Leserspørsmål: bæresjal

For et par dager siden kom dette spørsmålet fra en av dere:

Det kan jeg svare på. Det korte svaret er at folka i Bæreglede kan mye mer om bæring enn meg, så å spørre dem hørtes lurt ut.

Det litt lengre svaret er at jeg har kjøpt ymse bæretøy, både sjal og seler. Enn så lenge har jeg i grunn bare brukt det burgunder, elastiske Aldoria-sjalet i bambus som jeg kjøpte ganske nært innpå fødselen. Det hadde jeg med på barsel, og brukte der allerede der. Det sjalet har jeg ganske enkelt vært kjempefornøyd med.

Det er mykt og godt for en liten kropp, lett å vaske og tørker fort. Både prinsessen og mor har trivdes med å bære i det, og vi har brukt det mye. Ikke er det vanskelig å knyte heller synes jeg – kanskje nettopp fordi det er elastisk. Nå som hun har passert seks fine kilo og tikker mot 70 cm, tror jeg vi må lete etter noe annet som egner seg godt for bæring. Men hadde jeg fått flere små hadde Aldoria definitivt blitt mitt førstevalg for de første månedene en gang til. så synes sikkert noe andre noe annet – men dette er vår erfaring.

Hva slags erfaringer har dere andre?

I dag har vi forresten begynt på babysang. Så stas altså! Mer om det senere.

6 kommentarer

 1. Elska å bære i elastisk sjal første mnd. ❤️ Etter det gjekk eg over til meiTai, med vond rygg var der ingen meis eller kant som tok inni ryggen, god støtte for mor og barn og kan varierast. Øving i å få barnet på ryggen aleine, men en lærer det fort og er utruleg trygt og godt å bære i. Mini var med på mange fjellturar i MeiTai, alltid god stemning der.

 2. Hei☺ er dette det sjalet som man tar på seg som en t-skjorte? Som du snakket om før fødsel. Har så lyst å finne meg et slikt som jeg kan ha med på barsel. Vi brukte Moby Wrap mye, fantastisk å bære med, men det er veldig langt og krever litt øvelse ifht knyting. Sydde meg en mei tai og den var super å bære med. Nå er minsten to, og jeg er på utkikk etter nye bæremåter (han har vokst ut av bæremeis og mei tai).

  1. onskemamma

   Nei, den du tenker på er en bæretube. Det hadde jeg også med på barsel. Den brukte jeg dog bare i senga, så hun kunne ligge trygt oppå meg med keisernittet. Når vi var oppe og ruslet brukte vi det elastiske Aldoriasjalet. Synes det var mye bedre enn Moby Wrap, som vi også har. Moby er tykkere og tyngre.

 3. Kristine

  Åh så bra å vite! Jeg har arvet et hvitt Aldoriasjal som jeg gleder meg til å prøve når lillemann kommer om knappe 7 uker (estimert 😉 )

 4. Marianne

  1000 takk! Nå skal jeg kjøpe meg ett Aldoriasjal som jeg håper vi får brukt om 4-5 uker når mirakel- gullegget vårt klekker 🙂

  1. onskemamma

   Det tror jeg du blir fornøyd med Marianne. Jeg øvde med bamse før prinsessen ble født. Anbefales! Da kan du det når du er på barsel. Var eneste dama som bar ungen i sjal på Riksen. Det fikk mange komplimenter fra de ansatte. Masse lykke til i innspurten!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *