Hvem er du, lille prinsesse?

Det er den aller siste dagen i april 2017. I morgen kommer mai – den fine vårmåneden da du kanskje blir født. Min lille, ukjente prinsesse.

Mammaen din lurer sånn på hvem du er, der du ligger og venter – rett bak huden. Du er fullt og helt til stede – samtidig på et vis langt unna.

Hvem er du, lille, nye menneskebarn?

Du som kommer gjennom meg, men ikke fra meg. Du som er bare deg – som alle menneskebarn er, men kanskje tenker vi mer på det nå. For vi vet at du ikke vil arve mine ansiktstrekk eller mitt temperament.

Hvordan ser du ut? Hvilke farger har du? Er du blond, mørk eller kanskje rødhåret? Blir du født med litt hår, eller helt uten? Vil øynene dine, som er blå når du fødes, forbli blå gjennom livet eller vil de langsomt skifte til grønt, grått eller brunt?

Hva vil du like og mislike? Hvilket temperament er du født med, og hvilken personlighet vil tre frem? Er du viljesterk eller medgjørlig – eller kanskje begge deler på en gang? Er du tålmodig eller utålmodig? Ekstrovert eller introvert? Engstelig eller uredd?

Vil du vokse opp og ønske å gå på basket eller ballett? Kickboksing, håndball, svømming eller kanskje vil du spille i korps? Vil du snakke som en foss og synge i dusjen, eller rolig og tilbakelent betrakte de andre mens de skravler i vei?

Vil du, med hjelp av meg, finne en god måte å leve med din egen historie på? Vil du savne det å ha en pappa i hverdagen din? Vil du klandre meg for valgene jeg tok på dine vegne?

Vil du trives i barnehagen om et års tid?

Så mange tanker. Så mange spørsmål. Svarene har bare du.

Alt jeg vet er at jeg skal stå bak deg – rett bak – med undring, beundring, støtte, heiarop og kjærlighet. Velkommen, du ukjente, elskede barn. Min fine, lille datter.

8 kommentarer

 1. Så vakkert Tina. Her triller tårene. Prinsesse A får den beste mammaen hun kunne bedt om.

 2. Cathrine Pedersen

  Så vakkert! Tenker at det skal helt fint med prinsesse A, men en så klok og reflektert mamma! ❤️

 3. Monica Tomtsveen

  Jeg er sikker på at du får verdens mest perfekte datter, husk at det er du som former henne gjennom oppveksten uansett hva slags gener hun har Det jeg er helt sikker på er at du blir verdens beste mamma uansett, kanskje kommer det en pappa inn i livet deres etterhvert Det med gener som ikke stammer fra deg tror j ikke har noe å si i dagens samfunn, dere vil finne deres egen vei å leve livet på PrinsesseA er super heldig som får nettopp deg som mamma, som det flotte menneske du er❤️

  1. Morbær

   For en fin kommentar, Monica!

 4. Karoline

  Så nydelig skrevet. Undring; opphavet til dypere refleksjon og selvinnnsikt.

  Selv om genene til prinsessen din kanskje ikke kommer direkte fra deg, så hadde hun heller aldri vært hær om det ikke var for akkurat DEG. Hennes fine, gode mamma

 5. Så nydelig , Tina ❤. Dette vet vi litt om ❤❤.

 6. ❤️❤️

 7. ❤❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *