I dag kommer de!

Denne uka var jeg så heldig å få være barnevakt for en åtteåring en kveld. Jeg gledet meg  til å lese bok sammen ham på sengekanten. Kanskje gledet vi oss begge to?

Vi leste «Gutta i trehuset med 13.etasjer». Morsom bok. Hele 80 sider leste vi (og var nok dermed våkne litt lengre enn mamman hadde tenkt).

Vi jukset med leggetiden altså, men det var så innmari koselig. Bøkenes verden er fantastisk. Jeg tenkte at jeg gleder meg sånn til jeg kan bøker sammen med Prinsesse A. Gleder meg til hun også kan lese, så vi kan dele leseropplevelsene på en annen måte.

For det er en selvfølge for meg å tenke at hun skal lære å lese. Det er en selvfølge at hun skal starte på skolen, ha både lærebøker og lærere. Sånn er det ikke over alt.

I dag er det årets TV-aksjon.

Det som kjennes som en selvfølge for oss er det egentlig ikke. Skolegang og utdanning er en gave. Prinsessen og jeg har vært på butikken og tatt ut penger, slik at vi har til bøssebærerne forhåpentligvis kommer. For alle barn er en mulighet. Alle barn bør få en mulighet. Få gå på skolen. Få lære. Få muligheten til en sikrere fremtid.

Det bør være en selvfølge å få muligheten til å lære å lese og å skrive i 2017. Men det er det på ingen måte. Det er dessverre ikke det, for veldig mange barn.

Det kan vi gjøre noe med.

Vi som er så utrolig heldige kan gjøre en forskjell. Ta godt i mot bøssebærerne i dag.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *