Hvorfor har jeg ikke prøvd dette tidligere?

Hei fine lesere!
Takk for mange koselige kommentarer, både her på bloggen og i innboksen min, etter forrige innlegg. Det er alltid så fint å høre fra dere engasjerte lesere. ?

Det å flytte til en mindre by har kommet med både glede og sorg så langt. Mer om det senere. I disse Covid_19-tider er det en utfordring å begynne å bygge seg et nytt nettverk. Det er også en utfordring at vi ikke har barnehageplass før i august – både sosialt, praktIsk og økonomisk. Men sånn er det dessverre.

En av de positive tingene jeg raskt kjente på ved å ha flyttet var reduksjon i avstand. Alt ligger mye nærmere hverandre her.  Det er ikke lengre så langt mellom bosted, kommende barnehage, mormor, jobb, butikker og kommende fritidsaktiviteter. Det er deilig!

Det har også gitt meg lyst til å parkere bilen og å begynne å sykle. De siste ukene har jeg, som de av dere som følger oss på Instagram har sett, vært ute og prøvesyklet elsykler. Nærmere bestemt 10 ulike elsykler. I flere ulike byer. Allerede første tur var stas. Det tok ganske nøyaktig 10 minutter før jeg stilte meg spørsmålet: «Hvorfor i all verden har jeg ikke prøvd dette tidligere?«

Så GØY det var! Til tross for at jeg ikke har syklet i det hele tatt på mange år nå tok det bare få minutter før jeg kjente smilet bre seg ut over ansiktet. Vind i håret (jeg brukte hjelm altså), frisk luft i ansiktet, lydene av naturen og en motor som liksom jevnet ut terrenget. Her var det bare å suse bortover slettene, og oppoverbakker ble helt overkommelige selv for en utrent kropp. Herlig!

Mens jeg syklet hørte jeg at jeg sa høyt «Bye, bye car!» For akkurat sånn kjentes det – som at her i byen vil vi parkere bilen så mye som mulig og få oss en elsykkel. Drømmen er en sykkel som den på bildet, en longtailsykkel med barnegrind (high rails) og sitteputer. Det finnes flere sykler av den typen. Benno Boost, Tern GSD, Yuba Boda Boda, Yuba Spice curry, Rev V fra Eliassykkel….og sikkert enda flere.


Jeg hadde faktisk aldri dett denne typen sykler før, men etter å ha prøvd alle typene jeg har kunnet finne….I am in LOVE! ❤️

Her kan både et og to barn sitte bakpå opptil ganske høy alder, da bagasjebrettene tåler rundt 50-60 kilo. Noen enda mere. For en fin måte å bevege seg rundt i byen på.

Så nå vet jeg hva jeg ønsker meg til bursdagen min mandag den 8.juni. Verdens kuleste transportmiddel! Jammen fant jeg en favorittsykkel også.

En slik sykkel får jeg selvsagt ikke, men det er jo lov å drømme. Så jeg regner med at det blir akkurat det jeg ønsker meg til både bursdag og jul de neste årene. Kanskje en vakker dag?

Hva med deg – har du en elsykkel? Og har noen av dere kanskje til og med en longtailsykkel? Hører gjerne om deres erfaringer. Er det like fint som jeg har fått inntrykk av?

12 kommentarer

 1. Elsykkel er fantastisk! Vi har en elektrisk kassesykkel. Den er moro å sykle på, og genial om man skal ha med en del. Men om jeg skulle valgt på nytt hadde jeg gått for en vanlig elsykkel med sykkelsete eller henger. Vår sykkel har ikke vært så veldig driftssikker, med et kjede som stadig hopper av, og da må det srkues for å reparere. Skolebarna i huset sykler helst på egen sykkel, så nå velger jeg ofte vanlig sykkel med barnesete fordi det er enklest mtp parkering og låsing.

  Longtail er nok veldig greit for å få med større barn og mere ting. Vi har vurdert det for en sykkel nr 2, men det er så dyrt. For vår del blir det nok en vanlig elsykkel med henger. Får med mye da også. Og kan lett henge sykkelen bakpå bilen om vi har behov for det. Lykke til med sykkelvalget!

  1. onskemamma

   Ja, jeg ante virkelig ikke at det var så gøy!
   Så moro med en kassesykkel. De er også dyre. Jeg har lagt min elsk på midtail/longtail. Men akk ja, de er dyre.

 2. Vi har elektrisk kassesykkel og ELSKER den. Vi fikk tilskudd av kommunen. 25% av kjøpesum og Max 10.000. Mange kommuner har en slik ordning for å fremme miljøvennlig transport. Sjekk om din kommune har det . Det hjelper jo endel på prisen. Eneste ulempen er at sykkelen må være ny.

  1. onskemamma

   Oi, en slik ordning har jeg aldri hørt om. Dét tør jeg ikke håpe på, men skal definitivt sjekke.
   …og du, så fint å funnet en sykkel dere elsker.

  2. onskemamma

   Nå har jeg sjekket. Skien hadde faktisk en slik ordning frem til januar 2020, men nå er den dessverre fjernet. Men takk for tips likevel. Det var jammen verdt å sjekke.

 3. Kjære Tina! Elsykkel åpner virkelig døren til en ny verden! Jeg syklet rundt med vanlig sykkel og mine to småjenter i sykkelvogn og minstejenta mi i magen sommeren 2018. Det var både tungt og varmt! Men jentene elsket det! I fjor sommer investerte jeg i elsykkel og i år er minstenorm med i sykkelsete på bagasjebrettet! Så befriende og gøy! Vi elsker det like mye alle sammen! Turene til og fra barnehagen og sykkelutflukter i helgene er høydepunkter! Så kjekt å få plass til tre jenter, alt barnehageutstyret til to stykker, stellebag, reisevogn til minstemor og veska mi i kurven foran. Hunden kan også bli med. Verdt hver eneste krone! God sommer til dere!

  1. onskemamma

   Å, det høres så fint ut Helle! Herrrrlig, ganske enkelt.
   Hva er alder på den av jentene som sitter på sykkelen? Og kan jeg spørre hva slags Batteri du har som skal dra hele hurven?

   1. Minstemor sitter på sykkelen. Hun er ett år. Femåringen min kan sitte i setet også, men tre åringen min syns det er litt for skummelt foreløpig. Hun syns det blir for høyt og for vinglete. Minsta har alltid sittet i setet, så hun kjenner ikke så mye til annet, mens treåringen vendte seg til å sitte i sykkelvognen først. Jeg tror dette er grunnen til at hun syns det er skummelt. Batteriet har 400wh kapasitet. For meg var batterikapasitet og et solid bremsesystem avgjørende.

 4. Helle holmen

  Gratulerer med dagen, Tina! Og kondolerer. Plutselige tap er så innmari vonde for de som blir igjen. Min eldste datter sa det så fint «Når noen dør, så kan de se deg fra himmelen. Vi kan ikke se dem, men vi kan flytte dem inn i hjertet vårt, så kan vi se dem der. Hele tiden. Det liker de godt, siden vi ikke vet hvilken sky de sitter på.« ta hånd om deg og klem ekstra godt på prinsesse A.

 5. Ida Emilie

  Hei! Det er så gøy å følge deg. Vår minste er akkurat like gammel som din skjønne datter. Både hun og storebror på snart fem elsker longtailen vår. De sitter i sånn grind, og har enda plass til en venn til bakpå. Hvis vi skal ha med enda flere barn kobler vi på sykkelvogna i tillegg. Da frakter vi en voksen og fem barn, det får man ikke i en vanlig personbil en gang 🙂 Jeg sier hele tiden at jeg fikk et nytt liv etter at vi kjøpte sykkelen, og kan ikke skjønne hvorfor vi ikke gjorde det før. Vi bor sentralt i Oslo, og jeg føler at vi bruker nesten ikke andre transportmidler lenger. Lykke til i ny by, med forhåpentligvis snart ny sykkel 🙂

  1. onskemamma

   Så utrolig gøy å høre Ida Emilie. AKKURAT det er drømmen vår. Det nærmer seg kanskje en avgjørelse… Hvilken longtail cruiser dere rundt med?

   1. Ida Emilie

    Vi har yuba spicy curry. Er veldig fornøyd! Ønsker dere alt godt ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *