Hjelp, det funker ikke! Gode tips mottas med takk.

Prinsessen og mamman liker å være på farten. Vi må være litt (mye) på farten ganske enkelt, ellers forgår vi av ensomhet og kjedsomhet. Familien vår bor i Telemark (og i Athen og på Rhodos), venner bor på Hamar, i Skien, Tønsberg, Bergen, på Jeløya, Gjøvik, Lillehammer og Hønefoss.

Vi pakker gjerne bilen (ok, enn så lenge må nok mor stå for pakkingen alene altså) og putrer av sted på tur. Denne uka har vi vært på Gjøvik, Hamar, i Hallingby og på Majorstua for å møte venner og kjente.

Vi kunne tenke oss å ta mAnge flere turer til venner og kjente i Norge og etter hvert også bilferie utenlands…men den bilen…kremt. Altså, jeg er utrolig takknemlig over å ha en bil som går fra A til B. Det er jeg.

Samtidig er det bare å stadfeste at en rustholk av en Toyota Yaris 2001-modell (eller er det 2002 mon tro?) ikke er det beste med en småttis i livet. Den er ganske enkelt et nummer eller to for liten. I tillegg savner mor aircondition for prinsessen, og servostyring for seg selv.

Understellet til vogna går i bagasjerommet – på millimeteren. Det er når hjulene er demontert. Da går det ikke noe særlig mer enn en vanlig bærepose i tillegg inni der. Bagdelen til vogna stroppes fast i bilbeltet i baksetet. Setebeltet er også akkurat langt nok – på millimeteren. Det må trekkes helt ut før bagen settes fast. Glipper jeg det så mye som en centimetet i det jeg lener meg over bagen og leter etter den delen der beltet klipses fast funker det ikke, og må spoles helt tilbake før jeg starter på nytt…og på nytt. Men det går – til slutt. Da er den ene delen av baksetet fylt opp. Det andre baksetet er inntatt av prinsessen i sitt bilsete. I forsetet går vår lille, sammenleggbare reiseseng. Sånn! Da kan du kanskje regne deg frem til at det er fint liten plass igjen i bilen. Vi skal jo gjerne ha med oss bleier, klær og andre ting også. Bitte små mennesker tar jammen ganske stor plass.

Det går altså, så vi kommer oss heldigvis på tur, men det går som et veldig møysommelig puslespill. Et puslespill med brikker som er akkurat litt for store til å passe sammen, men så går det til slutt å pusle dem likevel – når du bare prøver flere ganger. Hvis du har flaks. Eller pusler med hammer.

ønskemamma ønskebarn livetspuslespill håp drømmer prøverør

Allerede har nemlig puslespillet inneholdt for mange brikker flere ganger. Så har vi ikke fått med oss vippestolen, gaven til mormor, den blomsten vi gjerne skulle gitt bort etc. Det er litt dumt.

Siden vi forhåpentligvis kommer til å fortsette å elske å være på farten er det bare å innse: vi trenger en ny bruktbil. Det har vi på ingen måte råd til – i alle fall ikke på lenge – men vi tenkte å begynne å se oss om på Finn allerede. Det er greit å orientere seg litt liksom.

Men hva skal vi se etter?

Mor har ikke peiling. Virkelig ikke! Hun vil (selvsagt) unngå diesel. I tillegg må vi se etter noe som definitivt er større enn en Yaris, men samtidig ikke veldig stort. Mor har nemlig en dybdesynsfeil (true story) og er elendig på å bedømme om det er plass til å parkere. Det vet de fleste jeg kjenner…for å si det sånn. Hehe! Bilen kan dermed ikke være alt for lang.  Mor liker i tillegg å sitte litt høyt. Det gir bedre oversikt.

Vår neste bruktbil må også være trygg, og den må være relativt rimelig med tanke på drivstofforbruk, servicekostnader etc. OG i innkjøp. Med mindre vi vinner i Lotto (men da må vi kanskje begynne å spille når jeg tenker meg om.)

Har du noen gode bruktbiltips? Jeg er helt talentløs når det kommer til kunnskap om bil. Kunne tenke meg en Golf (for jeg var veldig glad i min forrige bil som var en Polo), men de er gjerne litt dyre. Er det noe annet vi kan se etter som kunne dekke våre behov tro? En Skoda Fabia kanskje?

Eller Skoda Roomster? Hyundai i40? Honda jazz? Citröen C3? Nissan? Renault? …eller noe helt annet?

Jeg har ganske enkelt ikke peiling, men det har kanskje du? Har du en bil du trives med i småbarnslivet? Eller kanskje en du fant ut at ikke fungerte? Gode bruktbiltips mottas med takk!

…og du, i neste innlegg kan jeg jo skrive litt nettopp om vår siste utflukt i bil. Utflukten, eller miniferien kanskje, varte i tre fine dager.

94 kommentarer

  1. Gretchen

    Slår et slag for Toyota Auris. Romsligere enn yarisen og billige reparasjoner! Synes den er god å kjøre også 🙂

    Hva med å skru av airbag og sette prinsessen i passasjersetet foran? Det er visstnok en trygg plasssering i bilen. (Du kan jo eventuelt sjekke med «bilstoler»-gruppen på Facebook. Mange med god kompetanse på sikring i bil der!) Da kan du jo legge flere ting på gulvet i baksetet og feste med et lastenett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *