Hva kommer nå? Lekestue!

Så har det blitt søndag 25.april 2021. Våren er her, i alle fall de fleste dager, og det er deilig. Elsker vår og sommer! Tida løper, og nå er det faktisk bare tre uker til Lille A fyller 4 år. FIRE år! Det er crazy! Det går så veldig, veldig fort.

Hun har gledet seg til 4-årsdagen en evighet allerede, og planlegger bursdagen sin stort sett hver dag. Å fylle fire år er en stor dag. ❤️❤️❤️❤️

Hverdagen går i sitt travle tempo, med mye jobb og korte ettermiddager. Det er dager da vi drømmer om å si opp jobben, flytte til Rhodos og nyte varmen og mer tid sammen. Det går jo ikke, men det er lov å drømme. Bildet nedenfor er fra vår aller første Rhodostur, i 2018.

For nå nedskalerer vi drømmene, og drømmer om en fin hjemmesommer. Det er en stor og deilig (men veldig vindfull) terrasse av tre her vi bor, og vesla ønsker seg lekestue til bursdagen. Det har jeg veldig lyst til at hun skal få, for det har jeg gode minner med selv fra barndommen. Det er noe med det å krype inn i sitt eget lille univers. Få med seg et pledd, en flaske rød saft og noen kjeks – og aller helst en liten venn også. Det å trykke seg fnisende sammen på liten plass, en plass som er ens egen, det gir fine barndomsminner.

Her tenkte jeg å spørre deg om råd. Har du en lekestue? Tar i så fall gjerne tips om type. Det bør være en hun kan bruke til hun er 6-7 år, så den kan ikke være for lav inni. Vet ikke hva jeg bør se etter. Plast? Tre? Brukt? Ny? Det må være en som ikke setter treplattingen under i fare for å råtne. Superdyre er de også synes jeg, så nå selger vi unna det vi kan av andre leker. Det er fint det også. Vi liker gjenbruk, så jeg har trålet Finn, men det er jo ikke bare-bare å få fraktet ferdig monterte lekestuer heller.

Denne nedenfor kan vi faktisk få og pusse opp, men jeg kan ikke skjønne at jeg skulle klare å frakte den hjem selv om den står bare et par kilometer unna. Jeg tror kanskje det blir umulig, sånn at vi må lete videre.

Hun elsker lekekjøkken, og har elsket det siden hun var 1 år, så jeg vurderer det første under her. Samtidig tenker jeg at et der man kan lukke dører og vinduer har større bruksområde?


Hva slags type lekestue har dere vært fornøyd (eller misfornøyd) med? Og frem til hvilken alder har barna brukt dem? Min egen favoritt er utvilsomt denne, som jeg drømmer om å gjøre om til et gresk lite hus i hvitt med turkis dør.

Er den ikke lekker? Har du gode innspill tar jeg dem gjerne. For her innser mor at vesla sin bursdag plutselig er rett rundt hjørnet. ?

6 kommentarer

 1. Vi kjøpte nettopp den som var på tilbud på Coop obs i plast, Smoby. Den fungerer helt ypperlig, lager ingen skader på verken veranda eller plen og minstemann på 3,5 ELSKER den. De to eldste på 10 og 13 syns og overraskende nok at dette var stas 🙂 er man medlem i Coop så får man også 1000kr rabatt, så den kostet da 2990,-. Billigere enn trehytta, mildt sagt! 🙂 lykke til på jakten.

  1. onskemamma

   Oioioi, er det tilbudet over? Og hvilken utgave av Smoby var det? Tenker også at plast er det enkleste på terrassen. Bare redd det skal blåse av gårde i vinden.

   1. Smoby Garden House lekehus het det, ser ut som tilbudet gikk ut i går. Selges på Coop obs enda, til 3990,-. Våres fløy ikke avgårde i den vinden som var her nå denne uken, trampolinen derimot prøvde seg på en flyvetur så hadde ikke vært så veldig bekymret. Den veier mer enn det jeg trodde 🙂

   2. onskemamma

    Hehe, herlig! Typisk at tilbudet akkurat var over.

  2. Lekehus er superstas!!! Vi har denne:https://www.jollyroom.no/fritid-hobby/utelek/lekestuer/woodlii-lekestue-hvit-rosa

   Vi har hatt den ca et år. Vi har hatt mye glede av den, men den er av ganske dårlig kvalitet. Tror nok ikke den varer så lenge til 🙁 Vil ikke anbefale denne altså.

   1. onskemamma

    Så bra det er superstas! Håper vi får på plass et vi også.
    Det er flere med dårlig erfaring med Woodlii ser jeg, så da styrer vi unna det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *