Mageplaskstart

Hoppla! Eller plask, som det kanskje heter. Da har prinsessen og mor vært på babysvømming. Det gikk ikke helt etter planen, men det gjør det sikkert neste uke. Tenker mor. For optimist må man være.

Fantastisk flott sted – Babyswim på Hovseter. Her har de ganske enkelt bare bading for babyer og barn opp til fem års alder absolutt hele uka, så her var alt lagt til rette for å ha med småttiser. Masse stellematter til å legge på gulvet i garderoben, lekegrind i både garderobe, dusjen OG på do, salg av badebukser for de aller minste og smoothieposer eller boller for de litt større. Suverent!

Vi kom litt tidlig – heldigvis. Det eneste minuset var nemlig parkeringen. Bitte liten plass – masse biler. Her må vi nok belage oss på å lete gatelangs mang en gang.

Første gang på babysvøm = litt kaos for mor. Det innrømmer jeg gladelig altså. Men vi fikk i alle fall kjøpt badebukse til prinsessen, fikk kledd av henne, dusja mor og kommet oss ut til bassenområdet. Det satt vi litt og så på partiet før oss, før det var vår tur. Rett før vi skulle i vannet skulle bleiene av og de små, søte badebuksene på. Smelt!

Så var det vår tur. Med et krampeaktig grep om gelenderet stotret jeg meg ned den aaaalt for glatte trappen ut i bassenget med prinsessen på armen – livredd for å miste henne. Heldigvis gikk det fint, men den trappa kunne de med fordel gjort noe med.

Instruktøren brukte en del tid på å snakke med dem som hadde gått der før om storesøsken til småsøsken som kom nå, men etter hvert kom vi oss i gang. Vi sang «Hvem bader her?» og «Trollmor». Prinsessen smilte og koste seg, og det samme gjorde mor. Så var det brått slutt gitt.

Mor (that would be me) klarte å kjøre halve prinsessens ansikt under vannet når vi skulle lære en side-til-side-bevegelse. Det var slettes ikke meningen, hun svelget klorvann, og syntes tydeligvis ikke det var den beste overgangen etter tre måneder med bare morsmelk. Uff altså! Det kan jeg skjønne.

Prinsessa skreik, og mor og prinsesse ble beordret opp av vannet. Bad mother of the year reward?

Så satt vi oss på kanten og ammet litt da, men de andre sang en sang til og øvde på å helle vann over myke, små barnehoder med en plastkopp. Det var ikke mange minuttene igjen, så det var ingen krise altså. Vi satser på bedre lykke neste gang. Da får vi komme enda litt tidligere tror jeg, amme litt og ha bedre tid på skiftingen.

Vel hjemme var hun helt utslått. Hun sover vanligvis ikke mye på dagtid, men bading tar tydeligvis på. Resten av dagen var mye sånn:

I dag skal vi ta turen til åpningen av Babybandens butikk på Hoff. Det gleder vi oss til. Der har de bygget en innendørsbane med forskjellige underlag man kan prøvetrille barnevogner på før man kjøper. Genialt! Der skal vi møte gladprinsen også. Han er et år nå, og det gleder prinsessa seg til sier hun. Mora også :o)

1 kommentar

  1. KusineJosefine

    Aller først, gratulerer med babyen! Jeg har vært innom og lest bloggen din for en tid tilbake, men viste ikke at du ble gravid og fikk barn. Nå har jeg lest litt, og ser at jeg hadde termin dagen etter deg og fødte en jente 12 dager før deg på Rikshospitalet. 🙂

    Jeg tør ikke melde oss på babysvømming, fordi jeg er redd for at tiden i garderoben før/etter blir for stressende. Men det er fint å lese din erfaring. Skriv gjerne mer om det etter hvert. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *