Denne boka!

På lørdag var vi på bokslipp Salt. Boka FØDSEL, som Eva Rose og Trine Dahlman har laget var endelig ferdig. Vi var spente på resultatet når vi tok turen til Salt. Kule lokaler.

Masse, masse folk var det der – og masse kjærlighet….

….og FOR en bok!  Altså, jeg visste jo at bildene til Eva Rose var nydelige. Hun er Norges råeste fødselsfotograf. Denne dagen hadde hun satt sammen filmsnutter også forresten, og vi snufsa og gråt alle mann.

Før Eva Rose gikk på scenen sammen med Tine Dahlman roet hun nervene litt ved å holde en vakker varm bylt – prinsessen. Bildet er tatt av søsteren til Eva Rose, Sara Rose, som også er fotograf:

Eva Rose og Prinsesse A. Foto: Sara Rose.

Men boka – den boka! Den var nydelig, estetisk helt nydelig.

Ikke bare er den nydelig. Denne  boka både praktisk og klok. For dette er ikke bare en bok med vakre bilder, men like mye (eller kanskje mer) en bok om hvilke valg kvinner har under en fødsel. Valg ingen nødvendigvis sier at en har, men som en kul jordmor sa fra scenen under bokslippet: «Det er mange valg under en fødsel, og noen tar dem for deg hvis du ikke tar dem sjæl. Så tenk gjennom og si fra om hvordan du ønsker det.»

Er du gravid? Skaff deg boka! Kjenner du noen som skal ha barn? Skaff dem boka. Har du fått barn? Du vil mest sannsynlig bli veldig rørt av boka.

Fødselshistorien vår er også i boka.

Den har jeg valgt å ikke lese enn så lenge. Jeg vet jo hvordan det var, og er ikke så glad i å lese om meg selv. Til tross for blogging er jeg ikke alltid komfortabel med eksponering. Men vi valgte å si ja til å delta med en historie om keisersnitt til det jeg tenker er en viktig bok, og et av bildene fra vår egen historie rørte meg skikkelig. Det der du ser nederst midt på side 110-111. Hvilket bilde det er ser den som blar i boka.

Skaperne av boka, Trine Dahlman og Eva Rose. Foto: Lis Lonning

Og å bla i den boka, ja det anbefales på det aller varmeste. Og nei, dette innlegget er ikke sponset på noen måte. Jeg skal selv kjøpe noen av disse bøkene, for det Eva og Trine har fått til her – det er jeg ganske enkelt skikkelig imponert over. Er enig med gynekologen som har lest gjennom alt som står i boka som kvalitetssikring. Hun skriver: «Rose & Dahlman har gjort en fantastisk jobb ved å sette sammen historier, fakta og bilder – til en oversiktlig og helhetlig bok om fødselen.» Boka er å finne i bokhandelen nå.

2 kommentarer

  1. Fint bilde av nybakt far, men allikevel veldig rart at ikke en fødekvinne fikk forsida.

    1. onskemamma

      Det var et helt bevisst valg av bokskaperne å ha en mann på forsiden av denne boken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *