Bare en liten uke unna!

Klokken er 05:53z Det er grytidlig søndag morgen. Den siste søndagen i november. Prinsessen er allerede våken, og pludrer i sengen sin ved siden av meg. Jeg håper vi begge sovner litt igjen. Når vi våkner neste søndag er det den 3.desember. Første søndag i advent. Og dåp.

Tida løper.

Mor (that would be me) har ikke helt oversikten, men håper alle brikkene lander i rett tid.

Lokale er leid. Det er lenge siden jeg leide festlokaler i kirken der dåpen skal være. Det er jeg glad jeg fikk til, for det er mest praktisk.

Mat er bestilt. Krysser fingre for at den blir levert på rett sted til rett tid. Snille venner og familie baker noen kaker. Gull!

Kjøkkenhjelp håper jeg er på plass, men der er jeg jammenimeg litt usikker. Det er stress, men jeg krysser fingre.

Dåpskjolen er klar. Den har vært klar i 44 år, for hun skal døpes i kjolen jeg selv ble døpt i. Det synes jeg er veldig koselig. ❤️

Bordpynt er ikke helt på plass, men sånn nesten. En venninne som hjelpe Prinsessen og meg å pynte dagen før er klar. Heldigvis!

Dåpsgave er på plass.

Drikke er ikke på plass.

Nøkler og oversikt over kjøkkenet i lokalene er ikke på plass.

Mors antrekk er slettes ikke på plass.

Prinsessens festantrekk etter dåpskjolen er heldigvis på plass. Vi får satse på at gjestene er mer opptatte av henne enn av mammaen.

…også er jeg ganske sikker på at jeg har glemt noe. Det har jeg nok, men hvis jeg har glemt det…ja, så betyr det jo at jeg ikke husker det….og da kommer jeg vel ikke på det før jeg plutselig mangler noe i dåpen. Hehe! Men da er det sikkert ingen krise.

Vi blir om lag 30 mennesker til bords. Fine folk. Jeg gleder meg! Samtidig er jeg spent på timingen for prinsessen, som pleier å være litt sutrete og trenge en  halvtimes lur akkurat rundt tidspunktet for Gudstjenesten. Jeg må forsøke å enten vekke henne tidligere, og håpe at hun tar en lur tidligere – eller håpe at hun sover lengre den morgenen, slik at luren kan utsettes. Eller, om kjøreforholdene er ok, så kjører jeg nok hjemmefra 20 minutter tidligere enn jeg må. I bilen sovner hun som oftest, og mor kjører gjerne noen runder ekstra med et sovende barn. Det er det verdt hvis jeg kan ankomme kirken med opplagt prinsesse.

Tenk at det snart er både desember og dåp. Det blir en veldig spesiell første søndag i advent.

…og dere, takk for alle gode babycalltips. Etter tips fra flere av dere, og fra flere i barselgruppa vi er del av, endte jeg opp med denne, som endelig kom på timestilbud hos Mimmis etter kl 19 om kvelden. Det lønte seg å følge med på prisjakt.no gjennom dagen. Så når den kommer i posten håoer jeg vi har en babycall som varer hele kvelden, og helst mere til.

Ha en fin søndag da du! Kanskje skal du på julemarked, bondens marked, julegrantenning, konsert eller noe av alt det som skjer nå? Vi skal være hjemme, forberede dåp og pakke inn julegaver. Trur eg. Med mindre vi tar en tur på julemarkedet på Bærums verk.

6 kommentarer

 1. Hei! Jeg blir så glad på dine vegner av å lese slik planlegging som inngår en flott BABY <3 <3 Desember er en fin måned og tenk første jul med barn, på både deg og meg. Ja jeg stopper forsatt opp og tenker på hvor heldig vi er, det trur (vet! ) jeg du også gjør ofte <3 Lykke til med dåp og ha en flott desember.

 2. Hemmelig nemmelig

  Men du, er det ikke første søndag i advent i dag?

 3. Hemmelig nemmelig

  Jeg måtte tenke jeg har trodd det har vært det nå. Åsså er det neste helg! Dåner av meg selv! (Ammetåka får skylda!)

 4. Lykke til med forberedelsene og håper dåpen blir et minne for livet uansett. Heldige lille prinsesse

  Av ren nyskjerrighet må jeg spørre om du klarte å få kjøpt bilstol på salg og hva du endte opp med? 🙂

 5. Mamma til tre

  Lykke til med dåp, det blir fint!

  Selve dåpshandlingen er (nesten) alltid først i gudstjenesten, og etterpå kan jo prinsessen bare sove. Min prinsesse gjorde det, og våknet med en heidundrende rap da klokkene slo til slutt. Ja ja.

 6. Anne Marit

  Lykke til! Minner er så flotte….. dåpsdagen blir en flott dag for prinsessen og deg…. slapp av, senk skuldrene og nyt, for den går så fort. Husk å få noen til å ta bilder….. masse bilder…..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *