Godt nytt år!

Så er julen over. Håper du hadde en koselig julefeiring. Lille A hadde en helt suveren julekveld, på besøk der hun fikk løpe huset rundt i rød julekjole og med en litt for trang nisselue.

 Hun spiste tante sine medisterkaker med begge henda (bokstavelig talt) og løp runde etter runde fra stua, gjennom gangen, inn på kjøkkenet og ut igjen i stua. Rundetida var så rask at vi ikke rakk å ta den. ?

Masse gaver fikk hun også. Det som slo aller best an var glitterkonglen fra Julenissen – den hun hadde ønsket seg så inderlig og snakket om i ukesvis. Og en liten handlekurv. Den har hun gått rundt med hver eneste dag siden.


Det var en god følelse – å kjenne barnet sitt sånn at gavene ble en innertier. Så heldige vi er, som kunne feire en jul med familie, god mat og gaver? Med hverandre – det viktigste av alt.

Julen er over. Og 2019 er omme. Et år er over. Et helt tiår er over.

Et – helt – tiår. Hvor ble det av? Tida går skremmende fort. Det får vi ikke gjort noe med, så da gjelder det å bruke tida på best mulig måte.

2020 har banket på, og spente slipper vi året inn. Foreløpig er året skinnende, rent og ubrukt. Enn så lenge med alle muligheter. 2020: året da Lille A fyller 3 fine år. Tenk at hun snart er tre år. Hun jeg ventet så lenge, så lenge på. Mer enn et helt tiår. Hun som nettopp ble født. Hun som var en liten kropp på tre kilo. Hun som nylig helst lekte med stoffpinner fylt med knitreplast – de som  mormor hadde sydd.

Bildet over er fra julen 2017. Det virker som det var i går. Samtidig er det så lenge siden. Nå løper hun rundt, er høyt og lavt og snakker som en foss. Forstår de forunderligste ting. Leker rollespill med mange involverte.

«Gult er best – ingen protest. Nei, jeg liker jo rød aller best Mamma.» Rød er utvilsomt favorittfargen. Det har det vært lenge.

«Sånn er reglene!»

«Jeg er sint. Jeg skal trampe med bena»

«Den er mammaen. Den er pappaen. Den er storebror. Jeg skal være lillesøster. Og doktoren.»

«Det der var kult mamma»

Kult? Hun er 2,5 år liksom. Det er fantastisk å få lov til å følge henne, i en rivende utvikling. Tenk at det bor i oss mennesker, det å stadig utvikle oss. «Mamma, jeg vokser og vokser og vokser og vokser» sa hun her om dagen. Det har hun helt rett i.

Snart kjører hun av gårde på en moped med vind i håret of et stort smil om munnen, mens jeg sitter hjemme med hjertet i halsen og skjelvende underleppe. Men først skal hun heldigvis lære seg å bruke sparkesykkel. Til våren håper jeg.

Nå skal vi vokse sammen inn i 2020. Inn i starten på et nytt tiår. Jeg er kjempespent på dette nye året, og tiåret.  Et år med klare fortsetter og store planer står for døren. Det blir et veldig hektisk år, og forhåpentligvis også et veldig morsomt og spennende år. Vi har planer. Store planer.

Arbeidet med mitt første nyttårsforsett, eller kanskje mitt eneste virkelig store forsett for 2020, starter denne kommende helgen. På søndag. Hva det er skal jeg fortelle deg mer om senere. Kanskje ser du litt mer til oss her inne det neste året. Vi får se, men det tror jeg kanskje. For kanskje har flere se samme forsettene som oss (eller meg da, men forsettet vil påvirke oss begge), og da kan det være fint å dele litt inspirasjon. Også spør vi deg sikkert om et råd eller tre også.

I dag vil jeg si takk for det gamle året. Jeg håper året kommer med gode opplevelser for deg som leser. Og for noen av dere håper jeg dette er året som vil komme med det ønskebarnet dere har ventet så lenge på.

Jeg ønsker deg et riktig, riktig godt nytt år. Ta vare på alle gode stunder. ❤️

2 kommentarer

  1. Godt nytt år ✨ Jeg gleder meg til å følge dere i 2020

  2. Godt nytt år til dere begge :). Gleder meg til flere innlegg her.

    Hilsen Torunn

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *