se om det kan holde ryggen sånn nogenlunde i sjakk i ukene – og forhåpentligvis månedene – fremover. Nå er hun forresten cirka så stor som en aubergine.

Foster uke 22

Denne uka har Ønskemamma vært på et kostholdsforedrag med Berit Nordstrand, hun som er en livsstilsengasjert lege og seksbarnsmor. Et fyrverkeri av ei dame! Det var et gratis foredrag i regi av Vitusapotek. Tipp topp, tommel opp! Foredraget var fint. Alt for sent bare. Hjernen min har seriøst sluttet å virke etter kl 13:30, så foredrag fra kl 18-20:45 var i seneste laget. Skikkelig også. Men inspirerende var det, og definitivt aktuelt for gravide, så nå gleder jeg meg til den nye smoothieboken hennes kommer ut i mars.

Berit Nordstrand

På foredraget møtte jeg jammen plutselig en av dere som følger Ønskemammabloggen også. Hun kom bort for å hilse. Så koselig! Den av dere jeg møtte har faktisk termin litt før meg til våren og bor ikke alt for langt unna, så Ønskemamma håper på et sommerlig treff med barnevogner og skrikerunger. Det hadde jo vært superstas.

Ellers dumper det plutselig ned ting i posten som får meg til å måpe. I går kom en vakker pakke fra Myke Mule, som blant annet inneholdt kjedet på det øverste bildet.

Myke mule pakke gave

Det var mer i den pakken – det skal jeg vise deg senere. Så utrolig koselig! Helt ufortjent, men veldig koselig…og en gøyal tekst. Så det kjedet får jeg ta på meg når jeg skal ferie 10-årsdagen til det flotte fadderbarnet mitt i morgen.

Bak min rygg skjer for øvrig de forunderligste saker for tiden. Mer om det i morgen….

12 kommentarer

 1. Du fortjener alt godt, Ønskemamma:)
  Må bare si at jeg hadde leggkramper og leste et sted at kalsiummangel i blodet også kunne gi det, så i svangerskap nr 2 tok jeg kalsium pluss magnesium:) vet ikke om det gjorde en forskjell men jeg opplevde i hvert fall at det hjalp:)

  1. onskemamma

   Godt tips Lisa. Har lest at kalsium + vitamin D skal kunne forebygge svangerskapsforgiftning også, så det er del av daglig inntak.

 2. Cathrine Pedersen

  Velfortjent! Og håper for din skyld at de neste 6-10 ukene går fort så du kan begynne å slappe av litt og glede deg! Jeg hadde to risikosvangerskap og klarte å slappe av litt etter uke 28 ❤

  1. onskemamma

   Ja, håper veldig at jeg kommer over 28-ukersgrensa Cathrine. ❤

 3. jeg var voldsomt plaget med leggkramper i begge mine to svangerskap. fikk i det siste råd av jordmora om å teste ut shweppes tonic water. en liten slurk eller to før jeg la meg. kunne ligge på timevis og ikke sove pga dette, men da jeg tok en liten slurk hver kveld så forsvant det. er vel et stoff som heter kinin i den.

  1. onskemamma

   Takk for tips Nina!
   Det hadde jeg aldri hørt om.

 4. Rita Lien

  Et godt gammeldags kjerringråd mot leggkramper er ulltråd rundt leggene. Det var utrolig effektivt i mine 4 svangerskap

 5. Janne B-N

  Jeg kjenner jeg ble litt skeptisk til at Nordstrand er så pokkers perfekt, men ser frem til trilledate på Bekkestua til sommeren da 😉

  1. onskemamma

   Hehe! Ja, jeg tar gjerne den type foredrag med en liten klype salt – og rasker med meg det jeg tenker kan være av nytte. Denne gangen var det tipset om å bruke kaldslynget honning som ble med hjem. Trilledate blir bra. Det satser vi hardt på!

 6. Så fort trenger ikke mars komme, jeg har mye som må være klart før babyen vår melder sin ankomst Morsomt kjede!

  1. onskemamma

   Jeg også – veldig mye! Og babyen din kommer forhåpentligvis før min.
   :o)

 7. Ullsokker hjalp meg for krampene om natten Aner ikke hva jeg skulle gjort uten gamle kjerringråd❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *