En liten importsmell

Jaja, noen smeller må man gå på. Ønskemamma har nå gått på en aldri så liten gravideimportsmell. Bestilte denne finfine kengurutuben fra Storbritannia:

En del sykehuset i Norge låner nå ut bæreruber til nybakte mødre på sykehuset. De som lånes ut i Norge vel fra Kam care tror jeg, og uten nakkestropp – men sikkert mer enn gode nok. Rikshospitalet har dessverre ikke slike tuber, og jeg bestemte meg dermed for å kjøpe en. Med en sånn en kan lille Prinsesse A forhåpentligvis ligge mye tett inntil Ønskemamma på sykehuset og etter hjemkomst, litt uavhengig av mammaens form.

Denne tuben fra Vilja Design synes jeg både så kjekkere ut, hadde finere farge og den var i tillegg billigere enn de som selges i Norge. Da var valget enkelt. Litt for enkelt viste det seg. For akkurat det med billigere bomma jeg på gitt. Med en samlet pris for tube + frakt på 32,9 britiske pund hadde jeg regnet ut at det skulle komme på 348 norske kroner, og at det derav ikke skulle tilkomme ekstra avgifter. Der er jo grensen 350 kroner.

Jadda! Enten tastet jeg feil i valutakalkulatoren eller så var ikke kursen der den samme som i nettbanken. Da jeg skulle hente pakken var nemlig prisen regnet ut til å ha vært 353 kroner. Og de tre små kronene over grensen…. ja de kostet meg jammenimeg 284 kroner ekstra for å få hentet pakken. Sukk. Da ble den brått dyrere enn beregnet.

Jaja, sånn kan det gå. Neste gang jeg skulle finne på å handle fra utlandet må jeg sjekke kursen bedre. Nå er i alle fall tuben vasket og henger til tørk. De hadde mange farger å velge mellom, men det ble selvsagt den plommefargede. Etter hvert skal den pakkes i fødebagen. Håper vi får bruk for den om noen uker. Konseptet er fint synes jeg.

Er det noen av dere som har erfaring med bruk av tube etter fødsel?

Ellers har Ønskemamma oppdaget stories på Instagram i dag. Hehe! Late bloomer. Er du der får du dermed kanskje med deg flere hverdagsglimt enn de andre.

23 kommentarer

 1. Hei! Har du link? ☺

  1. onskemamma

   Det har jeg Mette. De har mange ulike modeller også. Bestilte herfra:
   https://www.vija-design.co.uk

 2. Ikke erfaring med tube, men med elastisk bæresjal. Fikk mange fine blikk og hyggelige kommentarer fra jordmødrene der jeg gikk. Aller finest hadde jeg og poden det, tett inntil, helt til vi dro hjem. Nå er han 6 mnd i morgen og elsker fortsatt mammakos ❤

  1. onskemamma

   Ja, bæresjal har jeg også kjøpt Kaia. Ser for meg at det krever litt mer trening å bruke det enn tube. Også tenkte keg denne var grei å ha dersom jeg skulle ende opp med et keisersnitt. Lett å tre over hodet uten knyting.

 3. Du må bruke Tollvesenets valutakurs (for den uka som pakken ankommer landet = lurt å legge inn litt margin, siden du ofte ikke vet nøyaktig hva kursen vil bli). Hva du har betalt i nettbanken er ikke interessant for Tollvesenet. De forholder seg kun til sin valutakurs.

  1. onskemamma

   Jammen gjør de visst det, og nå fikk Norge litt inntjening på min bommert 😀

  2. Hmm merkelig at vi skal tippe og spå hvordan kursen er i fremtiden:p dette var jeg ikke klar over, takk for opplysningen:)

   1. onskemamma

    Jeg brukte DnB sin kurs. Den kan ha skilt seg fra Tollvesenet sin kurs. Man lærer så lenge man lever, men jeg er fornøyd med kjøpet altså.

 4. Ser kjempelurt ut! Og skulle jeg få nr 3 så skal(!) jeg bære på sykehuset. Men jeg torte jammen nesten ikke å løfte på minsten heller på sykehuset:p merkelig det, de virker så skjøre!! Har to fullbårne barn altså:p begge bært mye hjemme:) elsker bæretøy. Bra for ryggen min, kos og praktisk:)

  1. onskemamma

   Ja, har stor tro på nærheten i bæring Lisa. De har jo ligget under hjertet i ni måneder disse små, og det mest naturlige for dem må være å være tett, tett på tenker jeg.

 5. Tips: Hvis du ligger på grensen til 350 kr kan du mange plasser velge å betale i norske kroner. Da er du sikker! Ellers så ligger valutakursene toll-folkene bruker ute på det store Internett, det er ofte en liten forsinkelse i dem (ift de reelle valutakursene) om jeg ikke husker helt feil.

  1. onskemamma

   Godt tips. Det var dessverre ikke mulig her, men jeg er ganske sikker på at de hadde fått ned 0,5 GBP i pris om jeg hadde visst det og spurt om det.

 6. Ser helt nydelig ut, den tuben 🙂 jeg har ligget masse masse inntil den nyfødte på sida og ammet ammet ammet. Hadde ikke interesse for bæresjal de små timene jeg ikke gjorde det. Fra og med en uke ble det superhandy. Brukte elastisk bæresjal. Først to klønete forsøk, deretter rett på superekspertnivå (som med det meste annet i morsrollen) 😀 Godt med bæresjal når baby har luft i magen og er urolig. De sier det gir riktig stimulering og hjelper på i systemet. Kjøper forklaringen godt, da mine har alltid fått ro i magene med litt bæring i sjal.

 7. Linda og twinsa

  Husk at det er tollvesenet sin kurs som gjelder og ikke bankens vekslingskurs. De kan faktisk ilegge deg moms og fortollingsgebyr selv om du har betalt under 350,- Been there done that…

 8. Men jeg trodde babyutstyr var tollfritt?

  1. Morbær

   Har ikke sjekka selv, men det at det ev er tollfritt betyr ikke nødvendigvis at det er momsfritt.. og antar at det er momsen som er «synderen» her..

 9. Din lille bommert er med på finansiere den gode omsorgen du og barnet ditt får! Det er ikke så verst, som system. Synes jeg 🙂

  Ellers: Jeg bar min første fra han var to måneder, først da jeg fikk sjal til låns. Neste (som kommer i september) skal bæres fra start. Jeg tror tube er topp i starten, særlig for de som har litt mer former enn jeg har. Jeg kommer til å skaffe meg en Caboo, som er et slags ferdigknyttet elastisk sjal man bare trær over hodet som en genser. Anbefaler om du har lyst til å bære litt tett inntil også etter at tuben ikke funker lenger.

  1. onskemamma

   Ja, har faktisk kjøpt en brukt Caboo på Finn.no Lena. Må nok bruke litt mer tid på å lære meg en den denne tubetoppen. Enig i at omsorgen og nærheten får være verdt de ekstra hundrelappene. ❤

 10. Hadde tube, det var kjempe kos for mini og mamma’n, så gikk vi over til bæretøy ettervært, det er ikke mini så fornøyd med PR.dd, da han vil utforske verden med 2 bein planta godt ned på jorda:-P

 11. Inger-Lise

  Vi brukte mobywrap i starten, og gikk over til sele etterhvert. Så herlig å bære og ha de tett-tett inntil. Jeg har ei som aldri har samsovet (hun sovner ikke da, sovner når hun ligger alene) og da var det ekstra koslig å bære

  Så på instagram at du sliter med å finne gule klær til prinsessa. Beklager på forhånd om du går på en smell nå, men pomp delux har masse fint i gult nå i vårkolleksjonen sin 🙂

  1. onskemamma

   Å neeeii…må IKKE sjekke plomp delux. 😀

 12. Hudkontakt og det å være tett inntil har så enormt mange fordeler for både mamma og barn. Bedre temperaturregulering og søvn, mindre stressrespons, tidlig tilknytning og og barnet får i det hele tatt en mer skånsom overgang fra intrauterint liv. I tillegg er det gunstig for mors tilknytning og for produksjon av morsmelk. Barnefysioterapeuten vår sier at bæring i bæretøy hjelper barnet til å utvikle god balanseVinn-vinn for dere begge. Jeg jobber med for tidlig fødte og syke nyfødte barn og vi anbefaler dette til alle foreldre fra rett etter fødsel og så ofte og mye som mulig den første tiden. Lykke til i den spennende tiden som venter. Jeg gleder meg på dine vegne☺klem fra Lene

  1. onskemamma

   Ja, hudkontakt er viktig. Jeg jobbet i barnefysioterapitjenesten i nittenhundreogsteinøks. Derfra vet jeg ikke noe særlig om hudkontakt og balanse, men jeg vet at hudkontakt og også massasje kan gi økt myelinisering, og derav også bedre hjerneutvikling. Vi får si at 284 ekstra kroner var helt innafor :o)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *