Sneglen er et husdyr!

Det har blitt oktober 2020. Lille (store) A har gått to måneder i sin nye barnehage – en barnehage full av kreativitet og fantasi, basert på et suverent pedagogisk opplegg. Jeg er så imponert!

I barnehagen har de månedens tema. September var eventyrenes måned. De leste eventyr, hadde skuespill basert på ulike eventyr, flanellograf, dukketeater,  prøvde om de kunne kjenne den lille erten under tykke madrasser, var på eventur (tur med eventyr) hver mandag, lagde bukker og troll, fikk en innføring i trolldom og hekseri…og mye mer.

Så kom oktober – husdyrenes måned. Forrige uke ble viet kua. De var kueventyr, kusanger, laging av kubilder med ekte skinn., og jammen laget ikke barnehagen sin egen Dagros som barna fikk melke. A kunne stolt avsløre at hun fikk til å melke, men at spenene egentlig var en hanske og at melken kom fra kartong. Og…at de melket i en potte, noe hun synes var kjempegøy!

De gjør SÅ mye fint og gøy! Neste uke skal vies sauen. Ut fra ukeplanen vi har fått blir det like spennende som kua.

Det beste øyeblikket fra hele husdyrmåneden er jeg likevel sikker på at lille A selv serverte – etter dem aller første husdyrdagen. Vi satt i bilen, og samtalen gikk som følger.

Mamma (ja, jeg altså): I dag skal dere lære om husdyr i barnehagen. Det blir spennende.

Lille A: Jeg vet om et husdyr mamma.

Mamma: Å, vet du om et husdyr?

Lille A: Ja, sneglen!

Mamma: Sneglen? Tenker du at sneglen er et husdyr?

Lille A: Ja, for den har hus på ryggen sin!

Fantastisk!
Jeg måtte bare si meg enig. Sneglen er også et husdyr.
Jeg simpelthen elsker denne alderen. ❤️

2 kommentarer

  1. Åååh

    1. onskemamma

      I know. ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *