Drømmen om trommelen

Yaiks! Her på Bekkestua har vi omgangssyke i hus. Enn så lenge er «bare» lille A syk. Jeg holder pusten og håper å unngå smitte til tross for  flere runder med oppkast både i eget hår og nedover klærne. Det er jo lov å håpe. ?

Vaskemaskinen går og går. Og går igjen. For sånn er det jo. Det samme gjør Peppa Gris forresten. Tror vi har sett 43 episoder det siste døgnet. Minst!

Omgangssyke er så kjipt, men varer heldigvis ikke alt for lenge. Mens det pågår kjenner jeg at jeg drømmer om tørketrommel. Skikkelig også. Det hadde gjort sånne døgn mye enklere. Jeg tenker i grunn at det hadde gjort hele vintersesongen mye enklere.

Jeg har faktisk aldri så langt i livet bodd noe sted der det har vært tørketrommel. Ikke oppvaskmaskin heller. Tenk det! Begge deler står på ønskelista.

Når vi snart flytter til Skien blir det endelig oppvaskmaskin. YES!
Men blir det tørketrommel? Eller kanskje kombi vask/tørk? For vi trenger ny vaskemaskin også. Den vi har slår og dunker som fire fulle menn med trommer. Og med tanke på plass hadde en kombimaskin vært topp. Men er det er godt eller dårlig valg?

Siden jeg ikke har peiling tenkte jeg å spør deg til råds.

Er tørketrommel verdt investeringen? Og hva bør vi i tilfellet se etter? En som snurrer begge veier har jeg hørt. Og noen sier varmepumpeteknologi er smart. Andre sier det tørker så langsomt da. Men hva ellers? Alle gode råd mottas med takk og bukk.

Tenker å ta turen til Jensen Elektriske i Skien og snuse etter B-varer. Der har jeg ikke vært så langt, men etter sigende har de superhyggelige og flinke folk – der i den nye byen vi skal bo i.

Har du noen hvitevarer hjemme som er kjøpt som B-varer? En ripe eller bulk er ikke så nøye for oss, så lenge varen fungerer som den skal.

Sånn, det var dagens spørsmål – i håp om å kunne lette den praktiske hverdagen for travel, enestående mamma som helst vil bruke mindre tid på sånne oppvask- og klesvasksysler og mer tid sammen med vesla. ❤️

30 kommentarer

 1. Inger-Lise

  Anbefaler IKKE kombi vask/tørk. Det er super ineffektivt. Vi har vask og tørketrommel fra bosch. Ikke av de dyreste, men vi har hatt de i mange år (siden vi kastet ut den ubrukelige kombimaskina)

  1. onskemamma

   Det noteres. Takk! Kjenner ei som er superfornøyd med sin kombimaskin, så her er erfaringene tydeligvis delte.

 2. Lillian

  Vi har Miele vaskemaskin og tørketrommel og er veldig fornøyde med dem. Begge er nå over 10 år og har aldri trøblet. (Bank i bordet! Er inne i en periode der ting går i stykker .) Kunne nok funnet mye billigere maskiner, men det blir fort minst like dyrt å kjøpe billige maskiner som ikke fungerer så lenge og derfor må erstattes. Tips; pass på å kjøpe maskin som vasker ull på håndvaskprogram hvis du har mye ulltøy. Vi har en kombinert vaskemaskin/tørketrommel i en ferieleilighet, men det er på ingen måte samme kvalitet på den.

  1. onskemamma

   Takk for fine tips. Ja, ulltøy har vi mye av så det bør vi se etter. Miele er prismessig utenfor vår liga dessverre, men jeg vet det stort sett er veldig gode maskiner. Vi har hatt en Electrolux vaskemaskin i godt over ti år. Den har vært topp, men nå bråker den altså noe forferdelig og synger nok på siste verset.

 3. Lene Ma

  Eg har kombi og elskar det! Einaste bakdelen eg ser om ein har ungar er at vaskemaskina er «opptatt» i den perioden ein tørka. Men er det heilt krise og ein må vaske kan ein jo berre ta ut kleda og henge dei til tørk istadenfor å bruke trommelen. Eg gjer det slik at vanlige klede vaskar eg normalt og tørker på stativ, handkle og sengkle vaskar eg og tørker i trommel. Utrulig praktisk å berre sette det på og la det gå sin gang istedenfor å måtte passe på når vasken er ferdig og så flytte det inn i trommel, iallfall når ein er litt distré som meg Plassbesparende er det også. No kan eg ha hyller ovenfor maskina.

 4. Jeg driver å vurderer kjøpe tørketrommel selv, så har forsøkt å lese meg opp. Denne artikkelen anbefales, den forteller mye om de ulike teknologiene og fordeler og ulemper. https://www.forbrukerradet.no/guide/no-guidekategori/torketromler-forbrukerradets-kjopeguide/

  En annen ting å ha i bakhodet er at det har skjedd enormt mye på teknologifronten i det siste, så de som har dårlig erfaring med kombimaskiner fra 4-5 år siden, bør man kanskje ta med en klype salt i dag. Ellers skal jeg følge kommentarfeltet her for å se om jeg får noen gode tips 😉
  Lykke til!

 5. Eg har kombo. Ville aldri ha bytta til noko anna. Ja maskina et opptatt nokon timar når du skal både vaske og tørke – men blir det krise er det jo berre å stoppe den og henge det på stativ istedenfor slik at en får brukt maskina. Eg vasker «vanlige» kle og henger dei til tørk. Sengkle og handkle vasker eg og tørker i trommel. Veldig praktisk å berre trykke start så går det sin gang istedenfor å passe på å flytte det over. Hos meg som ikkje har så stor plass er eg glad for at eg heller kan fokusere på å ha ekstra plass til oppbevaring på veggen/oppå maskina istedenfor at den plassen hadde gått tapt til ei maskin til. Så lenge det er dokke 2 trur eg at kombi går heilt fint. Men kvar sin smak. Men eg anbefaler det absolutt.

  1. onskemamma

   Nettopp! Det er de momentene der som gjør kombi fristende. Kan jeg spørre hvilket merke dere har?

 6. Me kjøpte b-varer til heile huset når vi bygde nytt hus. Ja eg veit , men ka er vitsen me å betale full pris når ein kan spare på tusenvis pga ein bulk eller ripe. Fungerer utmerket og anbefales absolutt å gjøre det.. Gjorde forresten et varp på Miele vaskemaskin og tørketrommel

  1. onskemamma

   B-varer er helt topp! Det samme er Finn.no tenker jeg. Bruker Finn utrolig mye, men til hvitevarer tenker jeg at B-varer er bedre enn Finn. Så skal ta meg en tur innom Jensen Elektriske neste gang vi er i Skien. Fint å handle lokalt også.

 7. Vi har kombi og det fungerer veldig dårlig. Det er sikkert ikke tilfellet med alle slike maskiner. Tipper egentlig at vi har en sykt dårlig en. Men altså, det er utrolig ineffektivt. Tar sånn 8 timer å tørke en relativt full maskin. Og selv da er det litt fuktig når det tas ut, og må henges opp til tørk noen timer… og da er hele poenget borte synes jeg.

  1. onskemamma

   Oioioi Gunvor. Det høres ut som et bomkjøp ja. På 8 timer nærmer det seg jo tørt selv uten trommel. Noteres.

   1. Gunvor

    Den sto i leiligheten da jeg flyttet inn for et par år siden. Så jeg vet ikke om den har vært like dårlig alltid altså. Kombi er sikkert fantastisk når den gjør jobben, men ville gjort litt grundig research på forhånd for å unngå å ende opp med noe så ubrukelig som den vi har.

   2. onskemamma

    Research it is!

 8. Isabell

  Vi er superfornøyd med vår kombi vask og tørk. Den er fra LG, kjøpt i 2018. Finner ikke modellen på nett nå. Ved vanlig 40/60 vask med tørk tar det ca 5 timer inkl tørking, men setter man på speed tar det ca 3 timer, da er det nesten helt tørt – men bruker sikkert mer strøm? Sengetøy tar gjerne litt lenger tid, ca 5 timer, men da kan jeg legge det rett på senga igjen.

  1. onskemamma

   Så bra! Plassmessig kunne jeg godt tenke meg kombi. Takk for tips.

 9. Hei. Jeg hadde aldri tatt i en tørketrommel før jeg ble gravid, men da kjøpte jeg kombi. Var superfornøyd i fire år. (Da måtte vi ha reparatør og han gjorde dessverre vondt verre.) Endte med at vi fikk ny maskin nå i sommer. Fremdeles kombi, jeg vil ikke ha noe annet. Vanlige klær henger vi fortsatt opp, men tromler sengetøy, håndklær og undertøy. Det fungerer utmerket! Vask tar 1-2 timer avhg av program. Tørk 2-4 timer avhg av mengde. Dere er jo to personer og trenger neppe stappe trommelen full. Forrige var Electrolux, nå har vi Samsung. Lykke til med både flytting og vask!

  1. onskemamma

   Tusen takk for tips Anja! Ja, det er håndklær, sengetøy, parkdresser og dyner/puter Jeg savner trommel til. Kanskje jeg kan gå for en kombi da.

 10. Halldis

  Har ikke hatt kombi så der kan jeg ikke uttale meg, men tørketrommel er gull. Arvet en fra søster og svoger, så den er langt fra ny, men det gjør ingenting så lenge en virker. Jeg har ett kott av ett bad, har vaskemaskin og tørketrommel vedsiden av hverandre. Vaskemaskinen er en toppmater, de er smalere. Lykke til med både flytting g handling.

  1. onskemamma

   Velkommen til vårt bad Halldis…det ER et kott. Hadde ikke værs sjanse til å ha begge deler her, men der v8 skal flytte går det. Kjenner at tørketrommel er fristende. Får ga en snakk med fagfolk i butikken neste gang vi er i Skien by. Vi gruegleder oss til å flytte.

 11. Tommel opp for kombi her. Vi har fra LG. Tre barn i hus, og tørk brukes til dresser, dyner og dunjakker, til sengetøy og håndklær når vi ikke gidder å henge opp, også «kickstarter» vi i blant tørkingen med en halv time tørk etter vask. Veldig kjekt! Det raskeste programmet med vask og tørk tok ca 2,5 timer fra sølete våte votter til rene og tørre par klare til ny dag i bhg.

  1. onskemamma

   Glitrende Ellen! Takk for tips. Det er AKKURAT den bruken jeg tenker meg for en tørketrommel – på en prikk!

 12. Sherrill

  Love washer & dryer!! Cannot imagine not having both!! Mine are Fisher & Paykel brand they have lasted a very long time – keeping fingers crossed that it remains good for long time to come.

  1. onskemamma

   Aaaw, Sherrill – I miss you! ❤️
   And leaning towards getting a dryer.

 13. Ingvild Robertsen

  Jeg har ingen erfaring med kombi men har vanlig. Tørker kun sengklær og håndklær i trommelen. Vanlige klær krymper.. Anbefaler kondenstrommel ellers må du ha lufting/slange som går til vask/sluk og dør åpen. Ser du ønsker å bruke trommel til votter/parkdress. Vær obs på at de fleste ikke tåler trommel…. Membraner ødelegges feks reima skal ikke være i trommel. Så d må du sjekke vaske/tørkeanvisning på klær du kjøper dersom du ønsker å benytte trommel. Jeg henger våte ytterplagg til tørk i dusjen, det er varmt på badet og de får rent av seg. Jeg har to sett slik at dersom det ikke blir tørt så tar jeg med det andre. Votter vrenger jeg og legger på kablene på badet.

  1. onskemamma

   Sant, ikke alt går i trommel. Der vi bor nå har vi ingen varme på badet. Nope! Verken varmeovn ELLER kabler faktisk. Ikke mott valg… men der vi flytter er det heldigvis varmekabler. Det blir jo selvsagt en annen tørkeverden for dresser og votter. Fin tanke.

 14. God bedring i heimen 🙂
  Kan ikke si at jeg anbefaler kombi, mye fordi det er greit å kunne vaske selvom tørketrommel går. Men det er jo smak og behag 🙂

  1. onskemamma

   Ja, vi får se hva vi ender med. Fordeler og ulemper med begge deler.

 15. Isabellle

  Vi hadde Electrolux (vaskemaskin og tørketrommel) i mange år, og var kjempefornøyde. Vaskemaskinen vasket alt rent, selv ull, og alt var tørt etter en runde i tørketrommelen. Nå har vi vaskemaskin fra Miele og tørketrommel fra Bosch. Begge to er toppmodeller som fikk mye skryt og gode omtaler, så de skulle være veldig bra. Skikkelig skuffet over begge. Ullklærne blir langt fra rene og jeg må kjøre lange vaskeprogram for å få bort flekker. Tørketrommelen bruker jeg nesten ikke. Jeg syns alt fortsatt er fuktig når jeg tar det ut, så da må det henges opp uansett.
  Kjenner flere som har kombimaskin som maskin nummer to i stedet for tørketrommel, og som er kjempefornøyde med det. Det hadde jeg gått for om jeg kunne valgt igjen. Klesvasken hoper seg i alle fall raskt opp hos oss. Noen maskiner som klær med matsøl, «uhell», omgangssyke, og barnehageklær fulle av gjørme og søle tar også så lang tid at vi ikke rekker mer enn en eller to mellom jobb/bhg og leggetid. Det hadde vært deilig å hatt kapasitet til å ta «skippertak» med to maskiner samtidig i stedet for å kjøre vaskemaskinen ved en hver anledning.

  1. onskemamma

   Takk for gode innspill Isabelle. Jeg har faktisk Electrolux vaskemaskin nå. Den synger på siste verset, men så tror ieg kanskje den nærmer seg 15 år også. Jeg har vært veldig godt fornøyd med den. Viktig å finne noe jeg blir fornøyd med som neste maskin også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *