Når døgnet har 97 timer

Klokken er 05:26. Igjen. Vi er våkne, som vi har vært stort sett sammenhengende i 50 timer. Denne helgen har døgnene 97 timer. Minst. Sånn kjennes det i alle fall.

På togturen noen av dere så på Instastory på torsdag kjente jeg meg varm og sliten, og kjente at et sinnavirus hadde valgt meg som vert. Så skjedde dessvere akkurat det samme som da vi hadde omgangssyke for litt siden – 12 timer etter at jeg ble syk, ble også prinsessen syk.

Hun våknet med et hyl natt til fredag stakkars, og har stort sett hylt sammenhengende siden. Natt og dag, dag og natt. Snørr, tårer, feber, rødsprengte øyne..,og nå…store utslett.

Stakkars lille hjerte. ❤️

Det tok tid før jeg forsto hva dette er, men etter tips fra kloke hoder tenker jeg at det må være hånd-,fot- og munnsykdom. Nå har det spredt seg fra ansiktet til den ene hånda også, så det stemmer godt. Mer om den barnesykdommen kan du lese her.

Melkeflaska ble avvist i går kveld, men etter masse hyl gled iskald, utblandet eplejuice ned bak vonde lepper. Mye mulig det er vondt inni munnen også.

Prinsessen hyler, klager, nekter å sove og er tydelig plaget (ja, hun får Paracet og det hjelper litt en liten stund). Mor er febervarm, hoster, snørrer, trenger søvn hun bare kan drømme om og har også lyst til å hyle.

Det er på dager som dette man virkelig kjenner på det være alene. Time på time med hyl er en utfordring. Man får liksom verken tid til å dusje, tisse eller spise. Eller puste. Hun hyler eller klager dag og natt, og det kjennes som om disse døgnene har 97 timer hver. Minst.

Men sånn er det. Jeg elsker henne nok til å tåle dette. Sammen med henne. Holde om, holde av, holde ut. Alltid. Det har jeg lovet henne. Disse dagene handler om å holde ut.

I dag skulle jeg ønske:

a) at hun var stor nok til at jeg kunne forklare henne hva dette er, og hvordan jeg forsøker å hjelpe henne.

b) at jeg hadde både en partner i huset og besteforeldre i nærheten.

c) at det ikke var vinter og mange kuldegrader ute.

Men det er fred i landet, det går (forhåpentligvis) mot vår, og hun skal etter dette være immun livet ut. Så slipper vi i alle fall den runden i barnehagen. Håper bare hun (og jeg) slipper følgesykdommer som halsbetennelse, brennkopper etc. Fingers crossed.

Håper du har en bedre helg enn oss.

21 kommentarer

 1. Dette er ikke godt! Dessverre så har mine hatt dette flere ganger. Så selvom det står at de blir imune, så stemmer det nok dessverre ikke. Men min erfaring er at jo eldre de blir, jo bedre takler de det. God bedring

  1. onskemamma

   Uff, håper vi slipper unna med en gang. Får vi det igjen håper jeg hun er stor nok til at det er enklere å forklare henne ting stakkars.

 2. Jeg må dessverre meddele at vi også har haa hatt denne flere ganger. To juler på rad, faktisk. Det hjelper ikke at mange foreldre sender barnet tilbake i barnehagen med blemmer som ikke har tørket ut, fordi de er feberfri.

  1. Må bare kommentere at denne sykdommen er smittsom før blemmene kommer, så de kan faktisk være i bhg med dette så lenge de ikke har feber.

   God bedring til prinsessen og mor! Sender deg en styrkeklem. Du er råtøff som står i alt alene!

   1. onskemamma

    Stemmer, det står så i all info. Nå går jo ikke prinsessen i barnehagen enda, men det betyr at vi kan dra på babysang eller lignende når formen er god nok…hos oss begge.

  2. onskemamma

   Usj! Krysser alle fingre for at det blir med denne ene gangen altså.

 3. Huff huff, stakkers begge to <3 Skulle nok ha bodd her på GC hele vinteren dere. Også kunne du hatt totaltimer og jeg yoga, det hadde vært noe!! God bedring til dere begge to, det går over til slutt selv om dager og netter føles uendelig lange nå. Klem

  1. onskemamma

   Vi skulle definitivt bodd der i minst fire måneder hvert år – november, desember, januar og februar. Aner ikke hvorfor vi dro hjem. Ærlig talt.

 4. Huff , det er i slike situasjoner jeg beundrer alenemødre så inni granskauen ! Men du, seriøst, dere burde flytte hjem til Skien igjen, hvor du har din mor og prinsessen har mormor. Både pga situasjoner som dette, men også av den årsak at prinsessen vil ha sååå mye glede av å ha en bestemor i nærheten! Jeg bor selv i Kristiansand, og mine foreldre i Skien (jeg er fra Skien), og selv om jeg er flink Til å dra til Skien på besøk, og de er flinke til å dra hit, så kan aldri forholdet mellom mine barn og mine foreldre sammenlignes med mine barn og min mann sine foreldre som bor rett nedi gata for oss. Alle barn burde hatt iallefall ett sett med besteforeldre i umiddelbar nærhet . Det er gull verdt!

  1. onskemamma

   Er absolutt en del av tankeprosessen Linn. Enn så lenge er dog jobben min i Oslo og leiligheten vi bor i på Bekkestua, så får vi se hva tida bringer. Enig med deg – besteforeldre er gull verdt. ❤️

 5. Kristine

  Å nei. Syk baby er så fælt, og verre blir det når man blir syk selv. Finn en dag i kalenderen om en uke eller sånn og tenk at «på den dagen, da er det over». Jeg bodde i utlandet da jeg fikk barn og husker at lederen av en treffgruppe for nybakte mødre sa at det mest hjelpsomme rådet hun fikk det første året som mamma var å tenke «This too, mama, shall pass». Og så sende en liten tanke til dem som har barn som aldri vil bli friske. (Men hallo, det er lov å synes synd på seg selv der du er nå altså. Håper hun snart er såpass over kneika at dere får litt mer søvn begge to). God bedring!

 6. Inger-Lise

  Oi! Stakkar lille prinsesse. Vi hadde dette for et år siden, men mi jente var litt eldre og kunne sette litt ord på plagene. Det jeg ikke viste, og som skjedde her etter munn,hånd,fot er at barnet kan miste neglene i etterkant av sykdommen. Greit å være obs på om en uke eller tre. Riktig god bedring!

  1. onskemamma

   Ja, det sa en venninne i dag – at hennes sønn hadde mistet flere negler etterpå. Krysser fingre for å slippe det. Stakkars små altså.

   1. Inger-Lise

    Hun virket ikke preget av at neglene falt av, og de vokste fint ut etterpå, men litt sjokk for hu mor som trodde jenta hadde klemt flere fingre i en dør eller noe. Følte meg som ei skikkelig dårlig mor som ikke viste at noe klem av fingre hadde skjedd. Var nesten litt lettet da jeg fant ut grunnen

 7. Stakkars lita. Hånd, fot og munn sykdom var fæle greier når vi fikk det, lillesnupp var da ca 7 måneder gammel og på det verste ga jeg kjøleskapskald morsmelk på sprøyte i munnen ❤️

  1. onskemamma

   Ja, her går det mest i iskaldt vann med eplejuice akkurat nå.

 8. Uff så slitsomt for deg og fælt for lille skjønne prinsesse A❤️ Styrke klem til dere begge❤️

 9. Åh, stakkars dere! Eldste min hadde det da han var to, men jeg ble hardest ramma. På det verste hadde jeg 30 blemmer i munn. Au! Hva med å lage smoothie-is som hun kan sutte på? Antagelig er de verste dagene over nå, men fy søren så tungt når det står på. Bøyer meg i støvet for aleneforeldre, sykdom eller ei. Gode tanker deres vei, heldige prinsessen som har deg!

 10. God bedring til dere begge 🙂

 11. Her hjalp flytende ibux etter råd fra legen myyyye bedre på smertene blemmene osv gir enn Paracet som tips. Hun fikk en helt annen smertelindring 🙂

 12. syktlangtnord

  <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *