På TV i kveld – et program der tittelen måtte endres

Tusen takk for mange fine tanker rundt barnehagevalg dere. Det er topp! Prinsessen og jeg har nå besøkt hele fem barnehager her i nærområdet, og et par til skal vi nok innom. Inkludert sykehusbarnehagen. Magefølelsen begynner å ta form kjenner jeg. Mer om det senere.

På en torsdags kveld ville jeg bare svippe innom for å tipse om et program som går på FEM kl 21:30 i kveld. Det er et norsk program om barn unnfanget ved hjelp av donor. Jeg har allerede sett det, for jeg kjenner Katinka som er en av de som er med i programmet. Hun har hele tre barn unnfanget ved hjelp av donor, en jente på to år og tvillinggutter som er bare bitte litt eldre enn prinsessen.

Vi tenker vel begge at programmet kunne hatt noe høyere kvalitet, men ok. Programmet heter nå «Donorbarna». I det minste en bedre tittel enn det de egentlig kalte programmet, som var en tittel vi var mage som tok en kamp med Novemberfilm for å endre. Hva de hadde kalt det?

De forbudte barna.

De forbudte barna. You got to be kidding! Respektløs valg av tittel etter at noen har vist dem tilliten å stille opp i et program der de vet med sikkerhet at skjellsordene vil hagle på nett etterpå. For det gjør de. Ser dere i kommentarfeltene senere i kveld ser dere det.

Jeg vet ikke hva Norvemberfilm tenkte på (eller hva de tenkte med…) når de kalte episoden «De forbudte barna.» Det er i beste fall kunnskapsløst. I verste fall beregnende. Trolig er det begge deler.

For å ha det klart:

1) Barn unnfanget ved hjelp av donor er ikke ulovlige.

2) Kvinner som får barn unnfanget ved hjelp av donor gjør ikke noe ulovlig.

Det er helt vanlige unger, unnfanget på helt lovlig måte. Det som ikke er tillatt er for helsepersonell i Norge å behandle single kvinner med donorsperm.

Foreløpig.

For nå, ja akkurat nå i disse dager skjer det mye i de politiske partiene rundt både dette med fartilitetsbehandlug for single og eggdonasjon for både par og single. Jeg har blitt oppringt av både NRK-nyhetene, Dagsnytt 18 og TV-nyhetene denne siste uka. Dessverre har jeg vært stemmeløs, så jeg har ikke snakket særlig mye med noen av dem – foruten på telefonen.  I kveld skal jeg gjøre noe som ikke krever stemme. Jeg skal benke meg foran tv og FEM kl 21:30 for å se før jeg legger meg, for nå er det en stund siden jeg så episoden. Kanskje skal du også se det?

1 kommentar

  1. Flaks at jeg svippet innom bloggen din nå å så at programmet skal gå i dag:) skal bare kaste meg rundt å vaske badet først! Men finner på hundre andre ting jeg kan gjøre:)
    Fin kveld til deg!
    Marita 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *