Godt nytt år! Neste års nyttårsforsett er….

Så er den siste dagen i 2018 her, og 2019 står for døren. Nytt år og nye muligheter heter det. Jeg er så takknemlig over det 2018 har bragt at jeg ikke kjenner behovet for å jakte på de store nye mulighetene, men jeg har noen ønsker og forsetter for det nye året.

Sist gang himmelen fyltes av nyttårsraketter hadde jeg en syv måneder gammel datter sovende på armen. Nå er jeg mamma til en superaktiv 19 måneder gammel jente som er midt i ordspurten. Det er ganske enkelt fantastisk! Krevende og fantastisk. Hun er en levende virvelvind. Sitter nesten aldri rolig mer enn to sekunder. Sover aldri en hel natt. Vil alltid opp lenge før sola. Hun er høyt og lavt, frem og tilbake. Hun er veldig blid, og superbestemt.

Ordene fortsetter å komme som perler på en snor, og hun sier over hundre ord nå. Jeg har mistet tellingen, men blir stadig overrasket over hva som finnes på lager av ord. Det siste jeg lot meg overraske av var «bleiepos». Jøsses! Kunne du virkelig det ordet?, tenker jeg. Det manglet riktignok en e, men likevel. Det er så moro å følge med på!

Og nettopp det å følge med er stikkordet. Jeg er, og har alltid vært, ganske god til å se det fine i øyeblikket tror jeg. Jeg gisper av vakre soloppganger, kan stoppe bilen for å se på månen eller en vakker regnbue, jeg lukter på granbar med nesa helt inni kvisten, jeg nyter god mat langsomt med stille takknemlighet og gråter av vakker musikk.

Å nyte enda flere øyeblikk er nyttårsfortsettet for 2019. Det eneste forsettet.

Jeg kunne hatt som mål å bli tynnere, flinkere, rikere eller mer effektiv. Jeg kunne kjeftet mindre og trent mer. Jeg kunne lagd mer varierte middager og hatt det mye ryddigere hjemme. Men ingen av de tingene har jeg som nyttårsforsetter. For øyeblikk er alt vi har. Alt som ikke er i øyeblikket er enten en overstått fortid eller en fremtid vi ikke vet noe som helst om. Men øyeblikket har vi.

Så i 2019 vil jeg høre på enda mere fin musikk, slå av tv oftere, fortsette å rulle meg rundt på gulvet eller i gresset med lille A hver dag, sette meg ned i hennes høyde for å snakke med henne mens vi ser hverandre i øynene enda oftere, reise så mye som vi kan, danse til Lollo & Bernie igjen og igjen og synge Lille Petter edderkopp på repeat, besøke mormor mye, gå på teater hvis anledningen byr, spise lunch eller middag med gode venner, drikke god te av store krus, stoppe opp og kjenne vårsola mot ansiktet, pakke bilen klar for å dra rett fra barnehagen og til nærmeste strand så ofte som mulig…ja, ganske enkelt forsøke å gripe øyeblikkene.

Det er mitt nyttårsforsett. Hva er ditt?

Jeg elsker denne lille teksten…..

…..og med den ønsker jeg deg et veldig godt nytt år i 2019. Måtte året komme med fred, god helse og med massevis av muligheter for å gripe og å skape gode øyeblikk. ❤️

2 kommentarer

  1. Lisbeth

    Tusen takk for gode ønsker <3 Jeg vil også ønske deg og lille A alt godt for det nye året. Ta godt vare på, og møt, hver eneste dag med forventning <3

  2. ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *