I morgen starter det!

Det er tid for skolestart…vel, akkurat dét er det heldigvis ikke tid for her på noen år enda, men når det er skolestart for skolebarna starter også høstens aktiviteter.

Prinsesse A og mamma har valgt seg flere ulike aktiviteter som starter nå. Strengt tatt har vel ikke prinsessen fått velge noe som helst, men mammaen har valgt tre aktiviteter hun tror vi begge skal trives med.

Første starter i morgen, og det er babysvømming. Eller babybading i basseng er vel kanskje det det egentlig er. Mor innrømmer glatt at hun er ganske spent, graver i skuffen etter badedrakten, prøver å finne ut hva som er smart å ha med seg (og å legge igjen hjemme) og håper mest av alt at prinsessen vil kose seg.

I morgen er hun offisielt en kråkebolle. Herlig!

Wish us luck.

Har du erfaring med babysvømming, og kanskje noen gode tips på lager?

14 kommentarer

 1. Silje H

  Det er en kjempefin aktivitet, håper dere koser dere masse! Når vi gikk på bading med eldste her, så lærte vi fort å ha med to handklær til prinsessen. Prinsessen vår ble illsint på vei fra dusjen til bassenget, fordi hun ble kald. Og like sint mellom bassenget og dusjen igjen. Så løsningen for oss ble to håndklær til henne. Ett til og fra bassenget, og det andre til etter dusjing når vi hadde badet ferdig. Da slapp hun å bli kald (og sint), samtidig som hun fikk et tørt håndkle etter siste dusj siden våte håndklær blir kalde. Og vipps så var prinsessen smørblid også mellom dusjen og bassenget

  1. onskemamma

   Så godt tips! Det hadde jeg ikke tenkt på. Takk skal du ha.

 2. Kathrine

  Så stas med babysvømming! Har god erfaring med det fra da 3 åringen var baby. Har lyst å gjøre det med vesla som kommer om noen uker og 🙂 Et tips er å ta med stellematte som mini kan ligge på mens mamma dusjer. Feks oppblåsbar fra Ikea, lett å ta med. Da lå mini rent og litt mindre hardt, mens jeg fikk dusje og kle meg 🙂 (og en banan og litt drikke til mors blodsukker etterpå, kan være lurt:)

  1. onskemamma

   Ja, håper det blir fint. Meld dere på etter jul!
   Akkurat her har de BARE babysvømming hele uka, så er er det visst både matter og lekegrinder i garderoben, i dusjen OG på do. Stemmer det er det gull!

 3. Når vi var på babysvømming hadde vi med bilstolen inn i garderoben og i svømmehallen. La en tissekladd under håndduken oppi bilstolen, så var det bare å sette babyen oppi og brette over håndduken når man kommer opp fra bassenget Mindre sjangse for at babyen blir kald.

  1. onskemamma

   Smart!

 4. Ikke vær redd for å dukke babyen under vann! Det er stort sett foreldrene som er redde, babyene blir bare litt overrasket! Lykke til!

 5. Det er så gøy med babysvømming. Jeg kaller det babysvømming fordi den er den spede starten til svømming. Og øvelsene skal forberede babyen på å bli svømmedyktig en gang i framtiden. Enig med de over som minner om at det er viktig å holde babyen varm. Det kan du også huske i vannet. Temp i vannet er vel 34 grader. Når du løfter barnet opp blir hun fort avkjølt så jeg har alltid babyen mest i vann. Jeg hadde med ene tvillingen på babysvømming på tirsdag og tar med han andre i overimorgen. Neste tirsdag er det storesøster sin tur på småbarnssvømming. Jeg er heldig og er deltagende instruktør så jeg tar med ungene hver sin gang. Og jobber litt samtidig. Eller hjelper til med forklaringer demonstrasjoner og veiledning da. Vi koser oss sånn i vsnnet.

  1. onskemamma

   Gode tips Katinka. Takk! I dag er vi litt spente. Så bra dere fortsatt får det til, selv når du har tre småttiser. Passer mormor de to andre da?

 6. Mitt tips er å ha litt tålmodighet De første gangene , spesielt i garderoben, var det mye urolige babyer og stressede mammaer 🙂 Ikke alle ville stå i lekegrinda mens mamma dusjer, og starter 1 å gråte så følger gjerne 8 andre etter Men vi har gått kurs i 1 år nå og storkoser oss, men den første gangen var litt sjokkartet

  1. onskemamma

   Uff ja, det blir sikkert litt sånn. I dag kan ingen stå enda. Alle er 3-6 måneder. Spent på hvordan det går, men vi gleder oss.

 7. Nå som du har vært der selv, kanskje du også har noen tips til ei som skal dit for første gang i morgen? 🙂

 8. Vi begynner snart på kurs nr 3, med ei som nettopp har blitt to år 🙂 To håndklær er som flere skriver kjempelurt! Og en leke eller noe å holde på med på matta mens du kler på deg selv. Etterhvert har det blitt tradisjon for jenta vær å sitte med håndkleet sitt og spise en smoothie mens vi mammaene kler på oss. Ellers er det lurt å ha med flaske eller det du trenger for å amme i garderoben etterpå. Lykke til, det kommer til å bli supert! 🙂

  1. onskemamma

   Ja, to håndkler blir det neste gang. Var planen i dag også, men så glemte jeg det ene. Lille prinsesse er ikke stor nok til å kunne gripe enda, så både leking og selvforing hører enda fremtiden til. Enn så lenge er det puppen som gjelder. Kos dere på kurs 3!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *