Et fint kurs!

I går ettermiddag var Ønskemamma på kurs – et gratis kurs i regi av Geitmyra matkultursenter i Oslo. «Tidlig matglede sjømat-spesial» het kurset. Tema var: hvordan lage babymat med fisk?

Nå er det jo enda lenge til Prinsesse A skal spise fast føde, men litt inspirasjon til noe mer enn butikkjøpte glass (som det garantert blir en del av her i huset) er fint tenkte Ønskemamma. Og fint var kurset også. Vi var 15 voksne inklusive en helt topp kursleder, 8-9 barn under et år og tre barn som lå på vent i hver sin gravidemage.

Fordelt på grupper lagde vi en nydelig asiatisk fiskesuppe med hjerteskjell og en masse deilige krydder som sitrongress, ingefær, hvitløk, spisskummin og koriander (men likevel mild og snill pga kokosmelk), torskemousse med hjemmelaget majones, dill og persille, hjemmelaget kaviar av torskerogn, finrevet råkost, dampede grønnsaker, potetstappe, søtpotetmos med eple og bakt paprika, smoothie med avokado, mango, banan, ingefær og kefir – og i tillegg gnagekjeks søtet med eplemos – spesielt for barn i tannfrembrudd.

Mot slutten av kurset lagde vi langbord, og prøvesmakte alt. Tror samtlige smårollinger elsket denne smakfulle, men milde suppa. Mange åpne barnemunner rundt bordet. Et herlig syn!

Tenk at det finnes sånne fine kurs – helt gratis. Genialt! Håper å få med meg et kurs til på Geitmyra i løpet av et års tid – neste gang sammen med Prinsesse A i permisjonstiden. Det hadde vært stas. ❤️

Og i dag var det nytt kurs faktisk, i regi av Bekkestua helsestasjon. Mer om det senere i uka. Nå har jeg landet på sofaen for i kveld kjenner jeg. Kroppen er sliten, men Prinsesse A – hun er våken og tilsynelatende mer opplagt enn mora si. Aldri har jeg kjent henne sprelle som i kveld. Deilig!

3 kommentarer

 1. Så flott med slike kurs! Også så bra at de er gratis:) har du blitt friskere fra lungebetennelsen, siden du kan farte litt rundt igjen:)?

  1. onskemamma

   Kjempefint kurs, og fantastisk at de kursene er gratis. Virkelig!
   Heldigvis litt bedre, men fortsatt ikke i bedre form enn at jeg bokstavelig talt stupte innunder et pledd på sofaen og ble der resten av kvelden etter det kurset. Men det var det verdt. :o)

 2. Lisbeth

  Det høres veldig fint ut. Ikke noe er vel mer fantastisk som gravid enn å kjenne en sprellende liten skatt i magen <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *