Vil du være med på kurset Tegn Og Trall?

Nå lurer jeg på en ting. Vil du være med på kurs?
Til daglig er jeg jo ikke Ønskemamma, men jobber som psykologspesialist. Derfor er jeg (helt sikkert som mange av dere) interessert i kommunikasjon mellom foreldre og barn. Å lære å forstå hverandre best mulig (enten man er barn eller voksen) er en kunst….og ganske gøy. Hver dag lærer jeg litt mer om prinsessen synes jeg, eksempelvis om hva hun liker og hva hun ikke liker. Men enda er det lenge til hun vil kunne fortelle meg hva hun trenger. Eller kanskje ikke?

Det finnes en metode der man kan hjelpe de minste menneskene å kunne gjøre seg forstått raskere – nemlig ved å lære dem tegn for de aller minste. Jeg ønsker å lære prinsessen (og meg selv) enkle tegn, og vi er glade i musikk. Det finnes kurs for slikt. Dermed tenkte jeg at kurset Tegn og Trall må være gull! Der kombineres nemlig tegn med musikk. Med tegn kan faktisk selv veldig små barn lære å kommunisere egne behov, som jeg er sulten, trett etc – før ordene kommer.  Er ikke det en kul tanke?

Det finnes altså et kurs som kan lære oss dette: Tegn Og Trall.

P

å det kurset synger man sanger med tegn til, f.eks om mat, bleie etc. De sangene kan man bruke om igjen og om igjen hjemme, til tegnene sitter. Genialt! Det vil jeg gå på, men helst her i nærheten. Kanskje til og med hjemme i stua? Jeg kontaktet derfor kurslederen, og spurte om hun kunne tenke seg å kjøre et privat kurs for oss her i Bærum. Det kunne hun, hvis vi er fem eller flere voksne med barn. Hurra!

Det ville koste 1500 kr per pers for ti ganger, og det ville bli på torsdager kl 11:00-12:30 fra 31.august, med unntak av torsdagene 7.sept, 19.okt , 9., 16. og 30.nov nov. Kurset ville da ha siste kursdag torsdag 7.desember. Da vil vi løpet av 10 ganger ha lært oss mange fine tegn før jul. Er ikke det en fin førjulsgave til minsten?

Kurslæreren på kurset vil være Marianne….eller Mel, som hun kalles.

Hun vil stille sammen med Mia Mjau og vennene hennes:

Er de ikke skjønne? Kurset vil koste 1500 kr per voksen med barn, og det er altså Marianne som tjener på kurset. Jeg betaler som alle andre kursdelatkere, og tjener altså ikke noe på dette selv, men tenkte det ville være kjempehyggelig med et privat, lite hjemme-hos-oss-kurs. Vi må altså være minst fem stykker for å dra i gang. Kurset passer nok best for deg med barn under gå-alder.

Jeg vet at andre som har gått kurset har vært veldig fornøyde, og de sier blant annet dette: «Fantastisk kurs! Hyggelig lekestund for barna mens vi synger og på den måten lærer masse tegn. Mel er kjempehyggelig og forklarer så bra. Får veldig mye for pengene og jeg vil anbefale det på det varmeste.»

Har du lyst være med? Vi må bestemme oss litt sånn kjapt for å få til et lite kurs her på Bekkestua, så vil du være med sender du en mail til onskemamma@gmail.com eller ringer meg på 9166 8817 (legg igjen beskjed også ringer jeg deg tilbake – jeg har ofte henda fulle av en stykk prinsesse).

Bli med da vel!

19 kommentarer

 1. Jeg jobber i PU boliger, hvor noen er døve også. Det er så spennende og morsomt, det å få ha en samtale med en uten talespråk er veldig givende, de blir fornøyd fordi man forstår hva de vil, og jeg blir fornøyd fordi jeg da kan gi det de vil. Skulle ønske tegn til tale ble en del av skolen, mye mer nyttig enn for x nynorsk. Jeg brukerr teghn aktivt hjenme, dog er den siste hjemmeboende min såpass gammel at det ikke lengre er morsomt med tegn

  1. onskemamma

   Så enig Line – det hadde vært fin om konseptet inngikk i alle barnehager og skoler. Jo før jo bedre tenker jeg. Det er deilig å kunne kommunisere – selv om man skulle mangle ord eller hørsel.

 2. Dette hadde jeg lett vært med på om jeg bodde i nærheten! I USA (ihvertfall der jeg bodde) er det svært vanlig med tegn før tale mellom mor og spedbarn. Vil gjerne gjøre dette selv, men vet ikke helt hvordan. Håper slike kurs kommer nordover!

  1. onskemamma

   Så gøy å høre at det er vanlig i USA Sandra. Har stor tro på at det kan være noe veldig fint for både liten og stor altså. Måtte noen eksportere konseptet nordover.

 3. Tegn er veldig kult. Kan sterkt anbefale det for babyer/små barn. Har lært dattera mi tegn sidan ho var rundt 8 mnd. Ho er snart 17 mnd no og har et aktivt tegnforråd på 15-20 tegn som ho brukar jevnt (forstår langt fleire). I tillegg ramlar det ut med verbalord for tida. Veldig kjekt! Har fleire eksempel der tegn har redda en fortvilande situasjon når mamma ikkje forstår. Spesielt tegn for MEIR og FERDIG. Men andre ting óg, som at ho vil ha OST (ikkje berre den kjedelige leverposteien), at ho vil BADE o.l. Ho blir kjempeglad når ho blir forstått. Naturligvis. Det blir vi jo alle. Håpar du får til å dra i gang gruppe!

 4. Skulle gjerne vært med, men bor dessverre for langt unna:(. Hilsen en som også er psykologspesialist og nybakt mamma:)

 5. Det hørtes både genialt og koselig ut! Håper dere blir nok deltakere!:) vi bor for langt unna og skal begynne i jobb/bhg nå:)

 6. Duangdaw

  Kanskje vi skulle være med på dette!

  1. Duangdaw

   Æsj, ser nå at det er på torsdager, eneste dagen vi ikke kan! Da har vi babysvømming. Kan det være aktuelt med andre dager?

   1. onskemamma

    USj! Kanskje dere rekker det rett før? Det er fra kl 11-12.

   2. Duangdaw

    Nei, det går ikke, svømming fra 12.30.
    Men det er helt fastlåst med torsdag eller?

   3. onskemamma

    Ja, dag og tid er fastsatt.

 7. Inger-Lise

  Jeg er utdannet tegnspråktolk, og har også brukt tegn til jenta mi (2,5 år nå). Kjempegøy, og anbefales.

 8. Karoline

  Mine barn begynte begge for første gang i barnehagen i USA da de var 1 år og der lærte de tegn! De skjønte dette veldig kjapt og vi hadde stor nytte av det både i barnehagen og hjemme. Fortsatt bruker 2 åringen noen! Lykke til

  1. onskemamma

   Så stas Karoline! Vi gleder oss til å lære. I alle fall mor :o)

 9. Vi var på babytegnkurs i døvekirken i Oslo i regi av BeSeen. Kan virkelig anbefale å bruke tegn. Det har spart både oss og datteren vår for utrolig mye frustrasjon. Da hun var rundt året hadde hun nærmere 100 tegn som hun brukte aktivt. Jeg er overbevist om at det har hjulpet henne til å se verdien av å kunne kommunisere. Så mye lettere å få viljen sin når man sier hva man vil i steden for å gråte/hyle til noen klarer å gjette. Dessverre er det ikke så mange andre som forstår tegn, så overgangen til barnehagen ga litt ekstra frustrasjon. Hun hadde så utrolig mye på hjertet, men ingen forstod hva hun «sa». Nå er hun litt over to år og prater både på innpust og utpust, så nå brukes tegn mest oss i mellom når vi er ute blant andre. Veldig kjekt å kunne gi subtile beskjeder som å minne henne på håndvask, at man må dele, takke for maten og lignende når man er på besøk hos andre. Eller fortelle henne at «ballen havnet under sofaen» uten å måtte rope for å høres over lyden av x antall unger som ikke har lært seg utestemme/innestemme enda.
  På kurset lærte vi en del tegn og fikk med et hefte med veldig mange til, men etterhvert når vi har kommet på ord vi har villet lære oss har vi rett og slett googlet. Kan varmt anbefale tegnordbok.no, det er en fantastisk ressurs. Der finner du de norske tegnene som ikke alltid er lik ASL (American Sign Language).
  Lykke til med å få dratt igang et kurs.

  1. onskemamma

   Å, så utrolig gøy å høre Belle!
   Nå gleder jeg meg enda mer til kurs. For kurs blir det.

 10. Åh hvorfor så jeg ikke dette før. Det hadde vi hatt lyst til å bli med på. Det høres så spennende ut med babytegn.

  1. onskemamma

   Du er velkommen til å være med Marina! Vi har bare hatt én gang så langt. Neste gang er torsdag 14.september. Det er to til som ikke var med første gang. Si fra hvis du vil henge deg på. Vi sprer ut ti ganger frem til 14.desember.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *