Dette vil jeg dele med dere

Hei på deg!

Først av alt – godt nytt år. Måtte 2021 slå 2020 ned i støvlene. Måtte vi innen 2022 ringes inn ha fått friheten vår tilbake. Friheten til å være sammen, klemme alle vi er glade i og til å reise fritt. Vi lengter vel alle etter den friheten.

Nå er det helg, og med de restriksjonene som er satt i forhold til hva vi kan og ikke kan drive med disse januarukene i 2021 blir vi hjemme. Helst skulle vi besøkt både mormor, Lille A sin gode venninne på Bekkestua og de fine vennene vi har fått i nabohuset. Men vi kan ikke det nå. Så da gjør vi det beste ut av situasjonen. I følge Lille A er det beste «å drive med hobbyting.» Det er koselig. Så i helgen får vi finne frem papir, fargestifter, limstifter, klistremerker, piperensere, stener som glitrer og mere til.

Lille A kan forunderlig mange ting nå. De vokser jo så fort disse små menneskene. Hun spør og graver, vil lære ting om kroppen (kan du vise meg bilder av lungene og ribbena mamma?) og gleder seg til å begynne på skolen. Der vil hun leke! ? Her hjemme klistrer hun lassevis av klistremerker, skriver bokstaver og tegner. Stadig kommer hun med «brev» hun har skrevet. Jeg elsker dem.

Tegning var lenge bare de hardeste streker. Alltid rødt. Bare rødt. Som en sint liten sjel hadde rablet over arket med hard hånd, hver gang. Så – helt plutselig – ville hun tegne med kulepenn. Og helt plutselig kunne hun tegne på en helt annen måte. Uten at jeg fikk med meg utviklingen som måtte ha skjedd i mellomtiden. Jeg kan ikke ha fulgt med i timen. Eller kanskje skjedde det bare et forunderlig utviklingssprang. Jeg vet ikke.  Men jeg vet at når hun før jul, den 12.12.20 for å være nøyaktig, satt ved siden av meg og plutselig tegnet denne – ja, da smeltet mammahjertet.

Den første hodefotingen vi ser må jo være verdens vakreste kunst for enhver mamma eller pappa? Det synes i alle fall jeg. Umiddelbart tenkte jeg at denne må opp på veggen. Denne må jeg spare. Men i hvilket format. Skulle jeg bare ramme den inn, eller finne på noe annet? Trykke det på en kopp kanskje? Eller forstørre det?

For å finne ut om noen hadde gode forslag lette jeg først på det store internettet (Google, I love you), med tanke på om jeg kanskje fant noen kunne lage et smykke. Det har jeg nemlig sett noen som har. Før jeg fant det jeg lette etter fikk jeg tips fra en hyggelig dame om noen jeg ikke hadde hørt om før. Kunsta! Det må jeg bare dele med dere! Det er tre kunstnere, Lene, Siv og Aleks, som gjør barnetegninger om til utrolig kule bilder. Se på disse skjønne bildene da:


De tryller enkle barnetegninger til den kuleste kunst.

Jeg tenkte på sekundet at dette – dette skal jeg prøve. Så rakk jeg det ikke før jul, men jeg tenker  jeg skal prøve det nå. Hvordan resultatet blir aner jeg ikke, men nå har jeg akkurat sendt tegningen vår til Kunsta, og så får vi se. På nettsiden kunne jeg velge mellom malerisk, kunstnerisk eller minimalistisk utrykk. Jeg tror min favoritt er malerisk men er litt usikker på valget, så jeg kommer til å be Kunsta om hjelp. Men jeg kommer til å fortelle dem at uansett uttrykk så er favorittfargen til Lille A rød, mens mor er glad i lilla. Gult, orange og rosa liker både liten og stor mens ingen av oss er spesielt glade i blått, grått og brunt. Så da håper jeg å få tilbake et herlig forslag i farger vi begge liker.

Jeg skal si fra til deg når resultatet er klart, men i dag ville jeg bare fortelle deg om dette som jeg aldri hadde hørt om, men som noen andre fant for meg. Det er nok flere enn oss som skal sette oss med hobbyaktiviteter denne helgen, og da kan det sikkert dukke opp vakre kunstverk fra barnehånd som gjør at dette  kan være et fint tips for flere enn oss.

Ønsker deg en fin, trygg og rolig helg. ❤️

7 kommentarer

 1. Lisbeth

  Takk for tipset, dette kan bli spennende <3

  1. onskemamma

   Ja, kjempespennende!

   1. Lisbeth

    Lisbeth.
    Må nesten fortelle deg; etter dette du fortalte her har jeg hatt kontakt med Kunsta. Jeg har 5 barnebarn, av dem, en baby. De fire andre har alle kommet med «gullkorn» til farmor og farfar i løpet av sine første år. Jeg har snakket med Kunsta, og spurt om de har mulighet til å illustrere disse små og gode utsagnene for meg, og det ville de. Jeg synes det er så stas, og gleder meg enormt til å få fem kunstverk med minner fra fem skatter. Ved. babyen ga jeg dem setningen «en liten skatt i skattekista til farmor og farfar», og de vil da tegne en skattekiste med setningen som kommer opp derfra. Fantastisk. TUSEN TAKK for tipset, det disse små skattene våre har sagt til oss med jevne mellomrom er uerstattelige for besteforeldre <3 Og nå blir det foreviget!!!

   2. onskemamma

    For en nyyyydelig idé Lisbeth! Jeg får tårer i øynene. ❤️
    Har du sagt til Kunsta at henvendelsen kommer herfra? Tror kanskje de kommer med en rabatt nemlig. Og du….ville du delt en av de kunstverkene etterpå? Det er jo en fantastisk god idé for andre også.

   3. Lisbeth

    Jeg har ikke sagt hvor jeg hørte om dem, men det gjør jeg så gjerne <3 Hvordan og hvor dele tenker du?

   4. onskemamma

    Jeg tror de kommer med en rabattkode til oss (ikke på selve arbeidet, men på produktene), så hvis du sier at du fant det her er det mulig at du får premium plakater rimeligere. Tenkte på om du har lyst til å vise frem et av bildene når de kommer? Helt lov å si nei altså. Du sender meg i tilfellet det bildet du vil dele på mail.

 2. Lisbeth

  Det kan jeg sikkert gjøre, må bare se de først sånn at de ikke blir FOR private <3 Sikker på at de blir skikkelige skatter. Skal si hvor jeg fant de iaf 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *