Den spesielle helgen

Takk for alle gode tips for å øke melkeproduksjonen. Dere er jammen en fin gjeng! Kommer tilbake til det, men ikke i dag. Det er nemlig en spesiell helg. En veldig spesiell helg.

I går var det fredag den 15.september 2017. En dag for ettertanke (og amming, hyl, pumping, sterilisering, amming, hyl, pumping, sterilisering…). På mange  måter var det en slitsom dag, men mest av alt var det en dag for ettertanke.

I 2016 var den 15.september en torsdag. Det ble en av de aller viktigste dagene i livet. Den torsdagen var jeg i Praha. Tidlig på morgenen møtte jeg opp på klinikken IVF Cube. Her er et tilbakeblikk på akkurat den morgenen.

Det var morgenen da jeg fortsatt ikke visste om det var fine blastocyster til innsett i forsøket. Det var morgenen full av sommerfugler, forventning og nervøsitet. Det var morgenen med taxitur til ukjent klinikk, men på et vis en kjent lege – for Dr.Hana hadde jeg jo snakket med tidligere.

Det  var morgenen for utfylling av skjemaer, samtale med sykepleier, akupunktur og så den store samtalen med Dr.Hana. Den som sa at ja – ja, det er flotte blastocyster til innsett – og vi har valgt den aller beste for deg. Det var morgenen jeg satt akkurat her:

Det var morgenen da tårene rant i strie strømmer inne på kontoret til Dr.Hana, nettopp fordi det så ba ut. Og fordi dette kunne være starten på noe nytt. På neste kapittel. Det var morgenen da jeg så akkurat slik ut etter innsett av den Dr.Hana kalte en perfekt blastocyst.

Et år har gått. Fra september til september er det bare 12 måneder. Samtidig et helt liv.

Den 15.september 2016 så jeg et fem dager gammelt befruktet egg – en blastocyst – lyse opp på skjermen i rommet der jeg lå. Jeg gråt da jeg så prinsessen første gang – enda hun var mindre enn et knappenålshode stor.

Den 15.september 2017 sitter vi her. Vi måtte stå opp igjen etter prinsessens leggetid, for hun ville slettes ikke sove. Hun ville sitte hos mamman sin. Så satt vi på The Voice, og så (helt upolitisk korrekt sikkert) på TV sammen. Vi sang «I’m gonna love you, like I’m gonna….» Så satt ordene seg fast i mammaen sin hals, og tårene silte nedover kinnene.

15.september 2016. 15.september 2017.

Et år har gått. Og livet blir aldri det samme igjen. ❤️

24 kommentarer

 1. Hurra Jeg er så glad for at du ville dele det hele med omverdenen❤️ Du har brutt så mange tabubelagte tema, du har lært meg, og sikkert fler, masse! Du har definitivt gitt håp til andre som ønsker, men har møtt allverdens motbakker i prøving og forsøk! Du er ei bra dame, og jeg gleder meg med deg!!! Hurraklem!!

  1. onskemamma

   Tusen takk for fine ord Lulla.
   Det varmer. Skikkelig!

 2. Åååh, det er jo lagedag ❤️
  10.februar er vår spesielle dag

  1. onskemamma

   Lagedager må feires Lone! Det må de.

 3. Fantastisk ❤️

 4. ❤️

 5. Dokker e nå bra fin ja

 6. Du gjorde noen virkelig riktige valg ❤ Er det forresten bare jeg som synes at jenta ligner på deg? 🙂

  1. onskemamma

   Artig at du sier det Nina. Det er faktisk mange som har sagt hun ligner på meg. Det gjør hun en del i ansiktstrekk synes jeg, men hun er lysere enn meg i fargene.

 7. Så nydelige dere er <3

 8. Har fulgt bloggen din lenge. Så glad på dine vegne. Enig med kommentaren over. Jeg synes dere likner.‍

 9. Mamma til tre

  Du har en sånn herlig evne til å glede deg over det fantastiske livet! Jeg har jo tre, og er er hverdagen hurra-meg-rundt hele tiden. Sjeldent tid til ettertanke. Men nå skal jeg inn og snuse litt på mine tre vidundre, for selv om de kom til på «enklere» vis, så er det jo helt magisk at de kom til akkurat meg ♥️

  1. onskemamma

   Ja, er det ikke det?
   Snus på dem. Se på dem. trekk dem inn i hver pore. Plutselig flytter de, og du savner hurra-meg-rundt med hver celle i kroppen.

 10. Prinsesse S

  Så nydelige der er! Er så gøy å lese bloggen din for etter 5 år med div prøving ble det positivt på ivf i august i fjor. Vi har nesten like gammel døttre og kjenner meg så igjen i mye. Spesielt dette med alle de tårene hehe skjer så ofte at jeg ser på henne, synger til henne eller tenker på hvor heldig jeg er som har ho så triller tårene..

  Vet ikke om du har tenkt på det men jeg har begynt å skrive forskjellige ting ned til prinsessa som jeg skal samme til en bok. Fødselshistorien, den lange veien til lykken og hvordan det gikk til, milepæl, tanker og fun fakta. Noen ganger når hun sover blir jeg så rørt og bobbler over om hvor høyt jeg elsker henne og hvor glad jeg er for å ha ho så da skriver jeg ned de tankene sånn at ho kan lese alt en dag om hvor høyt hun var/Er ønsket og elsket

  1. onskemamma

   For en fin melding Prinsesse S!
   Og så koselig at vi har nesten like gamle døtre. Jeg har en bok jeg skriver i, men er ikke flink nok til å skrive i øyeblikket. Nå ble jeg inspirert til å legge den frem på stuebordet – lettere tilgjengelig. Takk!

 11. Enig, med flere her, hun likner veldig på deg! 🙂

  Jeg skal snart i gang med mitt andre IVF-forsøk (første endte med kjemisk graviditet) og ser at du skriver at du tok akupunktur under ditt vellykkede forsøk. Jeg vurderer også akupunktur og lurer på hvor mange ganger du tok akupunktur, hos hvem (hvis du også tok i Norge) og når før/under/etter forsøket du gjorde det? Tok du også akupunktur under de mislykkede forsøkene du har bak deg? Håper at du vil si noe om det eller eventuelt linke hvis du har skrevet om det tidligere. 🙂

  1. onskemamma

   Heisann!
   Så spennende Emilie! Jeg to akupunktur under første forsøk (både før og etter innsett), Ble gravid, men abort uke 10. Jeg tok også akupunktur på klinikk i både Danmark og Praha ved innsett i alle forsøk. Dette fordi akupunktur akkurat ved innsett har vist seg å kunne øke sjansen. Søk opp akupunktur på bloggen, så finner du trolig noen eldre innlegg om det. I Norge brukte jeg Klinikk Fjeld: http://www.klinikkfjeld.no/
   Masse, masse lykke til!

 12. Takk for svar, link og lykkeønskninger! Da skal jeg søke litt og titte på linken. 🙂

  1. onskemamma

   Gjør det. Du kan f.eks se på dette innlegget:
   http://www.onskemamma.no/2014/06/27/naler-meg-her-og-naler-meg-der/

 13. Så fint å lese ❤ Har sjølv ei lia frøken, som vart unnfanga på omtrent samme dato Kos deg vidare med permisjon !

 14. Gud så vakker! Dere lyser begge opp bildet 21 mai 2016 er vår dag ❤️
  Gleder oss til tegn og trall i morgen, endelig skal vi få møte dere

 15. Hei!
  Jeg er 35 år og ble plutselig singel, og lurer på å teste fertilitet nå så jeg ikke angrer om jeg vil sette i gang en prosess om en stund selv. Hadde du noen tips til gynekolog?

  1. onskemamma

   Heisann!
   Lurt å starte når du er 35 altså – veldig lurt. For tida løper. Det finnes mange ulike gynekologer. Jeg jar vært hos flere, bl.a hos Nahid: http://www.baerumgynekolog.no
   Masse lykke til på veien. Kontakter du FEMA på Facebook får du bærer med i en lukket nettgruppe også om du vil. Det anbefales på det varmeste.

   1. Tusen takk for tips! <3 Det er pga. din blogg at jeg har lært at det kan være lurt å starte eller gjøre noen forundersøkelser i det minste nå. Så kanskje har du gitt flere av oss muligheten til å ikke miste muligheten, ved å åpne øynene våre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *