Reiseprinsessen på tur!

Tusen takk for gode biltips dere. Keep them coming! Honda Jazz og Skoda Fabia seiler opp som tankemessige favoritter så langt. Det er  endå lenge til vi økonomisk kan vurdere ny bruktbil, men nå skal vi i alle fall starte med å se på noen av modellene dere har tipset oss om. Vi planlegger å svinge innom ymse bruktbilforhandlere i månedene fremover.

Enn så lenge freser vi rundt i vår lille Yaris, og forrige uke oppnevnte jeg det fine minimennesket jeg bor sammen med til selveste reiseprinsessen. For jammen har hun vært en solstråle på tur – både hit og dit. Det vil si….hun har vært en solstråle i selskap med andre. I bilen sover hun heldigvis gjerne – eller hyler hvis vi får rødt lys eller stopper av andre årsaker. Stopp skal hun nemlig ha seg frabedt.

Vi tok først turen til Gjøvik, for å besøke Grethe og hennes sønn. Det var prat latter, grilling på den helt fantastiske balkongen med en diger, nybygget, innglasset paviljong. Og jammen kom selveste englekordirigenten, Monica, på besøk også. Så koselig!

Det var leker og hjemmelagde kaker:

Prinsessen fikk en boks med Duplo i gave (og så alt for mye annet). Hun kan jo ikke bygge den på over et år enda, men hun eeeeelsket esken. Den pludret hun og så på i over en time tror jeg. Små barn – små gleder.

Og jammen tok vi en tur på den flotte barnebutikken Enlger & Cowboyer også.

Der har de mye fint altså! Jeg skulle ikke kjøpe noe til verken meg eller prinsessen på tur. Den planen gikk rett i vasken, for å si det sånn. For hva hang der? Masse lekkert selvsagt, og blant det lekre – en gul strikket kjole og tilhørende cardigan. Der røyk vi på en smell gitt, eller….jeg da. Prinsessen var nemlig strålende fornøyd.

Til mitt forsvar hang det på salgsstativet, med 50% avslag. Hehe! Så nå trenger vi en anledning til å pynte oss.

Etter to netter på Gjøvik gikk turen videre til Hamar, der Onkel Morten, Tante Hege og «storebror og storesøster» Kristoffer og Nora bor. Mr.K er jeg fadder for. Alltid like koselig! Dere som har fulgt med vet at Hege var med både til Praha, under fødsel og på barsel. Hun har dermed fulgt prinsessen siden hun var bare et lite embryo, og det er så fint å tenke på. ❤️

Senere i uka gikk turen til Hallingby, der vi besøkte en tidligere kollega fra tida jeg jobbet på Hønefoss. Så koselig å skravle med folk en liker godt men ikke har sett på en stund. Det ble oppdatering på hennes jobbytte, skravling om så mangt, hjemmelaget pizza og levende lys. Så heldige vi er – jeg og min lille reiseprinsesse.

På Majorstua for å møte to fine gravidehøner var vi også. Begge får en liten jente innen de neste ukene. Så stas! Forrige uke fikk vi dermed kjent på minibilkløneriet mange ganger, når både prinsesse, vogn og bagasje skulle inn og ut og inn igjen og ut igjen av bilen, men vi kom oss på tur…og vi koste oss. Nå er setebelteforlenger bestilt. Kanskje det hjelper på det verste kløneriet.

Denne uka får vi hele tre fine besøk i heimen, og så skal vi jammenimeg pakke bilen og reise ut på tur igjen, prinsessa og jeg. Denne uka går turen til….Son! Der er jeg over hodet ikke kjent, men der tror jeg det er kjempefint. Vi gleder oss.

I et av de neste innleggene skal jeg vise deg et av våre supergode kjøp forresten – et som er med oss i bilen både hit og dit, og som er noe jeg håper vi kan bruke mange måneder enda.

12 kommentarer

 1. Kjersti

  Kommer du til å bruke bilen hver dag? Ellers kan du jo leie den ut på Nabobil når du ikke trenger den? Det gjør vi, og pengene strømmer inn. Finansierer hele bilen inkl bensin på den måten.

  1. onskemamma

   Ja, vi bruker bilen hver dag. Må ha bil til og fra jobb, så,det er ikke en løsning for oss selv om konseptet er fint.

 2. En renault clio er veldig grei. God plass både i baksete og bagasjerommet, til en rimelig pris! Gode og kjøre, samtidig som de bruker lite bensin! Verdt å sjekke ut

 3. Caroline

  Hvis du vurderer Skoda Fabia, men også har sansen for VW Golf ville jeg sett litt på Scoda Rapid. Vi hadde den frem til lillesøster ble født og den var helt topp for oss da vi kun hadde storebror. Litt større enn Fabia, litt større bagasjerom enn Golf (og mye billigere) og veldig god å kjøre. Lykke til på biljakt 😉

 4. Du har jammen fått deg en skikkelig godjente <3 nydelig er hun. Verdt ventingen 🙂

 5. Hadde Honda jazz tidligere. Kjempefornøyd. Genialt med sete som kunne brettes opp for å frigjøre gulvplass. Fikk plass til det utroligste i den bilen.

 6. Hvis jeg skal komme med et umiddelbart tips, få deg en liten bilvogn som du kan ha liggende i bilen.
  Det er helt genialt!
  Og mye lettere når man skal reise av gårde, da ligger den alltid klar. 🙂 Og det er en fin løsning mens du venter på ny bil.

  1. onskemamma

   Ja, det har vi som plan Trine. Vi har skrevet et innlegg nylig med spørsmål om reisetrilletips. Hun er for liten for Reisetrille noen måneder til, men så tror jeg det kan bli fint.

 7. Ville bare tipse om at du ikke trenger å ta retningslinjene om alder på duplo-boksen altfor bokstavelig, duplo har nemlig vært en kjempehit fra 9 måneders alder her i huset (men du kan eventuelt luke ut blomster og andre «små» deler i starten for å være på den helt sikre siden :))

 8. Hei! Er det aeromoov du har i bilstolen? Jeg har lik bilstol og skulle feste er slikt sitteunderlag i stolen, men skjønte ikke helt hvordan det skulle gjøres med tanke på hodestøtten? Har du det under eller over puta i baken og hodestøtten?

  1. onskemamma

   Ja, den rosa er aeromoov. Jeg har lagt den over hodestøtten og synes det fungerer fint. Den må jo ligge øverst for å ha noen effekt. Tror det synes på bildet. Ekstra pute i rumpa har vi ikke.

   1. Ok. Vi har en todelt pute i rumpa som var inkludert når vi kjøpte stolen, trodde det var standard. De skal tas ut ved henholdsvis 4 og 6 måneder mener jeg å huske, selv om det i grunn kommer an på babyens lengde. Det er så klønete å ta den over denne og hodestøtten, men som du sier må den jo ligge øverst 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *