Det var så fint!

Den første kursdagen med tegn og Trall er over. Store og små samlet seg på stuegulvet her hjemme, sammen med maskoten Mia Mjau og en fantastisk kursleder – Mel.

Mia Mjau!

Vi lærte en masse sanger allerede denne første gangen – alle med tegn til. Enn så lenge kan vi jo verken sangene eller tegnene, så her var det bare å henge med som best en kunne. Heldigvis gikk flere av dem på melodiene til kjente barnesanger. Om noen uker henger vi helt sikkert med, men det gjorde ingen ting om vi ikke hang helt med nå. Det var bare å smile og tralle i vei.

Det var så fint! Musikk, smil, trall, lek og så mange tegn. Mange flere enn jeg hadde trodd. Det var sanger om bleieskift, matsituasjon, legging, mamma, pappa, følelser, transportmidler og mere til. Dette tror jeg kan bli veldig, veldig nyttig på sikt. For at tegn kan være fint for små barn, det vet man noe om. Barn kan lære seg å bruke tegn fra om lag åtte måneders alder – men kanskje brukes det oftere fra rundt et års alder.

Dette var første kursdag, av hele ti ganger. Fordi alle barna på dette lille hjemme-hos-oss-kurset er små, nå 3-5 måneder gamle, har vi valgt å spre kurset ut i tid. Når vi slutter har det blitt den 14.desember, og barna er 7-9 måneder gamle. Da er vi der at vi voksne kan tegnene når barna har blitt store nok til å kunne lære å bruke dem. Tenk det!

Jeg gleder meg allerede til fortsettelsen! …og mellom kursdagene får vi tilgang til en lukket Facebookgruppe der kursleder har spilt inn sangene med tegn. Så vil vi øve på noe hjemme kan vi det. Vurderer du i det stille om du også skal gå på dette kurset ville jeg hoppet på altså. Du finner Tegn og trall både på Facebook og på egen nettside.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *