Hjelp, det funker ikke! Gode tips mottas med takk.

Prinsessen og mamman liker å være på farten. Vi må være litt (mye) på farten ganske enkelt, ellers forgår vi av ensomhet og kjedsomhet. Familien vår bor i Telemark (og i Athen og på Rhodos), venner bor på Hamar, i Skien, Tønsberg, Bergen, på Jeløya, Gjøvik, Lillehammer og Hønefoss.

Vi pakker gjerne bilen (ok, enn så lenge må nok mor stå for pakkingen alene altså) og putrer av sted på tur. Denne uka har vi vært på Gjøvik, Hamar, i Hallingby og på Majorstua for å møte venner og kjente.

Vi kunne tenke oss å ta mAnge flere turer til venner og kjente i Norge og etter hvert også bilferie utenlands…men den bilen…kremt. Altså, jeg er utrolig takknemlig over å ha en bil som går fra A til B. Det er jeg.

Samtidig er det bare å stadfeste at en rustholk av en Toyota Yaris 2001-modell (eller er det 2002 mon tro?) ikke er det beste med en småttis i livet. Den er ganske enkelt et nummer eller to for liten. I tillegg savner mor aircondition for prinsessen, og servostyring for seg selv.

Understellet til vogna går i bagasjerommet – på millimeteren. Det er når hjulene er demontert. Da går det ikke noe særlig mer enn en vanlig bærepose i tillegg inni der. Bagdelen til vogna stroppes fast i bilbeltet i baksetet. Setebeltet er også akkurat langt nok – på millimeteren. Det må trekkes helt ut før bagen settes fast. Glipper jeg det så mye som en centimetet i det jeg lener meg over bagen og leter etter den delen der beltet klipses fast funker det ikke, og må spoles helt tilbake før jeg starter på nytt…og på nytt. Men det går – til slutt. Da er den ene delen av baksetet fylt opp. Det andre baksetet er inntatt av prinsessen i sitt bilsete. I forsetet går vår lille, sammenleggbare reiseseng. Sånn! Da kan du kanskje regne deg frem til at det er fint liten plass igjen i bilen. Vi skal jo gjerne ha med oss bleier, klær og andre ting også. Bitte små mennesker tar jammen ganske stor plass.

Det går altså, så vi kommer oss heldigvis på tur, men det går som et veldig møysommelig puslespill. Et puslespill med brikker som er akkurat litt for store til å passe sammen, men så går det til slutt å pusle dem likevel – når du bare prøver flere ganger. Hvis du har flaks. Eller pusler med hammer.

ønskemamma ønskebarn livetspuslespill håp drømmer prøverør

Allerede har nemlig puslespillet inneholdt for mange brikker flere ganger. Så har vi ikke fått med oss vippestolen, gaven til mormor, den blomsten vi gjerne skulle gitt bort etc. Det er litt dumt.

Siden vi forhåpentligvis kommer til å fortsette å elske å være på farten er det bare å innse: vi trenger en ny bruktbil. Det har vi på ingen måte råd til – i alle fall ikke på lenge – men vi tenkte å begynne å se oss om på Finn allerede. Det er greit å orientere seg litt liksom.

Men hva skal vi se etter?

Mor har ikke peiling. Virkelig ikke! Hun vil (selvsagt) unngå diesel. I tillegg må vi se etter noe som definitivt er større enn en Yaris, men samtidig ikke veldig stort. Mor har nemlig en dybdesynsfeil (true story) og er elendig på å bedømme om det er plass til å parkere. Det vet de fleste jeg kjenner…for å si det sånn. Hehe! Bilen kan dermed ikke være alt for lang.  Mor liker i tillegg å sitte litt høyt. Det gir bedre oversikt.

Vår neste bruktbil må også være trygg, og den må være relativt rimelig med tanke på drivstofforbruk, servicekostnader etc. OG i innkjøp. Med mindre vi vinner i Lotto (men da må vi kanskje begynne å spille når jeg tenker meg om.)

Har du noen gode bruktbiltips? Jeg er helt talentløs når det kommer til kunnskap om bil. Kunne tenke meg en Golf (for jeg var veldig glad i min forrige bil som var en Polo), men de er gjerne litt dyre. Er det noe annet vi kan se etter som kunne dekke våre behov tro? En Skoda Fabia kanskje?

Eller Skoda Roomster? Hyundai i40? Honda jazz? Citröen C3? Nissan? Renault? …eller noe helt annet?

Jeg har ganske enkelt ikke peiling, men det har kanskje du? Har du en bil du trives med i småbarnslivet? Eller kanskje en du fant ut at ikke fungerte? Gode bruktbiltips mottas med takk!

…og du, i neste innlegg kan jeg jo skrive litt nettopp om vår siste utflukt i bil. Utflukten, eller miniferien kanskje, varte i tre fine dager.

94 kommentarer

 1. Julie Markussen

  Jeg er ikke mor, så jeg vet ikke om jeg får plass til barnevogn – men i min lille søte polo fra 2004 får jeg plass til et passelig stort hundebur til 2 små hunder, min (veldig) lange mann, en subwoofer og alt av pikkpakk vi trenger på tur – og vi har gjerne med oss et helt lite flyttelass når vi skal på helgebesøk
  Den er veeldig gjerrig på drivstoff(1,4l automatgir) og koster meg nesten ingenting i kaskoforsikring. 🙂

  1. onskemamma

   Ja, Polo var min forrige bil Julie. Var veldig godt fornøyd med den, men nå tror jeg den blir i minste laget. Nettopp det at jeg var så fornøyd med den gjør at Golf kjennes som det kunne være et godt valg.

 2. Med store barn og litt bedre økonomi byttet jeg ut fabian min i en toyota verso-s. Var på utskikk etter toyota sin urban cruiser i lilla, men de er gått ut av produksjon, så da ble det verso-s i lilla. Høy liten bil med enorm plass innvendig. Kan fjerne ene baksete så er plass til mye baggasje også i høyden, pluss at baksete også er mulig å flytte på, både sete og rygg bak er beveglige, noe som kan gi større baggasjerom, og for slike som oss som er høye, også gir kjempegod plass til beina både forann og bak. ( sitter guttungen på 195 foran og jeg på 181 bak, så har jeg meget god plass til beina) da bilen jontoknover fornurban cruiser, regner jeg med den har de samme egenskapene og litt billigere siden min bil kom i 2015. Den bør du i såfall sjekke ut. Også er det jo et pluss at bilene faktisk kommer i lilla

  1. onskemamma

   Takk for tips Line. Alt som kommer i lilla må vel sjekkes ut. Hehe!

 3. Jontoknover betyr, jo tok over fra urban….

  1. Måtte google litt, og det er den nye typen verso s jeg snakker om altså. Den gamle typen vet jeg ikke noe om, men den tok vist ikke over for urban cruiser som jeg trodde.

 4. Camilla

  Hei!
  Nå har ikke jeg små barn lengre, mine gutter er 7, 10 og 13 år. Da de var små hadde jeg alltid stasjonsvogn og det var veldig praktisk mtp vogn og alt som skal være med på tur. Nå har jeg en Peugeot 308 sw 2011 modell. Den er mindre enn en stasjonsvogn, men fortsatt romslig og det er god plass til vogn ++ i bagasjen. Noe jeg aldri hadde da mine var små, men som er veldig praktisk om jeg har med tantebarn er isofix til barneseter. Jeg sitter veldig godt i den, har god oversikt, den bruker lite drivstoff og jeg har ikke hatt noen problemer med den. Lykke til med bilkjøp!

  1. onskemamma

   Takk for tips Camilla. Skal sjekkes.
   Isofix er et must. Det har vi faktisk – nesten utrolig, men det er suverent.

 5. Camilla

  Den har forresten også både aircondition, servo og god lyd i høytalerne sine

 6. Sjekk ut Peugeot på finn, velg kombi 5 dørs i søket, da får du opp mange ulike modeller og størrelser(tolker det dit at du ikke vil ha stasjonsvogn?). Mye bil til fin pris og det mest positive er at service og eventuelle reparasjoner ikke vil koste skjorta. Generelt lite rust på de også, det er jo det store minuset til både VW og Skoda. Ellers har vi Nissan selv og er veldig fornøyd med den, det må nevnes at mannen min tidligere nissan mekaniker noe som gjør at kostnadene med bilen blir forholdsvis lave men de er uansett mye rimeligere enn mange andre bilmerker. Nissan Pulsar er jo veldig fine og det er vistnok lite feil med disse, ellers har du Qashqai men da er du over på liten SUV. Det finnes jo så mange biltyper der ute så det er neimen ikke enkelt å komme frem til en 🙂

  1. onskemamma

   Sant Thea, det finnes så utrolig mange modeller. Ikke lett for meg som ikke har snev av peiling. Du har rett – vil helst ikke ha stasjonsvogn. Får ta en titt på Peugeot også.

 7. Camilla

  Hyundai I40 er en stor stasjonsvogn. Nettopp solgt min og byttet til en toyota avensis. I40 er større med bedre plass til bareseter. Tror vel ikke du har behov for så stor plass som det er i I40. Det har vært vår familiebil på 4 uten problem.

  1. onskemamma

   Stemmer – stor stasjonsvogn blir for stort for oss.

 8. Karianne

  Nissan Leaf har vi nå. Kan kjøre ganske langt før den må lade og har plass til barnevogn, to voksne og to barneseter. Koster jo ikke noe særlig i drift kan man si. Den har ryggekamera 🙂

  1. onskemamma

   Flott bil, men el-bil er ikke aktuelt for oss denne gangen – verken med tanke på pris eller rekkevidde. Mormor bor i Skien, så vi kommer ganske ofte til å kjøre Oslo-Skien. Det tar to timer.

 9. Hva med Chevrolet Nubira? De har både stasjonsvogn og sedan. Rimelig bruktbil. Vi liker i allefall vår godt 🙂
  Good plass til barnevogn og annet en måtte ønske. Vi har sedan.

  1. onskemamma

   Den har jeg aldri hørt om Berit. Takk for tipset. Skal sjekkes ut!

 10. Tipser litt sånn generelt på vegne av mannen min her, for jeg har null peiling selv!
  Hvis du skal ha noe som er billig i drift og som sjeldent må på verksted er f.eks Toyota å anbefale, de kjører og går uansett og de har sjeldent feil. Japansk er generelt bra, mens franske biler oftere må på verksted. Volvoer det er litt størrelse på er veldig bra mtp sikkerhet (regner med at du føler V70 blir for stort, men der er du jammen trygg også! I de litt eldre modellene vel og merke. Skal faktisk kjøpe meg en sånn selv om ikke lenge, til meg og prinsessen på 1 år ;))
  Vet at dette er litt utenom hva du spurte om, men siden mannen min har jobbet i bilutleie i 30+ år har han ganske mye erfaring med hvilke biler som må mye eller lite på verksted 🙂

  1. onskemamma

   Ja, det er det fine med Toyota – de går og går ofte. Har jo en nå. Det har vært lite trøbbel med Yarisen, med unntak av at den ligger dårlig på veien. Blåser jo nesten av i litt vind. Hehe!
   I Volvo sitter jeg for lavt synes jeg. Har nylig prøvd en. Vi har ikke råd til å bytte bil på en god stund, men fint å sondere terrenget litt. Takk for innspill.

 11. Golf sportsvan er liten men romslig, man sitter litt høyere og har stort bagasjerom

  1. onskemamma

   Ser kjempefin ut, men alt for dyr for oss dessverre.

 12. Katrine

  Får du sjans til en Honda jazz hadde jeg uten tvil gått for det. Mine foreldre har og jeg har kjørt den mye. MASSE plass! Har flyttet med den flere ganger og de har hatt den tur/retur Spania flere ganger. Det er som en liten varebil! I tillegg snur den på en femøring, sprek motor bruker nesten ikke bensin (de har hybrid-versjonen) og den har vunnet flere best i test på sikkerhet. Jeg vet ikke hva budsjettet evt er, jeg har akkurat kjøpt en Suzuki Alto (samme str som din, ikke kjøp den) for jeg hadde ikke råd til en jazz. Men den er verdt å sjekke ut!
  Om ikke, hva med er Toyota yaris verso? Det er varebil versjonen av din. Stort bagasjerom med andre ord. Min kusine/sambo har akkurat kjøpt en (kostet 50 000 brukt, gått 100 000 km, som er LITE for en Toyota). De er strålende fornøyd!

  1. onskemamma

   Takk for gode innspill. Ja, ser ut som brukt Honda jazz med passelig kilometerstand ligger på 70-80 000. Det er nok litt i overkant tror jeg. Varebilutgaven av min er jeg skeptisk til. Den ser fin ut, men Yarisen ligger så dårlig på veien at jeg helst ikke vil ha en avart av den. Må ut for å se litt på en jazz en dag tror jeg….

   1. Katrine

    Ja, gjør det. Sjekk om du kunne prøvekjørt en. Det jeg liker med jazz er at du sitter litt høyere og har god oversikt. Høyt bagasjerom, så enkelt å ta varer ut/inn. Den ligger godt på veien og suveren å snu/rygge med (jeg er ikke fan av å rygge/parkere, men er helt ok med denne) og ikke minst det at den har gjort det stabilt godt på sikkerhets tester over flere år (sjekk ut Honda jazz crash test på YouTube). Dessverre er de litt dyr, men du får samtidig mye bil for pengene. Ellers fikk jeg et råd fra en venninne som KAN bil, kjøp japansk merke! Da er du nesten sikret kvalitet, slitesterk bil, som holder lenge.
    Masse lykke til! Spent på hva det etterhvert blir!

 13. Vi har en Kia C’eed stasjonsvogn, de kommer også i sedan og Kia har mange andre gode modeller også. Vi er råfornøyd, utrolig driftssikker og god bil. Kia er litt mindre kjent i Norge, men er virkelig på vei opp. Det aller beste med Kia er at de har 7 års nybilgaranti og er i tillegg rimelige. Vi kjltr vår brukt (5 år gammel) og har hatt den i 2,5 år nå. Har aldri betalt mer enn noen 1000-lapper i service. Har opptil flere ganger fått dekket ting på garantien, utrolig deilig!

 14. Citroen Berlingo! Der kan du løfte vogna rett inn, hehe. Suveren på sittehøyde. Fantastisk bagasjerom. Savner’n!!!!! Men kjører Citroen C4, og gubbenhar C Cactus. Je t’aime Citroen! I dag har jeg kjørt VW Beetle. Null plass whatsoever…..

  1. onskemamma

   Den så fin ut Anita (googler), men ser ut til at det selges lite av dem brukt.

 15. Camillla

  Vi har en eldre Volvo V70 og er kjempe fornøyd. Den er driftssikker. Får også inn vogna uten å ta av noe. Og har i tillegg halve bagasjerommet igjen til andre ting. Men jeg sitter litt lavt i den. Lykke til 😉

  1. onskemamma

   Takk for tips. Synes jeg sitter alt for lavt i de. En bekjent av meg kjøpte nettopp en.

 16. Inger Lise

  Hva med å kontakte en bruktbilforhandler og høre om de har en ekstra god deal til deg? Forteller du bakgrunnen for hvorfor du trenger bil slik du forteller det her er jeg sikker på at du får litt ekstra sympati. Og så er du jo blogger og kan gi litt reklame til gjengjeld for god pris? Og er det ikke tryggere å kjøpe bruktbil på den måten, i stedet for privat?

 17. Sherrill

  Have you looked for a roof rack for the car? Simple enough to put on and will allow you to keep inside of car clear of stuff.

  1. onskemamma

   Good thinking Sherrill. Have not looked, but think we will need another car next summer – Rolf rack or not. Getting old and very rusty this little lady.

 18. Uansett hvilken bil du vurderer vil noen mene noe positivt om den mens andre mener noe negativt.
  Vil anbefale deg å se på litt forskjellige modeller i virkeligheten.
  Tenk på hvordan det blir med et større barnesete og eventuelt benplass i forsetet.
  Jeg vil anbefale Opel Astra, eventuelt Opel Insignia men den er endel større. Audi A3 og A4 er også gode biler men koster mer.
  Golf er en grei bil, men jeg syns den blir hakket for liten med vogn baki.

  1. onskemamma

   Ja, vi må titte i virkeligheten selvsagt men fint med tips om hva vi kan se på. Prismessig er ikke Audi aktuelt for oss, selv om det er gode biler. Opel kan jeg ta en titt på. Takk for tips!

 19. Vi har kjørt en Golf IV frem til nå. Har akkurat plass til en Emmaljunga i bagasjerommet! For vår del som er tosammen ble det litt trangt i forsetet for mannen med et bakovervendt barnesete bak, og vi har begynt å planlegge nr to.

  For deg som er alene og ikke skal ha flere barn tror jeg en Golf vil passe deg ypperlig!
  De er små, driftsikre, billige og forsikre, ligger godt på veien og er ikke minst billige å kjøre!

  1. onskemamma

   Tusen takk for innspill Pia. Fint å høre, for vi kunne virkelig tenke oss en Golf.

 20. Gunhild

  Skjønner godt du trenger større bil! Selv har jeg en golf plus -07 modell, og er veldig fornøyd. Bilen betalte jeg 75.000 kroner for nå i våres, og jeg synes det er mye bil for pengene. Greit bagasjerom (har dog ikke forsøkt med barnevogn, da min prinsesse har sluttet med det), VELDIG god bakseteplass, har hatt tre voksne bak der, og de hadde god plass både til romper og bein. Hele «baksetesofaen» kan trekkes 10-15 cm frem, noe som gir litt mer bagasjeromsplass og det er fremdeles god beinplass til passasjerer bak. I tillegg har den god kjørekomfort, og gjerrig på bensinen. Motoren på min er bare 80 hk, så jeg tar ikke veldig mange forbikjøringer, for å si det sånn, men det er nok akkurat derfor den er gjerrig på bensin også. Den er rimelig å forsikre, ca 3000 i året, med full bonus vel og merke. Lykke til i jakten, det er en enorm jungel der ute!

  1. onskemamma

   Takk for tips Gunhild. Kunne tenke meg en Golf altså.

   1. Gunhild

    Ja, det er veldig gode biler. Men vil anbefale en plus-da denne er mye mer romslig og med høy sittestilling i forhold til en vanlig golf.

 21. Kan anbefale Renault Captur, hadde den de første mnd med mini, billig og topp bil. Har samme vogna som deg, fin fin plass. Så gikk leasingen ut og jeg har nå byttet til Peugeot 2008 (leaser enda, ca 2000,- i mnd) og den er helt gull. Får med oss masse, litt trangt i passasjersetet forran pga setet, men det er jo bare meg og mini så det er null stress Lykke til med valget!

  1. onskemamma

   Tusen takk for tips Guro – skal sjekkes.

 22. Vi er en familie på 4 med to biler i stallen, men da vi skulle bytte bil nr 2 var vi på jakt etter mye av det samme. En liten og nett bil, som har god plass inni, er litt høy, og praktisk. Vi kjøpte en Nissan Note 2006-modell for 50′ kr. Baksetet kan skyves fram og tilbake etter behov, og det går fint bilstoler der. Bagasjerommet er ikke fryktelig stort, men vår babyjogger city elite går iallefall fint.. Og den er litt høy så man har god oversikt (hilsen en som også har dybdesynsfeil og synes parkering er noe styr).

  1. onskemamma

   Takk for tips Silje! Den har jeg aldri hørt om, så den skal jeg jammen sjekke ut. Dybdesynsfeil er noe dritt. Hehe!

   1. Anneli

    Jeg har også en Nissan Note. Det en ganske romslig småbil, hvis man kan si noe sånt. Jeg har en ganske stor vogn, og Simo kombi med bag’en påmontert går i bagasjerommet, men hjulene må tas av. Da er forsåvidt ikke bagasjerommet på max størrelse, kanskje det går med hjulene på hvis jeg skyver baksetet helt frem. Videre kan man stable enda litt mer bagasje i høyden. Kjøpte den brukt for to år siden, og den har fungert bra. God å kjøre, lett å parkere, AC og isofix selv på min som er 11 år gammel. Men jeg må nok vurdere takboks hvis vi skal på langvarig ferietur 🙂

 23. Ann-Karin

  Nissan Leaf! Utrolig økonomisk, bare flirer for meg selv når jeg ser dieselprisene og suser forbi. Hurtiglading langs hele e18 og sikkert veiene oppover på Østlandet også. Deilig bagasjeplass, og kamera på alle sider, så du ser bilen fra fugleperspektiv når du rygger. Helt konge!!!

  1. onskemamma

   Flott bil (kjenner flere som har) men el-bil blir ikke aktuelt for oss denne gangen, verken med tanke på pris eller rekkevidde.

 24. Ser virkelig utfordringene dine her, altså. Vi har en hyundai i40, som du nevnte, i premium versjonen. Da får man nemlig soltak, noe våre barn (3 år og 5 mnd) elsker. Det er en rimelig bil (i alle fall med tanke på hva du får for pengene). Vår er disel, men det finnes sikkert uten også. Den er stoooor, man får tilogmed tatt seg en handletur på ikea med vogn og bilsete (testet forrige uke) hehe. Lykke til med kjøp etterhvert ☺️☺️

  1. onskemamma

   Takk for tips Adele. Den er hele 477 cm lang ser jeg. De blir for stort for mor altså. Soltak er gøy!

 25. Jeg tror du må finne ut *hva* du trenger/ønsker først, og så lete etter merker etterpå.
  Bensin/hybrid/elbil? Elbil er dyrere i innkjøp, men du sparer inn penger på drift.
  Stasjonsvogn? Du har kjøpt en skikkelig stor vogn… tenker du å ta med den i bilen ofte de neste tre-fire årene, ville jeg hatt stasjonsvogn. Eller tenker du å bruke den reisevogna du ønsker deg? Vil den da i tilfelle være brukende på vinterføre?
  Hva er viktigst av de tingene du nevnte i innlegget ditt? Hva kan du evt droppe? Den perfekte bilen finnes ikke!
  Har du merkeverksted i nærheten? Hvilke? Det er viktig i hverdagen, når du står der med barn, full jobb, barnehage, og bilen må på service/verksted…
  Tenk på reparasjoner! Hjelper ikke at bilen er billig hvis verkstedregningene raser inn. Kjøp et merke som er kjent for å være driftssikkert. Jeg betalte akkurat 12k for at vår bil nummer to skal komme gjennom EU-kontrollen. Du ønsker ikke mange slike regninger på en billig bil… det skal ikke mange slike runder til før det hadde lønt seg å skrote den.

  Når du har gått gjennom dette, og funnet ut hva budsjettet er, tar du kontakt med bilhandlere som har de aktuelle merkene, og hør hvilke modeller de mener kan være aktuelle for deg.

  1. onskemamma

   Verken elbil eller hybrid er aktuelt for oss. Elbil grunnet rekkevidde – hybrid grunnet pris. Resten tror jeg står passelig godt beskrevet i innlegget. Driftssikkerhet er viktig. Der har jeg vært fornøyd både med VW og Toyota. Bilen vår er EU-godkjent frem til neste sommer, men DA, ja da må vi nok bytte ut lille, rustne Ramona.

 26. Caroline

  Vi har en superb(hangarskip som det blir kalt ) og en i40 stasjonsvogn som konebil 🙂 Veldig fornøyd! Både med plassen, prisen og den er billig i drift 🙂

  1. onskemamma

   Herlig! Takk for tips, men tror ikke jeg klarer å navigere et hangarskip med min dybdesynsfeil. Hehe!

 27. Pappaen min sier alltid at til enslige kvinner er Toyota det mest driftssikre og med minst feil på. Ville gått for en brukt Toyota i den størrelsen du ønsker. Mye bil for pengene!

  1. onskemamma

   Ja, kanskje det. Er bare ikke særlig fornøyd med Yaris jeg har nå. Den er driftssikker, men ligger så dårlig på veien. VW Polo som jeg hadde før var bedre å kjøre.

 28. Kristin

  Jeg har en Toyota auris hybrid. Liten og nett, passe futt i motoren, plass til både babybilstol og bilstol for litt større barn i baksetet, og får plass til en emmaljunga Edge med babybag i bagasjerommet. Edge’en er vel en av de største vognene som fins, så jeg er fornøyd med det. Får i tillegg pakka endel rundt vognen, så det er god nok plass. Den er jo ikke den aller billigste bilen, men min erfaring er at man gjerne sparer endel på det at man slipper en god del verkstedregninger i løpet av årene.

  1. onskemamma

   Ja, en hybrid hadde virkelig vært et ønske Kristin men det får vi garantert ikke råd til.

 29. Vi har akkurat kjøpt oss ny e-golf og er veldig fornøyd med valget. Vi har faktisk vært på teltferie i sommer med våre barn på 2 og 4 år med den bilen. Så bagasjeplassen er jeg veldig overrasket over. Vi hadde med 6-mannstelt, soveposer, luftmadrasser+++ og bagasje til 4 personer, og det gikk strålende. Golf er også veldig god å kjøre syns jeg Finnes jo både som el, hybrid og bensin, så noe til alle behov Når vi kjøpte ble vi fortalt at golfen ble større og større for hver modell, så nyere modeller er nok bedre bagasjeplass i enn de som er litt eldre. Lykke til med valget – bruktbil er fryktelig vanskelig! Håper du finner en bil til deg og prinsessen som dere kan trives med i mange år

  1. onskemamma

   Så bra å høre Marita. Prismessig må det bli bensin for oss, selv om hybrid er ønsket. Ja, neste bil skal vi forhåpentligvis ha i maange år, og hele prinsessens barndom, så vi får gjøre litt skikkelig research.

 30. Christine Steen-Dragsnes

  Skoda Mye bil for mindre penger. De blir produsert av vw. Så er av god kvalitet. Enkle og vedlikeholde. Så har be bedre plass inni en samme biler i samme klasse ☺️

  1. onskemamma

   Ja, vet at VW produserer Skoda, noe som gjør det interessant. Fint å høre gode ord om den bilen.

 31. Med tanke på økonomi bør du kjøpe en bil som er noen år, men som ikke har gått så mye. Ca 8 år og under 90 000 km. Da får du en rimelig bil med lite verkstedutgifter og lavt verditap. F eks Opel astra. Unngå for all del franske biler pga mange feil og store verkstedregninger.

  1. onskemamma

   Ja 40, noen år med relativt lav kilometerstand er planen. Det er det jeg har gjort når jeg har kjøpt mine to forrige bruktbiler. Kjøpte begge på om lag 50 000 kilometer. Det har fungert fint.

  2. Etter noen år selger du bilen, for når den har gått en del og blitt noen år så koster det mer med alle verkstedregninger enn det gjør å kjøpe en nyere bruktbil igjen.

   1. Ja, da er vi enige 😉

   2. onskemamma

    ….eller skroter den. Det blir nok trolig realiteten for den vi har nå.

 32. Vi har Skoda, superfornøyd. Praktisk bil uten mye krøll. Mitt beste tips er å legge igjen reisesenga hjemme nå i starten, da vår prinsesse iallfall, sover like godt i vognbagen inne på soverommet.

  1. onskemamma

   Høres bra ut. Min prinsesse sover ikke så godt i vognbagen hvis vogna ikke er i fart, så den lille reisesenga må med. Skoda må sjekkes ut skjønner jeg.

 33. Karianne

  Du får jo litt bedre plass etterhvert som hun blir for stor til å ligge i bag også. Det merker man godt på bagasjen 🙂

  1. onskemamma

   Ja, det gjør vi – men fortsatt vil bare understellet på vogna gå i bagasjerommet. Så sportsdelen må inn i baksetet, akkurat som bagen.

 34. Vi ønsket oss en liten men praktisk bil, og gikk til slutt for en åtte år gammel VW Golf stasjonsvogn. Kan anbefales! Her er det plass til vogn og to store bager baki, pluss diverse poser og annet. Utrolig deilig å bare kunne slenge med litt ekstra ting som mini ønsker å ha med på ferieturen, som en sparkesykkel eller ei dukkevogn. Helt fantastisk kjørekomfort, og like enkel å parkere og manøvrere som vår gamle bil, lille Opel Astra, Og det kommer fra ei som virkelig ikke liker å rygge 🙂

  1. onskemamma

   Det høres bra ut Heidi. Ja, det hadde vært deilig å bare kunne slenge ting baki og dra på tur hit eller dit, uten å måtte pusle bagasjen hver gang.

 35. Mitt tips er bil med ryggekamera
  Veldig fornøyd med vår Nissan qashqai

  1. onskemamma

   Sant – det hadde vært lurt for meg Laila.

 36. Jeg hadde Skoda Fabia da vi bare hadde ett barn, syntes det funka veldig bra! Men kan også anbefale Nissan Qashqai, der sitter du veldig høyt og fint. Bilen er dessuten ikke så lang. Og den har ryggekamera

  1. onskemamma

   Å, tusen takk for innspill og tips. Ryggekamera hadde vært smart for meg :o)

 37. Er veldig glad i vår Ford. Lite tull med dem og ikke dyre deler hvis noe må byttes. Både Ford focus og Ford Mondeo finnes i flere str. God plass til bagasje uansett hvem man velger.

  1. onskemamma

   Tusen takk for tips Lene!

 38. Camilla

  Har du sett på Ford C-Max? Jeg har heller ikke greie på bil men denne har jeg vært veldig fornøyd med. Godt bagasjerom og du sitter relativt høyt i bilen☺️

  1. onskemamma

   Nei, foreløpig har jeg ikke sett på verken det ene eller det andre. Takk for tips!

 39. Prinsesse S

  Vi byttet fra Fabia til golf rett før prinsessen her kom siden det ble så liten plass i Fabia. Golf er merkbart større og føles som luksusbil i forhold til Fabia.
  Vi valgte diesel da vi ikke bor i Oslo og vi sparer mange 100 bare på drivstoff i forhold til bensin. De går også veldig billig. Den bruker mindre en Fabia.

  Fabia var veldig grei bil før vi byttet da men den er jo ikke stor. Det største problemet for oss var at det ikke var plass til en person i passasjersetet foran når baby bilsetet var montert bak der.

 40. Lexus CT 200h. God plass i bagasjerom for å være en så liten bil, romslig i baksetet og forsetet. Behagelig bil å kjøre. Brukte denne selv når jeg var i permisjon i fjor. Fungerte ypperlig! Veldig lite feil med disse bilene. Er hybrid i tillegg, så den er med automatgir.

 41. Jeg har ikke barn, men kan anbefale Opel Astra Combi-modellen(altså ikke stasjonsvogn, men golf-type bil)! Den finnes i mange forskjellige typer med forskellig ekstrautstyr. Jeg har diesel 2008-modell, men finnes i bensin(både nyere og eldre modeller, samme utseende) Er veldig fin størrelse å ha midt i byen, og har god plass i baksete og ikke minst bagasjerom. Lettkjørt og drivstoffgjerrig, samt billige deler og reparasjoner/service:) mye for pengene!

 42. Når snuppa mi var baby, hadde vi Wolgsvagen Touran. Elsket den bilen! God plass til vogna, og annet utstyr.
  Man sitter høyt, og den er oversiktlig. Lett å kjøre og parkere. Anbefales!
  Lykke til i biljungelen

 43. Inger-Lise

  Har hatt golf og skoda fabia. Litt forskjell i de er det, men på mange måter samme bil Anbafales. Jeg har nå en nissan leaf (vet den ikke er aktuell for deg) som konebil, og den er på str med golfen. Utrolig gode biler. For meg er faktisk ikke isofix så om å gjøre. Man kan ikke ha barn over 18 kg i isofix, og det er uaktuelt her i huset å snu barnet før 125 cm/ 25 kg, så da må man uansett ha beltefestet bakovervendt stol (jeg har valgt å ha isofix mellom babystol og beltefestet bakover). Men du kjøper vel uansett bil som er fr 2007 og fremover, og da er isofix standard. Beklager avsporingen

 44. Hei Tina! Jeg er en av disse «stille» leserene dine. Så først vil jeg si: Gratulerer så mye med Prinsesse A. Hun er helskjønn! Og godt å lese at du klarer å være så «herlig ærlig» om morsrollen! 🙂 Jeg vil gi Skoda Roomster et godt ord når det gjelder bilvalg, og jeg syns det har alt du spør etter! Rimelig i innkjøp og i drift, ekstremt god å kjøre og ligger godt på veien (også om vinteren), man sitter høyt i den og selv lave meg på 158,5 cm har god oversikt på veien. Og etter som baksetet også er ganske høyt, med store vinduer trivdes min frøken godt på biltur også. Ellers er den gull når det kommer til bagasjeplass. Vi fikk fint plass til klær og utstyr for en 2 ukers ferie for ett barn og to voksne. Jeg måtte sørgmodig vinke farvel til min Roomster i vinter da lillebror viste seg å være lillebror og lillesøster (og det ikke er plass til 3 barneseter i baksetet), ellers hadde jeg hatt den til den ble spiker. Både jeg og storesøster var like lei oss for det! Lykke til med valget! 🙂

 45. Hva med en mercedes b-klasse? Jeg kjøpte en brukt og en av grunnene til at jeg valgte den er at den er så god å kjøre og man sitter høyt og fint i den. I tillegg hadde den en fin pris og masse plass. Og en Mercedes kan jo gjerne gå en del km før den tar kvelden.

  Masse lykke til på jakten, håper du finner noe som passer helt topp for deg. Bruktbilkjøp er nesten litt som lotto føler jeg 🙂

 46. Opel Meriva er en veldig kjekk bil hvor man sitter høyt. Billig bil med overraskende mye plass i forhold til størrelsen sin. Vi hadde den med ett barn og fikk fint plass til vogn++ i bagasjerommet. Anbefales!

 47. Hva med en Mercedes A-klasse? Den er liten, men du verden så romslig den er inni! Vi pleier å spøke med at man har businessklasseseter i baksetet på den, det er virkelig gull verdt den dagen prinsessen skal over i ny bakovervendt bilstol, for de tar myyyye plass!) Min foreldre kjøpte en brukt Mercedes A-klasse i Tyskland for mange herrens år siden, og den har de ennå, anbefales på det varmeste!

 48. Victoria

  Mercedes B klasse som Erika sier. Kjøpte min samme dag jeg fikk lappen da jenta var 6 mnd, nå er hun to og jeg er enda stor fornøyd. Ikke vært innom verksted en gang. Billig å kjøpe, billig i drift, og ligger veldig fint på veien. Ser lite og kompakt ut på utsiden men føles stor og romslig inni. Trenger ikke ta av baggen på min emmaljunga Edge engang når den skal i trunken:) Var akkuratt på kjøretur 6 timer hver vei med to voksne, jenta, og en 8 åring og en på 14, da hadde vi med telt, vogn, reiseseng + Eneste minus er at Mercedes er dyr å forsikre men har du litt bonus er det nok ikke så ille:)

  1. Kathrine

   Jeg har også mercedes b klasse. Superfornøyd! Nå har min diesel men lavt forbruk. Den kan ha litt dårlig svingradius men sitter godt på veien, går godt og det er god plass i den. Urolig hva jeg og jentene får pakka i den av vogn og ting og tang. Du setter deg inn i bilen, ikke ned i den og den er god å kjøre. Jeg har ikke hadt noen problemer med min i de 3 årene jeg har kjørt den. Kjøpte den brukt. En annen viktig sak er at den tåler en trøkk om uhellet skulle være ute. Det siste er veldig viktig for meg da jeg i min jobb ser hvordan biler ser ut etter biluhell. Nå skal man helst ikke komme ut for biluhell men skulle man komme ut for noe vil jeg helst ikke sitte i en bil som klapper sammen som en blikkboks. Den er som nevnt litt dyrere i forsikringen men absolutt en bil du kan vurdere. Håper det ordner seg

 49. Hege Øverby Eikin

  Kanskje en sikkerhetsseleforlenger kan være en løsning på en av utfordringene enn så lenge? http://www.qxl.no/pris/bil-mc-baat/deler-tilbehoer/biltilbehoer/rekvisita/forlengelse-skjoet-til-sikkerhetsbelte-36cm/v/an817330182/

  1. onskemamma

   Yepp! God tanke. Akkurat det bestilte jeg meg faktisk på nett i går.

 50. Sjekk om du kan bli sponset? Kanskje det er noen der ute som kunne tenke seg å sponse en «moderne familie» med billigere bil mot annonse feks? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *