30+3: Vekstkontroll

Takk for alle bleietips dere. Morsomt å lese andres erfaringer.

I dag var det tid for vekstkontroll på Rikshospitalet. Det var jeg veldig spent på. Magen eser ut nå synes jeg, men hvor mye vokser egentlig Prinsesse A? Akkurat passe, litt for lite eller kanskje for mye? Hvor stor ligger hun egentlig an til å bli?

Eggdonor er en del cm lengre enn meg selv, og sist noen så på prinsessen med ultralyd sa de at hun hadde lange lår. De kommer ikke fra meg… Da var beskjeden at hun lå an til å bli 3700 gram. Det ville vel i tilfellet være ganske gjennomsnittlig. Hun skal jo ut også, så jeg ville være glad om hun holdt seg på den siden av 4 kilo.

I dag har hun blitt målt på nytt. Alt så heldigvis bra ut, selv om hun måtte vekkes der inne i magehuset. Et dunkunde hjerte, en fin urinblære og lunger som allerede øvde seg på å puste – enn så lenge i vann.

Den hyggelige legen målte, målte og målte igjen. Beskjeden etter at målingene var plottet inn i datasystemet var at Prinsesse A har lange lår, stort hode (ouch!) og ligger på 75.persentil for vekst. I følge dagens estimat skal hun veie ca 3800 gram ved termin. Så hun har tydeligvis næringsvett der inne. Passelig mengde fostervann lå hun også og badet i. Fine saker.

Ikke like fint var det med spor av både leukocytter og protein i urinen. Håper ikke det er starten på noe uønsket. Det har helt klart økt på med væske i kroppen den siste uka, men blodtrykket er heldigvis foreløpig fint så Ønskemamma satser på at det går bra lenge enda. For Prinsesse A skal jo helst bli junibarn.

Ellers har jeg gått på en aldri så liten gravideimporttabbe jeg måtte betale uforholdsmessig dyrt for på postkontoret i dag. Mer om det i neste innlegg…

13 kommentarer

 1. Lillian

  Spor av leukocytter og spor av protein betyr sannsynligvis at alt er Ok. Stixen er veldig ømfintlig. Leukocyttene kan være det vi kaller «forurensning» og jeg har ennå ikke opplevd at spor av protein viser annet en negativ når prøven er sett på i mikroskop. Hilsen en jordmor (du trenger ikke legge ut meldingen, ville bare at du ikke skulle være bekymret )

 2. Lillian

  Hihi, ser at den ble lagt ut med én gang

 3. Jeg har alltid spor av protein . Aldri noen bekymring. Kan være litt utflod det bare. Når alt annet ser fint ut og det bare er spor så er det mest sannsynlig bare litt forurensing.

  Men jeg ble veldig nysgjerrig på hva du har kjøpt deg nå 😉

  1. onskemamma

   Motta første spor på 30 uker faktisk.
   Hehe, ja du….nå har jeg kjøpt….noe som ble cirka dobbelt så dyrt som antatt.

 4. Får håpe prinsessa holder seg på 75 prosentilen 😉 hilsen mamma til en gutt på 75 prosentilen 😉

 5. Ja du Tina. Nå nærmer det seg at du har en sprell levende og helt egen baby i armene. En fantastisk tid, og en start på å leve livet med hjertet utenfor kroppen. ❤

 6. Jessy Hauge

  Hei. Jeg må innrømme at jeg har glemt å følge deg en stund – før jeg tittet innom og ser dette fantastiske som skjer nå. Må bare få si at jeg er så utrolig glad på dine vegne, virkelig! Vedr. vekst så var min minstemann (barn nr.3), hele 4810 g ved fødsel, gikk fint det og. Men greit hvis de er litt mindre . Lykke til videre, kos deg

  1. onskemamma

   Heisann Jessy!
   Et så stort barn hos en førstegangsfødende på 43 år ville nok ikke gått bra. I følge Rikshospitalet er det en utfordring at livmorhalsen ofte bare åpner seg delvis ved første fødsel i så høy alder. Har sett at det dessverre skjer med flere. Så ender de med hastesnitt. Ikke fristende.

 7. Så fint med god vekst. Jeg har termin 31. mai så er ganske likt som deg. Men min lille jente ligger 15% under snittet. Jeg er gravid etter 13 ivf-forsøk nå. Så var morsomt å finne bloggen din og lese om dine tanker. Kjenner meg igjen i mye. Veldig tett oppfølging av min graviditet også grunnet høyrisikograviditet. Håper det drøyer lenge til vi begge får hilse på de små prinsessene. Lykke til!

  1. onskemamma

   Å, så spennende Marina! Håper prinsessen din fortsetter å vokse, sånn at det er lenge, lenge til hun blir født. To fine sommerprinsesser skal det bli. ❤❤

   1. Marina

    Takk, ja veldig spennende. Førstemann (icsi-prinsen) kom i uke 32 så vi har jo nesten startet ventetiden allerede her hjemme. Men sommerprinsesser høres ut som en god plan.

 8. Stine Olsen

  da jeg var på vekstkontroll med begge unga mine, så fikk jeg beskjed om at de var estimitert til langt over gjennomsnittet. Ble livredd med første ungen, og så for meg en 5 kg baby. Begge ble født flere dager over termin, og var 3500 og 3700. Så det er ikke alltid at de målingene deres stemmer :p

  1. onskemamma

   Nei, de målingene kan slå feil begge veier.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *