Den myke kvelden

Klokka er 20:30. Jeg er sulten. Skikkelig sulten. Det er mye jeg skulle gjort før jeg tar kvelden. Veldig mye. Det må ryddes, oppvasken tas, melk pumpes, flasker steriliseres, reisebag pakkes, takkekort skrives….

Så gjør jeg ikke noe av det. Jeg ligger bare her, under dyna, ved siden av henne.

Det er halvannen time siden jeg la henne. Sang «Trollmor» – igjen og igjen. Strøk henne mykt over kinnet med kosekluten. Ga henne smokken, som falt ut hver gang kosekluten hun boret nesa inn i dyttet på den.

Strøk henne over den lubne lille lanken, og sa god natt.

Så skulle jeg stå opp, og begynne på listen over alt det som ventet. Men jeg gjorde ikke det.

Noen kvelder er det umulig å løsrive seg. Jeg vil bare ligge her og høre den lille pusten hennes. Den blander seg med lydene fra regnet og høstvinden utenfor vinduet. I kveld vil jeg bare ligge her og kjenne på nærværet av et bitte lite menneske.

Være stor for den lille. Være bitte liten i det uendelig store.

I kveld vil jeg bare ligge her.

Magen rumler. Jeg tåler å være sulten.

7 kommentarer

 1. Du skriver så vakkert! Og jammen tar du rett valg, for jøye meg hvor fort de vokser!❤️ Vår ropte utover verandaen ned mot havet i dag «kaaabbee, kom iiiit» (krabbe kom hit!). Som om alle krabbene skulle løpe fra fjæra opp til oss. Jenta blir straks to og jeg savner kosen så mye❤️ Men er så gøy og høre på tankene som vi får litt innsyn i nå, hihi. Nyt tiden!!

 2. elsker den følelsen❤️ å bare ligge ved siden av og nyte den lille… selv om verden står på hodet og en lang liste som venter…

 3. Ååå… jeg skulle ønske jeg skulle ha en baby tiiil… ❤️❤️ La liste være liste ❤️❤️

 4. Nyt øyeblikkene har du åpen snapchat?

  1. Det skulle være en smily der etter nyt øyeblikkene 🙂

 5. ❤️❤️❤️

 6. HildeSu

  åååååå….sukk…….
  …. det hørtes ut som det beste i verden……

  HildeSu

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *