Hva er den éne tingen?

Dagene tikker mot uke 29. Herlighet, det nærmer seg! I dag lurer Ønskemamma på om du har én ting du ville anbefale å ha i hus til baby? Nå er det jo «mat inn, mat ut pluss kjærlighet» som er det viktige for de små men det er gøy å høre andres tanker.

Hva er den éne tingen du enten bruker mest med små barn per i dag, eller ville kjøpt igjen om du fikk flere barn?

Til tross for at det nærmer seg prinsesseankomst er det faktisk ikke supermange babyting hjemme hos meg enda. Eller jo….det er en god del klær i hus – det er det altså. Noe har jeg arvet, noe har jeg kjøpt brukt, litt har jeg kjøpt nytt og en del har bare kommet dumpende ned i postkassa. Masse kjempelekkert hjemmestrikket tøy, og mere til! Så velkledd – det blir Prinsesse A definitivt det første halvåret.

På Finn.no har jeg kjøpt en nesten ubrukt ammepute, en brukt bilstolpose og et brukt Caboo bæresjal. Så skal jeg kjøpe vogn. Jeg har vært heldig å få vognpose til både vinter og vår (bilde følger senere), dyne og til og med kanskje en sprinkelseng. Det første bilsetet har jeg vært så heldig å få arve av en god venninne. Det er verken gammelt eller skadd, så det var topp! Stellebord er vi også så heldige å få arve – fantastisk! Babynest har vi fått, og babypledd/tepper har vi både kjøpt og fått. Det ene skal du få se i morgen.

Ut over det har jeg i grunn ikke vært ute på handletur. Eller jo, jeg har kjøpt en Chicco Next2me seng og en kommode. Klærne må jo ligge et sted.

Noe annet trenger vi helt sikkert, som bleier, salver, vitamin D-dråper og sånne ting. Mye av alt som selges trenger vi ganske sikkert ikke.

Hva er den éne tingen du ville anbefale å ha i hus med baby og/eller småbarn?

173 kommentarer

 1. Medela sin pumpe var også kjekk å ha fra dag1!!!

  1. onskemamma

   Satser på å få låne på sykehuset på dag 1 hvis det blir bruk for pumpe. Hva var det gode med akkurat den syntes du?

 2. Caroline

  Vippestol! Spesielt siden du ikke har bærehjelp hver dag(er selv alene halve året). Har hatt superhjelp av Babybjørnstolen, den skal straks frem igjen til nummer tre kommer og vil være oppe til langt på natt!

  1. onskemamma

   Mange, mange som liker den ser jeg. :o)

 3. Juliane

  Enig i brystpumpe.

  Ellers er jeg veldig glad i babybjørn sin vippestol, helt genial.
  Stokke sitt newbornseat.
  Vugge.

  1. onskemamma

   Stokke newborn er faktisk i hus…i dag!
   Ser at BabyBjørn vippestol er godt likt av mange.

 4. May Iren Harsjøen

  Babybjørn sin vippestol! Helt uunnværlig da jeg hadde baby

  1. onskemamma

   Ser ut som mange elsker den. Hva er det med akkurat den tro?

   1. Kristin aanensen

    Hendig å legge sammen, ingen snorer/belter å feste, tar nesten ikke plass og mine tre har elsket å vippe selv i den. Barnet kan nesten ligge eller sitte behagelig med oversikt over det som skjer☺. Uunnværlig!

 5. Christel Taranger Freberg

  Husk på deg selv også! Pass på å ha masse rent undertøy, ammeinnlegg, bind, singlets/t-skjorter, en god morgenkåpe, tøfler osv. Det er også deilig å få farget øyevipper/bryn før fødselen 😉 så slipper man å se ut som et spøkelse når folk kommer for å hilse på.
  Til babyen? 100 bleier, 100 vaskekluter og pyrisept/rensedotter til navlen 😉

  1. onskemamma

   Herlig – hundre vaskekluter altså!
   Jeg var heldig å arve sorte bryn og øyevipper fra min greske far, så her trengs ikke farging…ikke før de blir grå om noen år.

 6. Babybjørn vippestol, babynest, Stokke new born, temperaturmåler som kan måle temp både i badevann, febervarm panne og eventuelt morsmelkerstatning. Og i fødebagen er en ullbody og et ullteppe gull for lille som kan være litt kald:)

  1. onskemamma

   Gode tips! Nest og Stokke new born er allerde i hus…og en hel masse tepper. Ullbody også. Temperaturmåler derimot…

 7. Babycall! Og en sånn tykk, stor treningsmatte har vi hatt mye glede av. Først som underlag til et teppe eller en babygym, etter hvert bygge klosser, turne eller pusle <3

  1. onskemamma

   Ja, treningsmatte kommer i hus så snart XXL får,den inn igjen på lager. De er utsolgt per nå. Babycall står på lista…etter hvert.

 8. Hei! Babybjørn vippestol er helt genialt. Hvis du vil ha den kan du få av oss. Den er så god som ny men brukt av mine barn. Bor i Asker, så si fra hvis du vil ha den. Klem Hege

 9. Morsmelkerstatning, også hvis du vil amme! Da vet du at du har backup hvis det er plundrete å få til amming, kan stresse ned og slappe av -og da går amminga mye lettere.

 10. Ser det er kommentert alt, men vippestol <3 – kidden kan chille på bordet når du spiser, eller gulvet om du sitter i sofaen. Du får armene fri men total kontroll og kontakt. Og singleter og tightser til mor – så mye søl med amming og alt. Komfort er gull 🙂 Babynest var også faB, brukte kun til nummer to. Hun lå i det i senga, i sofa…over alt. Masse lykke til:)

  1. onskemamma

   Ja, vippestolen elsler de fleste ser jeg. Babynest, singleter og tightsen har vi heldigvis nok av. Fint med sommerbarn.

 11. Inotyol for såre rumper❤

  1. onskemamma

   Inityol. Må lære meg det ordet.

 12. Til baby: Smokk! Og sukkervann. Med begge våre har vi alltid hatt en liten easytran-sprøyte med oss, ferdig fylt med litt sukkervann. Overalt! Når de har vært overtrøtt/overstimulert/vanskelig for å roe seg e.l så er det bare en liten dråpe på tungen som skal til for at de har klart å «samle seg» om smokken og lande litt. Med førstemann fikk vi smokk allerede på barselavdelingen av en av pleierne, den satt som et skudd, og var akkurat det han trengte i tillegg til puppen. Med nr to var jeg så klar for at hun også skulle ta smokk at hvis jeg hadde måtte valgt mellom smokk og amming så hadde jeg valgt smokken! Men det gikk heldigvis kjempebra med begge deler den gangen også 🙂

  Til mor: vidunderlige Multi-mam kompresser, lindrende, kjølende gelé i små kompresser til såre ammepupper 😉

  Forøvrig brukte ikke vi vippestol, men heller Bumbo-stolen, den kommer også ferdig med et lite bord og ideell for måltider også etterhvert. Helt topp, hatt masse glede av den.

  1. onskemamma

   Multi-Mam altså. Det har jeg aldri hørt om før.

 13. Sjokolade. Nei da, men det har gått med en god del av det siden jeg ble mor for noen uker siden. Skyller på søtsuget jeg får av amminga… Det viktigste for oss har vært brystskjold, det redda amminga for vår del, da puppene var såre og ungen var sulten. Fikk en del advarsler om at det kunne hemme melkeproduksjonen, men har ikke merket noe til det heldigvis. Ellers er ei god brystvortesalve gull verdt, man blir ganske sår før puppene blir herdet. Heldigvis klarer man seg uten det meste, babyer trenger jo ikke så mye 🙂

  1. onskemamma

   Hehe! Sjokolade vet jeg det går med litt av hos flere nybakte mødre. :o)

 14. Jeg ville vært skeptisk til sukkervann.

  http://www.aftenposten.no/norge/Advarer-mot-a-gi-sukkervann-til-babyer-99281b.html

  Mine best buys: babybjørn vippestol og babybay ammeseng.

  1. onskemamma

   Den vippestolen er jammen populær!

 15. Selvlysende smokker! Og bæresjal.
  Du trenger også amme-BHer og ammeinnlegg (liker Medelas best).
  Jeg er på barn #3 og har aldri savnet vippestol…

  1. onskemamma

   Jøss, selvlysende smokker gitt. Finnes det også?

   1. Det er så lurt! Mye enklere å finne smokkene der man kaver rundt i mørket i trøtthetståka, babyen må ha smokken nåååå for forhåpentligvis ikke å våkne helt og holde det gående hele natta. Og lyset kan du ikke skru på! Selvlysende smokker fantes ikke da jeg fikk mellomste for seks år siden – men verden går framover!

 16. Jeg hadde ikke klart meg uten bæresele. Har hatt tre urolige unger, og uten unntak roet de seg alltid i bæreselen (I bærekulturer finnes ikke kolikk har jeg hørt, og jeg forstår hvorfor) Jeg har ikke prøvd sjal, da jeg var stresset nok da de skrek, og måtte ha en sele som var enkel å ta på. Men jeg har prøvd forskjellige seler og den jeg var mest fornøyd med var ergobaby sin. Den er god for mamma og og bære i (for disse små kjennes tunge ut etter mye bæring ). I tillegg tenkte jeg å prøve meg uten brystpumpe, men det var det første jeg kjøpte inn etter vi kom hjem fra sykehuset og jeg hadde aldri klart meg uten gjennom amming av tre små. Det er ikke alltid tilbud og etterspørsel korresponderer… Jeg har dog klart meg med en manuell pumpe fra avent. Håndmelking går , men bare i nødstilfeller for meg.

 17. Bæresjal og pupp, så har man alt man trenger. 🙂

  1. onskemamma

   Hehe, herlig. Gjetter at du har brukt litt mer enn det Reb – f.eke bleier og tøy. Men bæresjal er innkjøpt. Så håper jeg å få dreisen på bruken av det.

 18. Inityol! Og alltid huske å hente vann i en stoooor vannflaske før du setter deg til å amme 🙂

  1. onskemamma

   Ja, må visst lære meg navnet på den salven der forstår jeg. Og vann er lurt…eller sukkerfri saft tror jeg fort det blir her.

 19. Jeanette

  Albueskjell! De selger på apoteket, men du kan plukke i fjæra selv og koke de:) Såre brystvorter med salve har en tendens til å klistre seg fast til- og stivne fast i stoffet i amme-bh’n. Og det gjør vondt å rive fra hverandre igjen! Smør med salve og sett på albueskjell, så får brystvortene litt luft og klistrer seg ikke fast:)

  1. onskemamma

   Godt tips. Tror nok det blir apoteket altså.

 20. Kjersti

  Mange gode tips her!! Ingen som har skrevet Multi Mam kompresser til rask heling av såre brystvorter!! Fås på alle apotek. Amneinnlegg i ull (de ulike spotekene har tykke og tynne) og engangs inni (Rema sine f.eks). Amme-bh fra Boob design er gode. Trenger ikke mange. Et par stykker holder. Maaaange gulpekluter, dvs 15 f.eks. Sparkebukse til prinsessa. Mange liker strømpebukser, men jeg er ikke fan…. Synes de strammer for mye rundt magen. I starten er jo navlen sår og så kan jo mini ha litt vondt i magen. Liker myke bukser med brede liv bedre, sparkebukser og hele dresser. Vi har aldri brukt dyne og sengetøy, men ullpledd eller sovepose. Da blir det ingenting som havner over hodet eller som sparkes av. Dyp sprinkelseng er nok ingenting for din rygg når prinsessa blir tyngre…. Mini her sover sammen med oss og koser seg veldig med oss under legging mens han turner ut prompen!!! Ville ikke vært foruten de kosestundene!! Men tykk madrass på gulvet inntil vegger, så er det liten fare for å ramle ut.

  1. onskemamma

   Ja, amme-bh får bli på andre siden av fødsel. De buksene med bred linning er så skjønne. Har både fått og kjøpt noen av dem alllerede. Så får vi prøve oss frem på klesfronten etter hvert.

 21. BB VIPPESTOL hehe 🙂 og Ammepumpe.
  Det er ikke alltid babyen får tømt alt og det er jo så viktig for både produksjonen og for å redusere sjansene for brystbetennelse. Innimellom får du heller ikke ammet og MÅ bare få det ut. Har du mye melk kan du donere eller fryse ned til a rainy day osv. osv. mange grunner til å ha ammepumpe.

  1. onskemamma

   Ja, håpet er å kunne amme Linn. Det vet man liksom ikke om går før etter fødsel. Hadde du en spesiell pumpe du var fornøyd med? Den vippestolen altså…. :o)

 22. Margrethe

  Jeg har termin med nr to om en uke:) Bæresjal var uunnværlig for oss forrige gang, og satte også pris på vippestolen som vi kjøpte da babyen var to uker. Han trivdes godt i den fra han var ca en måned gammel. Det meste kan kjøpes ved behov når babyen er ute!

  Denne gangen har jeg pakket salve til såre brysvorter i fødebagen, det trengtes sist! Jeg fikk av snille jordmødre på barselhotellet, men denne gangen skal jeg pøse på for egen maskin:) Den heter Purelan, og det er helt uproblematisk for babyen å få i seg.
  Ellers ville jeg tatt med noen enkle ammesingleter på sykehuset, og vente med å kjøpe ammebh til etterpå, som jeg ser du skriver. Det kan lekke en del melk, så da syns jeg det var greit å ha en singlet å putte ammeinnlegg i, og som det var lett å ta frem puppen i siden barnet skal legges til så ofte for å få igang produksjonen.

 23. Avenger

  Legger merke til at det ikke er noen som anbefaler vugge til å stå i stua det første halve året eller lekegrind? Har registrert at noen bruker sistnevnte som dagseng i begynnelsen (med hevet bunn), og senere må den jo være praktisk å ha når man som enslig må løpe på do eller ta seg en dusj? Gjerne ustyrt med babygym såklart for passende underholdning 😉 Eller er det da dere andre bruker vippestolen? Men er det ikke også noe med at den ikke er så god for ryggen de første månedene? Og kan man ikke senere riskere at barnet velter i den så snart man snur ryggen til?

  I tillegg til heldresser og sparkebukser for å unngå stramming rundt magen, har moren min alltid understreket at småbarn ikke kan fordra å få dratt ting over hodet, så jeg ville ha satset på omslagsbodyer/-babyskjorter og strikkejakker, ihvertfall den første tiden, og senere bodyer/gensere med knapper rundt vide halsåpninger og overaller/selebukser med smekke uten innstrammet liv. Jeg ville heller ikke ha klart meg uten gode, gammeldagse gulpesmekker i tillegg til gulpekluter, og om jeg måtte ty til morsmelkstillegg, ville nok en flaskesterilisator ha kommet i hus nokså snart 😉 Og hva med talkumpudder – er det ingen som bruker det for å holde stumpen tørr lenger?

  Skulle gjerne sett hele garderobeskapet til prinsesse A en gang 🙂

 24. Vannflaske til deg selv, du blir utrolig tørst når du ammer 😉 omslagsbodyer er greit å ha når eksplosjonsbleiene til prinsesse A kommer….fordi de vil komme hihi! Så slipper du å få deilig bæsj over hele lille gull! Og mange gulpefiller og mange bleier!

 25. Til mor – brystkrem (lanolin, f.eks purelan) fra dag 0. Brukes forebyggende etter første amming 🙂 reddet meg to ganger.

  Til både mor og barn – snu senga med langside mot veggen (og rull et teppe i glipa) eller sette sprinkelsenga tett inntil langside som vegg. Dette for å samsove komfortabelt og for å trygt gå fra babyen sovende nærme veggen (eller «veggen») på din seng. Jeg pleier å amme beibi i søvn og åle forsiktig vekk. Beste jeg vet 🙂

 26. Hjelpemeg, het gjeld det å ikkje verta nedlesst i må ha ting. God amme bh er viktig, elles treng du praktisk sans og evne til å ta ting som dei kjem. Det er ein kjempestor overgang å verta mor, og samtidig noko merkeleg naturleg syns eg. No er mine 4 vaksne, eg hugsar at eg brukte bagvogna inne ein periode. For å ha babyen nær og i fin høgd. Gler meg over at du nærmar deg fødsel – ynskjer du snart vert frisk.

 27. Karianne

  Til meg selv: lange/store singleter som jeg kunne dra ned når jeg ammet, ikke fan av å dra opp genseren og sitte med magen bar rundtomkring. Til babyen: usterile kompresser 10×10 cm til å vaske med (maaaange bæsjebleier i starten) og babyolje hjelper med å få av den første bæsjen som er seig som tjære. Elsk på inytiol og gul vitapansalve 🙂

 28. Camilla

  Speil til å ha i bilen slik at du kan ha litt kontroll når dere kjører.

  1. onskemamma

   Ja, det kom faktisk sammen med bilsetet fra venninnen min.

 29. Jeg kjøpte en Moleskin bok til barn nr en hvor jeg har skrevet ned ting som skjer og nå ting hun sier og gjør. Med nr to vil jeg ta med tilsvarende bok på sykehuset og skrive litt fra hvordan vi har det på sykehuset. Kanskje noe for deg også? Mange følelser og kanskje du har lyst til å skrive litt om fødselen også.

  1. onskemamma

   God idé Anita!

   1. Nina S

    Vi har en liten bok som heter mom’s one line a day. Den er veldig fin, og kan startes på når som helst i året, og varer i 5 år. Man skriver noen få linjer hver dag, også er samme dato hvert år på samme side.. nå som vi er i gang med år nr 2 til vår prinsesse, er det veldig morsomt å hver dag kunne lese hva som skjedde den samme dagen for ett år siden.. 🙂 Så den på adlibris nå til bare 115,-. Den anbefales! Tror det blir en fin gave å overbringe til konfirmasjonen for eksempel:)

 30. Lillemor

  Pudder er ikke anbefalt da det inneholder stoffer som ikke er bra og har heller ikke skjønt vitsen. Dagens bleier suger til seg væske veldig bra. Inotyolsalve holder stumpen fin. Engangsstellekluter er også supert den første tiden da de bæsjer annenhver time. Du får 6 pakker for 100kr på Apotek1. Man trenger ikke så mange duppedingser. Ergobaby bæresele er kjekt om baby er litt urolig. Brystpumpe og ullinnlegg til deg selv. Cosyfix ammepute er gull om du er plaget med vond rygg.

 31. Gulpekluter…. mange, mange gulpekluter. Tror vi har over 30 stykker til lillebror og likevel løp vi tom da det holdt på som verdt. Nå bruker han dem som kosekluter, og da er det også fint å ha mange å rotere mellom.

 32. Ragnhild

  Når du allerede har newbornsetet & bæresjal så trenger du ikke nødvendigvis vippestol. Stolen veier ikke mye, så jeg flyttet den til badet når jeg måtte dusje alene med barna Ellers må jeg si at flaske/smokkesterilisator til mikro er et bra kjøp. Det er mer hygienisk enn koking også. De beste ammeinnleggne synes jeg er libero sine. Vi bruker sjeldent våtservietter på våre barn(kun utenfor hjemmet). Bruker sånne engangskluter fra unik(kiwi) som man fukter med vann/olje selv. Jeg har sett hvor effektive våtservietter er på alt fra maling til sprittusj, så jeg vegrer meg for å bruke det på sart barnehud Vil anbefale å ha paracet til deg & lille i hus, inotyol, purelan, bleier(en bytter gjerne litt ofte når de er så små) badeolje, ammeinnlegg, nan & flasker. Lettvindte middager til deg selv! Amming tar på kreftene. Rispute eller fettvatt(får på sykehuset hvis en spør her) mot verste brystsprenget.

 33. Inger-Lise

  Våre musthaves i starten var babybjørn vippestol (som mange anbefaler), doomoo-ammepute som ble brukt som avlastningspute for mor, ammepute, babyen lå i den i sofaen i starten, og vi brukte den som støtte når hun begynte å sitte. Elsket den, og gråt en skvett da vi solgte den. Stelleveske var også gull verd

  Ellers har vi vært stor fan av earth mama, angel baby serien fra http://www.skinlove.no (bruker bodywash og bottombalm fremdeles, og hun er to år). Inotyol ville jeg ikke kjøpt, da den i mange tilfeller kan svi noe hinsides på sår hud. Bephanthen (også fra apotek) er mye bedre.

 34. Ragnhild

  Klarte ikke å begrense meg til kun en ting.. Brystvortesalve fra Lykkelig som liten, flere par ammeullinnlegg(har fått fort antydning til betennelse uten) og Abecita Madonna Ammebh (fantastisk behagelig når brystene er ømme i starten). I tillegg slike kompresser for såre brystvorter.

  Til prinsessa: tørre engangskompresser til å vaske med, og slike flanell/bomullskluter til å bruke som underlag på stellebordet. Tørker fort etter vask, og er myk mot huden når man tørker.

  Lykke til

 35. Monicafo

  Sterilisator for flasker, husker med gru de første ukene hvor jeg ikke viste noe slik fantes og jeg sto med en stor kasserolle med kokende vann og pølseklype for å fiske opp smokker og flasker. Samtidig som hele benken var fylt med flasker til tørk. Kjøpte så en Avent flaskekoker med plass til seks flasker, fikk inn rutine på bruke, skylles, inn i vaskemaskin også kokes. Av ren vane koker jeg fortsatt flaskene selv om vi nå er inne i 13 levemåned. Men greit å holde på tradisjonen, til lillebror kommer i juli. Uansett, kokende vann er farlig for både store og små, så en flaskekokeren ville jeg gått for, fine til smokker og drikkekopper osv.

  Jeg måtte pumpe all melk han skulle ha, klarte aldri å drikke av puppen. Så kjøpte også en flaskevarmer for å sikre at temperaturen på melka ikke ble for høy slik at næringsstoffene i melka ble ødelagt.

  Disse to innkjøp kom på 1000 kr samlet men gjorde livet mitt så mye mer effektivt og HMS vennlig. Håper dog på at lillebror tar pupp.

  1. onskemamma

   Nyttige tips Monicafo. Skriver meg dem bak øret, selv om jeg krysser fingre for pupp. Trenger nok trolig det der etter hvert uansett. Sterilisator har jeg faktisk vært heldig å arve. Flaskekoker har jeg aldri hørt om.

 36. Elastisk bæresjal! Og nok ammeinnlegg. Hilsen 3-barnsmamma

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *