Fire måneder!

Du er fire måneder i dag!

Den 18.mai 2017 var du endelig her. Så ble det den 18.juni, 18.juli, 18.august…og i dag er det den 18.september.

Fire måneder – de korteste og de lengste i livet. Med cirka 15 års helsefaglig utdanning konkluderer Ønskemamma med at disse månedene har vært livets bratteste læringskurve. Hver dag lærer jeg noe nytt.

Fire måneder, og vi har faktisk vært på firemånederskontroll akkurat i dag. Du er snart dobbelt så tung nå som da du ble født. Du har allerede blitt 13 cm lengre, Tenk det!

Du gråter heftigere nå. Har utvilsomt mer vilje, og bruker den. Det sliter meg ut – og jeg liker det. Du kan gråte, og jeg kan sukke fordi jeg må ordne noe – sukke mens jeg tenker «ikke gi deg jenta mi – ikke gi deg før jeg kommer og hjelper deg.»

Du ler hjerteligere nå. Smiler og ler så Nordpolen må passe på isen sin. For du, du kan smelte hvem som helst og hva som helst.

Du griper etter ting for å putte dem i munnen. Oftest bommer du. I går traff du. Endelig! Vi var like stolte begge to.

Denne siste uken har du snudd deg både fra mage til rygg, og i går også fra rygg til mage.

Du er interessert og utforskende – elsker å se på ting. Lenge, lenge kan du se på noe – oftest med et stort, tannløst smil. Det er så gøy….nesten hele tida. Det er ikke fullt så gøy når du prøver å dra deg opp i vognbagen, eller insisterer på å ikke sitte med hodet tilbakelent i bilsetet. Jeg er allerede sikker på at du kommer til å elske sportsvogn når den dagen kommer – du lille, nysgjerrige menneskebarn. Jeg er også sikker på at du skulle ønske den dagen var i dag. Men du er bare fire måneder – det er litt for tidlig. Vi er ikke enige.

Du er fire måneder i dag. Du elsker morsmelk – høyt og inderlig. Du avskyr (virkelig avskyr!) bitte, bitte små smaksprøver av grøt, pære, banan, sviske. Avskyr det, selv om det blandes med morsmelk. Det er for tidlig for deg. Det er i orden. Vi fortsetter med den melka. Jeg skal gjøre mye for å få til det. Jeg lover.

Du tar all tiden jeg har – virkelig all, all tiden. Det er minutter og timer da jeg tror jeg skal bli klin, hakke sprø. Minutter når jeg tenker at dette – dette går ikke. Så ligger du mykt inntil brystet mitt, og jeg ønsker ikke noe annet enn å være sammen med deg.

Du har gjort at mammaen din ikke har sovet en sammenhengende natt i hele 2017. Det er morgener jeg tenker at nå må jeg – bare MÅ jeg – sove en time til. Så våkner du, strekker deg og gir mammaen din ditt aller største smil. Så er verden helt riktig likevel. Helt på plass. Som den alltid skulle ha vært. Selv uten søvn.

Mitt lille hjerte – jeg elsker deg. Og jeg er så spent på fortsettelsen.

4 kommentarer

 1. Cathrine Pedersen

  De smilene gjør at det blir verdt det selv uten søvn.. Og når de blir større, som mine på 11 og 13, så blir de smilene og klemmene enda mer satt pris på, etter diskusjoner og krangler midt oppi puberteten..
  Gratulerer med 4 mnd dagen prinsesse A ❤️

 2. Elisabeth

  Så nydelig skrevet, Ønskemamma!
  Sitter her med tårer i øynene. Håper Prinsesse A får muligheten til å lese dette en dag når hun er gammel nok til å forstå det hun leser. Hun er heldig som har deg!
  Hilsen Elisabeth

 3. Tvillingmamma til to keisere

  Ble litt skremt av innlegget ditt om utfordringer i forhold til erstatning/ flaske etc. da vi er avhengige av at de tar flaske og erstatning itilegg til amming, så begynte litt forsiktig med innføring av fast føde.Jeg er ingen ekspert på området overhode, men kan si hva vi har gjort med våre den siste tiden. Har vært med i gruppa Baby lead weaning en stund på Facebook.Vi følger absolutt ikke dette slik dette fullt ut skal gjøres da dette er litt for omfattende for vår livssituasjon med tvillinger og vet heller ikke om vi ville gjort det ellers heller. Allikevel noe å se litt på hvis du har litt tid( har sikkert ikke flust av det ). Våre er , som lille A, uansett ikke gamle nok heller da de er 4, 5 måneder. Har likevel latt meg / oss inspirere til å la de smake på » ekte» grønnsaker for å få litt forsiktig smak i munnen, litt ulik konsistens og venne seg til det før man bruker skje etc. og mer mat.Det vi har gjort er å la de holde feks i en vasket gulerot. Ikke spist på den bare holdt i den. ( det vet jeg ikke om er noen vits, men skader jo ikke heller). Suttet på en tomat mens vi holdt den, suttet på en drue mens vi holdt den og en agurkbit( stor) mens de delvis selv holdt den. Gjentatt det noen ganger.De syns det var litt rart, men morsomt å få litt smak i munnen tror jeg. Har gjort det litt under to uker tror jeg der er. Vil anbefale å prøve det for de vente seg liksom fort til at det ble litt smak og det påvirker jo ikke magen på samme måte som mos og grøt etc. I dag ga vi litt gulerotmos på skje. Det syns de var godt( tror jeg) , morsomt og litt rart .Kanskje din lille A vil smake litt på feks. en tomat for å få litt smak i munnen? Blir ikke mett av det selvfølgelig, men om ikke annet er det gøy for store og små. Stå på! Du er tøff!

  1. onskemamma

   Spennende! Kjøpte en bok om BLW for en tid tilbake. Kommer garantert ikke til å følge dey helt, men kanskje litt sånn delvis. Din metode hørets on ut. Kanskje vi skal prøve oss litt sånn vi også. Prinsessen er ikke veldig god på å gripe enda, så jeg tror egentlig det er et par Iker for tidlig. Med tanke på termin er det egentlig enda 14 dager til firemånedersmerket, så nå tenker jeg å la alle smaksprøver ligge enda en uke…og så prøver vi igjen. Takk for fin kommentar!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *