Stellebord og søndagsvask

Hvor heldig kan man være? Superheldig! Så heldig at Aina, en av dere fine blogglesere, kommer kjørende med et stellebord Ønskemamma og Prinsesse A kunne arve. Fantastisk!

Utrolig snilt – tusen takk! Gjenbruk er topp, og nå er det i hus.

Gulpeklutene er vasket og soltørket på denne fine vårsøndagen. Det er neimen ikke ofte det er koselig å sette på vaskemaskinen, men det var det i dag:

Stellebordet er nå fylt opp med både fargerike gulpekluter, hvite vaskekluter, engangskluter, bittelitt bleier (må ut og handle, men hvilket merke?), et par salver, badesåpe, massasjeolje (som tidligere fysioterapeut har jeg klokkertro på babymassasje), q-tips og mere til.

Så stas altså. Jeg burde definitivt egentlig brukt dagen på å rydde, men kjente at på denne fantastiske soldagen ville jeg gjøre dette i stedet. Og det var lurt, for dette ble jeg jammen glad av!

Håper du har hatt en fin helg. Bleietips mottas med takk. Ok, det blir ikke tøybleier altså, selv om jeg kjenner flere som elsker dem. Det blir papir her i huset, men hvilke? Regner med at jeg bare må prøve meg frem, men hvilke har vært din favoritt?

73 kommentarer

 1. Rema 1000 sine! Uten tvil. Men de to eldste brukte pampers i begynnelsen og deretter first price.

  1. onskemamma

   Ja, REMA sine var del av babyposen deres så de får vi i alle fall prøvd i starten.

  2. Martine

   Coop bleiene er min store favoritt! Billige og minst samme gode kvalité som libero (som jeg også likte veldig godt). Det eneste med coop bleiene er at de ikke har de minste størrelsene som man gjerne trenger når babyen er nyfødt, men etterhvert kan de brukes. Uansett så er egentlig det beste rådet å prøve deg til frem – bleiene er ulike men det er jo også babyene!:)

 2. Libero, Coop og Rema sine er favoritter her. Kjøper Libero når det er fire for 99 og ellers de to andre. Pampers liker jeg ikke. Har tro på kiwi sin nye serie også.

  1. onskemamma

   Coop ja, de visste jeg faktisk ikke at hadde bleier. Kiwi kommer vel muligens men en ny babypakke som inneholder Lillegobleiene, men når…?

   1. Lillego har kommet. Vi har begynt å bruke de nå og virker bra. Har før brukt billige first price og de var fine. Begynte med Libero. Aldri helt likt Pampers.

   2. onskemamma

    Ja, de må jeg prøve Hege. Satser litt på at de kommer i en ny Kiwi babypakke før prinsessen blir født, men vi får se…

 3. Herlighet ønskemamma Tina 🙂 Nå er det like før. Er sååå glad på dine sine vegne 😀

  1. onskemamma

   Ja, det nærmer seg med stormskritt Jorun!

 4. På sykehuset får du sikkert blitt godt kjent med libero touch. De er gode og dyre. Rema 1000 er gode, miljøvennlige, helsevennlige og ikke minst billige. Jeg styrer langt unna pampers. De har jeg hørt mye negativt om og ikke så sunn for babyhud og miljø. Jeg har ikke kilde. Men jeg bruker jo uansett tøybleier. Og til nød libero eller rema1000

  1. onskemamma

   Takk for tips Katinka. Med tre små på en gang kan det muligens oftere bli nød :o) Libero touch bruker sykehusene altså. Lærer stadig noe nytt.

   1. Tror sykehuset blir sponset. Når det gjelder tøybleier så er det mye enklere og mindre jobb enn man skulle tro og alltid i huset i motsetning til engansbleier. Kan være litt utfordring med nyfødt å få de tett rundt de smale lårene men jeg tror at jeg har så mye erfaring nå at det skal gå lettere enn med Storkfrøken. Hun fikk mye engangs de to første månedene men etter det har det vært ganske fulltid med tøy. Rutinene med tøy går liksom av seg selv. Har kjøpt tørketrommel nå da. Uten det hadde det nok blitt litt voldsomt.

   2. onskemamma

    Ja her i huset blir det verken tøybleier eller tørketrommel med det første altså. Sant, sykehusene blir nok sponset. Så faktisk etter Libero touch str 1 og 2 på Kiwi i dag, men de var bytta ut med Lillego.

 5. Christina

  Har brukt Pampers i begynnelsen med begge mine, for så å gå over til Libero 🙂 Utrolig spennende tid i møte, også går det så mye fortere når været blir så flott! Håper alt går knirkefritt frem mot det snart forestående, spesielt med tanke på hvordan formen din har vært 🙂

  1. onskemamma

   Ja, nå håper vi på en bedre siste etappe Christina. Takk for fine tips.

 6. Jeg liker ikke Pampers, synes de er for store/lange og så tynne at de blir for flagrete liksom. Synes egentlig Rena1000 sine også er litt sånn. Så vi liker Libero best. Men de derre dyreste gullbleiene de har kommet med skjønner jeg ikke noe av. Veldig myke, men synes liksom ikke jeg får noe mer for den prisen.

  1. onskemamma

   Jøss! Finnes det noe som heter gullbleier også? Alt jeg ikke vet Torita. :o)

   1. «Gullbleiene» er touch.

   2. onskemamma

    Aha!

 7. Libero har jeg vært glad i Men rema sine er ganske så like de vanlige libero
  Pampers er det lotion i….det resulterte i at største jenta mi bare ble sår hver gang vi prøve dem.
  Jeg skal absolutt teste lillego bleiene ved beste bleiehandling De har jo en super garanti- du får bytte til en Pampers eller libero pakke om du ikke er fornøyd

 8. Marianne

  Jeg tror Pampers sine bleier er parfymert, så de har vi holdt oss unna. Har brukt libero, Coop, kiwi og rema sine med godt resultat. Men ingen har vært lekkasjefrie, anbefaler å kjøpe inn flekkfjerner til ull Og som det tok en stund for meg å forstå: Hvis det ofte var lekkasje var det på tide å gå opp en bleiestørrelse. Skylder på ammetåka

 9. Libero nr 1 og 2 er ikke så gale i pris, men når man begynner med størrelse 3 og oppover, er det snakk om ganske stor forskjell i pris (og antall bleier pr pakke). På frøkna sin stump er det bare Rema 1000 sine bleier som er god nok, men de første månedene brukte vi Libero, da de hadde prematurbleier (jenta kom i uke 31, og var dysmatur i tillegg til prematur, så hun var jo mindre enn gjennomsnittsbarn som ble født i den uken), men så fort hun vokste seg stor nok til str 3, byttet vi til Rema sine som sagt.

  Det blir spennende å se når Prinsesse A kommer, heier på dere og håper dere kommer dere til uke 37, minst!
  -Pergoberta

 10. Vi har hovedsaklig brukt Libero på våre 3 små, og vært veldig fornøyde med de!

  Innimellom selger bl.a Kiwi esker som tilsvarer 4 pakker til ca 100 kr, og det er halv pris kontra å kjøpe de enkeltvis (uten bleiekort som gir deg 4. pakke gratis). Dersom du velger Libero (eller Pampers), som vil jeg anbefale å kjøpe 3 pakker med 1’ere eller 2’ere (som er relativt rimelige), og som den fjerde (som er gratis) bør du ta med 3’er, 4’er, 5’er eller 6’er, for de er ganske mye dyrere! Så kan du lagre de fram til prinsessa begynner med større bleier! For det vil gå en god del bleier, og da er det greit å spare penger der man kan! Husk også at Liberopakkene har en kode på innsiden ved håndtaket som man kan registrere på liberoklubben, som gir deg poeng du kan kjøpe leker, regntøy osv for!

  Lykke til med innspurten og redebygginga!

 11. Forguder libro touch sine, og comfort i større størrelser, men tester ut lillego’ sine og dem vikrer helt OK ut, (kiwi sitt merke)

 12. Karianne

  Jeg tror vi har prøvd det meste men det er bare Libero som holder her. På storebror var det mye lekkasjer med andre bleier og lillesøster blir knall rød av både rema, Coop og kiwi sine. Spesielt på natt. De første størrelsene koster jo ingenting så prøv deg frem i starten. Ingen rumper er like 🙂

 13. Det er så stor forskjell fra baby til baby og bleie til bleie, at jeg hadde bare anbefalt deg å teste.

  På de to barna her i huset har pampers ikke fungert, mange lekkasjer.. Libero gjør lillemor kjempesår – og våtservietter like så. Men Rema 1000 sine – og tørre stellekluter vi kum bruker vann på (til nød olje) ser ut til å aksepteres. Sjeldent lekkasje (kun opplevd akkurat i skiftet fra én størrelse og den neste), og huden hennes er fin og myk. 🙂

  Kanskje ikke helt det tipset du ønsket, men sånn er det med disse små – det som fungerer for noen, fungerer ikke alltid for andre.

  1. onskemamma

   Ja, det er en selvfølgelighet at det er sånn….men jammen er det gøy å høre hva som fungerer rundt forbi. Og jammen ser det ut til å være mange som deler din negative Papmperserfaring og positive REMAerfaring. Vi får se hva som behager prinsessen (og mora) etter hvert.

 14. Du trenger ikke kjøpe bleier ennå. Du får med en del forskjellige prøver i ymse babypakker, prøv dere frem med dem – bleier er smak og behag – og kjøp så de lommebok og babyhuden trives med. Vi har bare brukt Rema 1000 sine og Libero touch på barna, alt annet gir hissig utslett her i huset, særlig Pampers, men så inneholder de jo «lotion» (wtf) så det er kanskje ikke så rart at sarte babystumper reagerer på det.

  Av stelleutstyr er min erfaring at man ikke trenger annet enn: tørre kluter (lag evt «hjemmelagde» våtservietter uten konserveringsmiddel av dem ved å dynke dem i kokende vann og kokosolje, oppbevares i plastboks i opp til 1 uke), en god stelleolje (uten petroleum og/eller parafin), sinksalve og D-vitamin eller tran. Gi lille en tannnbørste å leke med, da er hun vant med å putte den i munnen selv lenge før tannpuss blir aktuelt og tannpuss går (kanskje) litt greiere 🙂

  1. onskemamma

   Prøvepakkene er for tida kun to mamsen. De er allerede i hus, og det har jeg skrevet om for noen dager siden. Tannbørstelek er et god tips!

 15. Her i huset bruker vi tøy og papir Av papir er libero og Rema en vinner. Har nå prøvd lillego sine også og di funker vel så bra. Tips til stellebordet: på IKEA får du kjøpt hvit trekk med en sånn pusekatt på til og ha over stellematten. Den passer fint og dra over den du har, så blir den enklere og vedlikeholde og å vaske

  1. onskemamma

   Skal ta en titt på IKEA…igjen :o)
   Takk for tips.

 16. Linda og twinsa

  Remableier er topp! De absolutt beste jeg har prøvd og vi har vært igjennom en god del. Men man må finne ut hva som passer, da alle rumper er ulike Vi måtte imidlertid supplere med både Pampers og Libero på natta en periode, så plutselig må man endre allikevel.

  1. onskemamma

   Ja, vi fr prøve oss gjennom de ulike merkene. Satser på at et av billigmerkene kan behage en prinsessestuss :o)

 17. Rema 1000 bleier er fantastiske og fine og nå har vi prøvd kiwi sine en ukes tid, synes de virker like gode:) har brukt mye libero og men de billigere er faktisk like gode:) prøvde pampers og coop til 2012-jenta, de likte jeg ikke da.

  Herlighet så fort tiden går! Føles som jeg akkurat satt og håpte at du ikke skulle gi opp/slippe opp for penger. <3 endelig, prinsesse A! Nå er hun her snart. Ikke for snart:)

  Ps så fint og greit stellebord med mye gøy i! Elsker redebygging:)
  Vi har et sammenleggbart fra IKEA, finner det ikke i nettbutikken nå. Det er fantastisk synes jeg, så fornøyd:) spoling het det visst.

  1. onskemamma

   Så enig. Tida flyr. Ikke lenge siden jeg var på vei til Praha. Ja, redebygging er gøy Lisa. Slitsomt også, når man kommer på at alt må males, men moro…det er det!

 18. Støtter kommentaren med «ikke kjøp bleier ennå». Du har så du klarer deg for starten med det du har fått i pakker, og du risikerer at det tar ca. fem minutter før ungen vokser ut av den minste størrelsen. Kjøp for mange, og du er plutselig stuck med masse overflødige minibleier (som jeg kan arve, haha).

  Vår erfaring: Pampers har lotion og er blæh, Kiwi er stive og innhold lekker ut, Libero funker når vi ikke har kommet oss til Rema, og Rema er best. Og billigst.

 19. Vil bare tipse om nøstebarn sin flekkfjerner til ull. Den er helt tipp topp. Sprayer den på flekken og lar den ligge litt før jeg vasker på 30 graders ullprogram. Har tatt alle flekker til nå. 🙂 Lykke til med og kos deg i innspurten. <3

  1. onskemamma

   Den er allerede i hus. Ble kjøpt inn på Nøstebarnsalget :o)

 20. Madeleine

  Libero! Og så rema når de er litt større..har vætt irriterende ofte våt gjennom pysjen med rema sine når barna var små!

 21. Vi har brukt Libero og Pampers om hverandre i de minste to størrelsene og syns begge deler er greie (syns det er så praktisk med den «tisseindikatoren» på forsiden), men fra størrelse 3 og oppover har vi sverget til Rema sine bleier, de er billige og vi har kun gode erfaringer med dem 🙂

 22. Duangdaw

  Libero Touch og Libero Comfort bruker vi.
  Synes Rema sine var for stive.
  Etter mange år i bhg har jeg også erfart at Pampers har dårlig passform for veldig mange barn, dessuten lukter de med en gang ungen har tissa!

  1. onskemamma

   Barnehageerfaringer liker vi Duangdaw!

 23. Ann-Karin

  Du finner fort ut av det med bleiene . Ser du har en kommode ved siden av stellebordet, men jeg ville likevel hatt et lager av bodyer og strømpiser når prinsessa kommer. Det er utrolig hvordan de små krypene kan vri seg, og jo mer du kan vippe enkelt ut av hylla under der, jo bedre

  1. Ann-Karin

   Mente altså å ha det lageret på hylla under stellebordet

  2. onskemamma

   Yepp, det må dit. Etter hvert. Foreløpig er kommoden tom, men etter hvert skal småtøy vaskes og kommoden fylles.

 24. Har testet ut det meste av bleier, og vi er faktisk mest fornøyd med First Price sine vi! Lillego var også grei. Men det geniale med sånne gratispakker er at du får prøvd deg fram og kan finne ut hva DU liker 😉 Smaken er som baken! Hihi
  Kjempefint stellebord forresten, vi har det samme her hjemme 🙂 kjempefornøyd!!

 25. Så morsomt å lese at alle her har forskjellige preferanser. Det beste er å prøve seg frem. Jeg har brukt Pampers på mine mest, for passformen passer best til mine gode smålubne babyer:) Jeg likte absolutt ikke Rema-bleiene. De er så harde og stive synes jeg.

  1. onskemamma

   Hege, ja Mia – artig å lese. Forskjellige unger, forskjellig kroppsform, forskjellige rumper, forskjellige bleier. I guess. Vi får prøve oss gjennom bunken – etter hvert.

 26. Rema. Har bare prøvd pampers ellers, syns det luktet og opplevde lekkasje på natta. Bruker et nr. større på natta enn på dagen av rema sine, da mini fortsatt krever mat 2 ganger på natta. Da går det helt fint å ikke skifte før på morgen etter 11 timer søvn.

 27. Jeg brukte Libero Touch i begynnelsen. Den er myk og god, og det er denne de bruker på de fleste (?) sykehusene. Prøvde rema 1000 og Pampers, men syns de gikk lekk med en gang. Nå (9 mnd) bruker jeg rema 1000 og Pampers og de fungerer nå bedre enn libero! Rart, men har hørt om flere som sier det samme 🙂 for noen er det motsatt altså, så tror du bare bør prøve deg frem litt!
  Er så spennende å få være med på denne reisen til deg og Prinsesse A <3

 28. Glemte å skrive at bleier mykner hvis du gnikker hver side mot hverandre før du tar dem på. Pampers og rema 1000 kan virke litt stive når man tar dem ut av pakka 🙂

  1. onskemamma

   Godt tips Frida!

 29. Ida Beate Bakken

  Hvilke bleier som passer er så individuelt at det er vanskelig å svare på. De aller fleste jeg kjenner har brukt Liberp newborn i starten, og vært kjempefornøyde med det. Etterhvert gikk jeg selv over til remableier en stund og de var helt supre en periode, helt til de startet å lukte mye tiss. Da ble det Liberp comfort og det bruker vi fortsatt, elsker de 🙂 Libero touch synes jeg er overvurdert. Er akkurat som vanlige bleier, bare mye dyrere og minien her o huset tisset igjennom de rett som det var.

  1. onskemamma

   Ja, jeg spurte ikke hvilke bleier som vil passe best til Prinsesse A men hvilke som har passet best til barna til dere mange lesere. Gøy å høre erfaringene. Mange som liker Libero og REMA tenker jeg. Lillego er jo nye på markedet, så de har nok få erfaringer med så langt. Blir spennende å prøve seg gjennom de ulike merkene.

 30. Libero touch uten tvil 🙂

 31. Elisabeth

  Libero touch! Så myke og gode, lekker aldri. Jeg ville styrt unna Pampers, stor lekkasjefare her i huset 🙂

 32. Venteguri

  Her går det i Libero touch! God passform og holder myye på plass. Prøvde rema1000 sine en dag ca, og lilleprinsen ble kjemperød(noe som salven Bepanthen fikset på umder et døgn). Pampers var ok, men blir nok touch her en stund til. Bruker bleiekortet man får på kiwi, da blir de ikke såå dyre 😉
  Ellers sier jeg som nevnt tidligere, ikke kjøp for mye i små størrelser, de vokser ut av de i rekordfart(fra ei med en plugg på 7 uker som allerede bruker bleier nr 3, og er godt over 6kg. Godt mulig jeg kun produserer fløte hehe).

 33. Lillemor

  Har prøvd både Pampers og Rema, men de satt ikke like godt. Lillegutt har vært veldig aktiv tidlig og da ble det ofte lekkasjer med disse. Libero har uten tvil vært de beste, men du må bare prøve deg frem hva som fungerer på din baby. Kunne tenkt meg å teste den nye serien til Kiwi snart.

 34. Jeg tenker at bleier er veldig individuelt, vår tulle kan bare bruke papmpers, visst ikke blir hun sår og bleinene passet veldig bra i fasongen 🙂 jeg ville kjøpt litt av hvert utover og prøvd meg fram 🙂 et tips: VINGER! <3 Vingene på bleien må ut, mange lar de være igjen inn mot huden og da blir det lekkasjer, vingene er på kanten av bleien og er egentlig en dobbel-beskyttelse 😉 Spør jordmødrene/ noen som vet hva det er for å vise deg :p Vi hadde én lekkasje 😉

 35. Pamper likte jeg best var bedre plass til små bollemager inni der 🙂 og mine «små» hadde gode mager 🙂 (og lår og armer og bolle kinn)

 36. Har brukt pampers i størrelsene 1 og 2, syns de var mykest. Så har jeg variert en del etterpå, men brukte nok mest libero. Da vi begynte med up and go, ble det faktisk tissa litt gjennom libero bleiene, spesielt på natta (prøvde ulike str.), så bytta tim Rema. Elsker de bleiene (har ikke prøvd til nyfødt)! Aldri tissa gjennom, og finnes som bleiebukse til de litt større barna. Billige er de også!

 37. Jeg foretrekker de svanemerkede, da jeg ønsker å minimere miljøpåvirkning samt stoffer som babyen blir utsatt for. Det er da Libero eller Rema1000. Kanskje er det flere svanemerkede jeg ikke vet om. Bruksmessig synes at Pampers og Rema1000 holder bedre gjennom natta enn Libero.

  1. onskemamma

   Oversikt over alle svanemerkede bleier finnes her. Det er mange:
   http://www.svanemerket.no/produkter/producttype/?m1=103&m2=118

 38. Kristine

  Jeg ser det er så forskjellig hvilke bleier som passer på forskjellige barn. Jeg ville i hvert fall prøvd rema sine. De er veldig billige og miljøvennlige (relativt når vi snakker om engangsprodukter såklart). For mine barn har de vært helt topp fra de var et par måneder gamle. I begynnelsen på de nyfødte nurkene var de ikke helt tette, så da var det libero som gjaldt. Man må altså prøve seg fram, men jeg ville ikke hatt rema sine uprøvd (i hvert fall hvis du pleier å handle der innimellom ). Greit å spare der man kan. Det er mye som er morsommere å bruke pengene på enn bleier…

  1. onskemamma

   Hehe! Ja, veldig mye som er morsommere å bruke penger på Kristine. Vi får prøve oss gjennom merke etter merke.

 39. Juliane

  Den minste strl til Rema passet ikke her i hus da våre var nyfødte, de ble for store.
  Så vi har brukt Libero i strl 1 til nyfødt.
  I strl 1 og 2 er de fleste merkene rimelig, både libero, pampers og kjedene sine egne merker.

 40. Vil bare tipse om at Meny fast har tilbud på bleier fra str 3 – da 2 for 79, også Libero Touch! Genialt spør du meg! Gjelder jo ikke med det første, men tiden flyr jo!

  Lykke til med alt!

 41. Christina

  I starten brukte vi Libero, og benyttet oss av bleiekortet til Kiwi. 3 pakker Libero til minstemann, og en pakke Libero Touch til storebror. Men da minsten vokste ut av str 2, så byttet vi til Rema. Veldig fornøyd. De er litt store i størrelsen, så ikke start med de med en gang. Har mange venninner som klager på Rema, fordi de bare har testen den pakken de fikk gratis, og da gjerne i det øyblikket de gikk fra str 1 til 2. Da blir det fort lekkasje…

 42. Inger-Lise

  I str 1 og 2 syns jeg libero var utrolig gode (de vanlige. Syns du får lite for pengene om du velger libero touch). Fra str 3 har vi brukt coop sine (som nå også har kommet som trusebleier). Nå bytter vi på coop og litt pampers (pampers har de beste trusebleiene syns vi, med coop som nr 2). Rema sine bleier er stivere å bevege seg i for barn som kryper og/eller går

 43. Ragnhild

  Hei! Har 2 barn med eksem. Likevel har vi for det meste brukt pampers fra ca 6 mnd. Før det Libero. Libero touch blir nesten for myk, føles mer fuktig ut enn de vanlige Liberobleiene. Pampers up & go(bleietruse) er gull! Eneste bleiene som har holdt barna tørre om natten her etter en viss alder. Jeg har barn med ømfindtlig hud, ingen av dem reagerer på pampersbleiene. Jeg er mer bekymret for våtserviettene mange vasker barna med, de fjerner jo til og med sprittusj!! (Ja, jeg bruker dem selv når vi er på tur )Ser du har kjøpt inn masse kluter(engangs), de er supre! Bruker de fortsatt på eldste som er 4,5 til å vaske ansikt osv. Lykke til med prinsessa ❤️
  Ps! Da minste var liten hadde jeg et håndle samt en pose med fuktige kluter & bleier ved senga. Sparte meg mange turer opp på badet om natta (kronisk syk), noe som gav meg bedre søvn.

 44. Libero touch! 🙂 Liker den tisseindikatoren. Dessuten er de myke og gode og gjør jobben sin!

 45. Libero touch! Supermyke.. heller bytte litt oftere siden de er så myke å holder litt dårlig om det er mye tiss enn å bli sår av andre stive bleier de første mnd hvertfall etter våres erfaring

 46. Ann Cathrin

  Kan anbefale libero touch, kjøp inn både str 1 og str 2- og ha minst 2 pakker av hver på lur! Du vet aldri når minsten bestemmer seg for å sette i gang et bæsjebonanza- typisk at de bæsjer pittelitt mange ganger i døgnet i begynnelsen. Og sinksalve er gull. Pluss en fet fuktighetskrem som du kan smøre de såre hendene dine etter at du har vaska hendene for 500 gang den dagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *